Blizanci i Jarac slaganje - komplikovana ljubav

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Blizanci i Jarac

Blizanci i Jarac je kombinacija koja se u astrologiji ne smatra jednostavnom i lakom kada je u pitanju slaganje u ljubavi. Kod ovakvog ljubavnog spoja može biti naglašena suprotnost mišljenja i stavova, različita interesovanja i manje zajedničkih stvari koje ujedinjuju ove osobe. Bez obzira na to što su Blizanci po prirodi takvi da vole različitost i da ih privlače izazovi koji im mogu pružiti neka nova ljubavna iskustva ipak, kada je u pitanju slaganje u ljubavi sa Jarcem, može doći do češćeg javljanja određenih "praznina" u takvoj ljubavnoj vezi koje mogu postepeno vremenom doprineti i javljanju velike nesigurnosti i nestabilnosti.

Slaganje horoskopskih znakova Jarac i Blizanci u ljubavi izaziva sudbinu i potrebno je dosta spremnosti na zajedničke dogovore i kompromise kao i dosta tolerancije i strpljenja kako bi se ovakav spoj u ljubavi dugotrajnije održao.

Nekonvencionalnim i lepršavim Blizancima može biti teže da izađu na kraj sa ozbiljnošču, uzdržanošću i odgovornošću koja pripada znaku Jarca. Zabavni i duhoviti Blizanci za koje važi da se po pravilu ne vezuju lako u ljubavi mogu biti manje privučeni nekome ko je ozbiljniji, rezervisaniji i konzervativniji kao što je Jarac. S druge strane, Jarac koji je tako organizovan, dostojanstven, odgovoran i senzualan može biti manje privučen idejom o ulasku u ljubavnu vezu sa nekim ko je više avanturističkog duha i slobodnijih shvatanja o ljubavi, tj. sa nekim ko mu se neće odmah obavezati na "večnu ljubav". U takvoj ljubavnoj kombinaciji može lakše doći do povređivanja osećanja i do razočarenja zbog nekih neispunjenih očekivanja.

Za dobro slaganje u ljubavi je poželjna podudarnost stavova o shvatanju ljubavi dok, kada je u pitanju slaganje ovih horoskopskih znakova nedovoljna podudarnost stavova po tom pitanju može predstavljati veliku prepreku za ostvarenje uspešne ljubavne veze zbog različitih očekivanja ovih osoba. Naime, Jarac na početku ljubavne veze ume da bude prilično uzdržan, rezervisan i ozbiljan dok je nasuprot njemu Blizanac često opušten i otvoren i može ostaviti loš utisak na Jarca koji na početku ljubavne veze može želeti i očekivati malo više strpljenja, učtivosti i poštovanja njegovih principa o granicama do kojih se može ići na samom početku ljubavne veze. S druge strane, Blizanac na početku ljubavne veze može biti zainteresovaniji za opušteniju varijantu, za otvoreniju komunikaciju i za razmenu nežnosti tj. za brže odvijanje situacije u ljubavi, što može dovesti do lošeg starta u ljubavnoj vezi usled ostavljanja pogrešnog utiska. Međutim, na uspešnost i na dugotrajnost ljubavne veze u velikoj meri utiču položaji planeta i međusobni aspekti koje planete grade u ličnim horoskopima tako da ukoliko dominiraju harmonični aspekti (trigoni i sekstili) u ličnim horoskopima ovih osoba, ovaj par ima bolje šanse za uspeh u ljubavi.

Znak Blizanci kao vazdušni znak svoje težnje u ljubavi, a pogotovo na početku ljubavne veze, usmerava ka jačanju takve ljubavne povezanosti za koju se nada da bi snažno delovala podsticajno u smislu da može da primetno proširuje vidike. Očekivaće puno razgovora, brza dešavanja, zajedničke avanture u smislu češćih putovanja na neke zanimljive i egzotične lokacije koje mogu pružiti neponovljiva iskustva želeći da svoj intelekt kroz njihove takve zajedničke aktivnosti još više obogati jer ga to čini ispunjenim u vezi i "hrani" se takvim intelektualnim podsticajima u vezi.

Jarac kao zemljani znak svoje želje ili težnje u ljubavi usmerava ka postizanju čvrste emotivne sigurnosti i prednost će u brojnim okolnostima dati sigurnosti a ne uzbuđenjima pogotovo oni predstavnici ovog horoskopskog znaka koji očigledno spadaju u porodični tip i koji vole da više svog vremena provode kod kuće ili na nekim mirnijim lokacijama sa sporijim dešavanjima gledajući šta je praktičnije.

U ovoj kombinaciji horoskopskih znakova u braku ili vezi lako može dolaziti do nesporazuma po pitanju toga da li neki dogovori među njima jesu ili nisu postignuti.

U nekim od njihovih razgovora, a pogotovo u nekim njihovim dugim razgovorima ili u razgovorima koji se vode u ozbiljnijoj atmosferi, lako može dolaziti do nenamernog ostavljanja pogrešnog utiska po pitanju postizanja dogovora, pogotovo bi Jarac lako mogao steći utisak da su se oko nečega dogovorili onda kada Blizanac govori pohvalno o nekim idejama koje Jarac iznosi u njihovoj komunikaciji. Takve pohvalne reči bi u brojnim situacijama zvučale i kao da je dogovor postignut i onda kada zapravo nema takvih izjava koje bi zaista ukazivale na sklapanje dogovora nego izjava koje bi jednostavno ukazivale na slaganje sa nekim idejama Ili stavovima.

Jarac i neke sasvim neobavezne razgovore smatra dogovorima i to moguće takvim za koje bi smatrao da imaju težinu ugovora. To bi zatim dovodilo do tenzija pa i svađa u nekim kasnijim situacijama jer bi Jarac očekivao da se zajedno drže njegovih planova smatrajući ih zajedničkim dogovorima a Blizanac bi imao utisak da Jarac želi da ga izmanipuliše (pogotovo bi mu izgledalo kao da želi da ga izmanipuliše ukoliko su razgovori bili o finansijama kao na primer o odnosu prema o zajedničkoj uštedi novca).

Ukoliko su takvi razgovori ipak bili na temu njihovog ljubavnog odnosa, na primer u smislu pokušaja dočaravanja eventualne snažne želje za ulaskom u brak, onda Jarac nakon toga nastoji da analizira da li dolazi do njihovog emotivnog udaljavanja ukoliko teme takvih razgovora o ljubavnom odnosu postaju znatno ređe prisutne u njihovoj ljubavnoj vezi (znatno ređe nego što bi prethodno očekivao) a moguće je da u brojnim situacijama ne bude zainteresovan da se zapita da li je bio jasan i dovoljno otvoren u takvim razgovorima Ili je ipak delovao zatvorenije u svojim izjavama. Jarac bi, čak i u okolnostima u kojima propusti da izgovori nešto važno što je hteo da saopšti, lako mogao steći utisak da se zasigurno podrazumeva šta je hteo da kaže.

Ukoliko su, pak, takvi razgovori bili na temu finansija u njihovom ljubavnom odnosu, na primer o kupovini nekih stvari, o pomoći nekim osobama, o zajedničkoj uštedi novca itd. onda Blizanci često dolaze u situacije u kojima im izgleda kao da postoji namera da im se nametne kako da postupaju u onim okolnostima u kojima neće smatrati da postoji dogovor o tome. Čak i kada se slažu sa stavovima o kojima slušaju ipak im neće biti prijatno takvo saznanje da se od njih očekuje da se ponašaju kao da postoji dogovor za koji smatraju da ne postoji, i iz tog razloga što tada imaju utisak da to u većoj meri ograničava njihovu slobodu pa tada preispituju da li je stepen poštovanja koje pokazuju voljenoj osobi sličan stepenu poštovanja koji voljena osoba pokazuje.

Komplikovane situacije koje bi nastajale usled takvih nesporazuma lako bi mogle dovesti i do novih tenzija odnosno dodatnog povećanja napetosti situacije i razmena jako teških reči a kod nekih čak i do raskida ljubavne veze ili do razvoda braka a pogotovo ukoliko budu odabrali da optužuju jedno drugo i da uporno teraju inat umesto da dovoljno rade na razjašnjavanju nesporazuma.

Onda kada se u ljubavnoj vezi Blizanac i Jarac pojavi ljubomora ona se neretko ispoljava i jače nego kod mnogih drugih kombinacija horoskopskih znakova.

Do nastanka ljubomore u njihovoj vezi ili braku bi pogotovo lako moglo dolaziti u nekim od onih situacija u kojima bi Jarac bio nezadovoljniji načinom komunikacije voljene osobe sa nekim sagovornicima a pogotovo ukoliko bi voljena osoba sa kojom je u ljubavnoj vezi ili u braku bila jako pričljiva o nekim zanimljivim temama u razgovorima sa nekom osobom za koju bi Jarac smatrao da ume da šarmira sagovornike. Dakle, sama takva pričljivost bi podsticala nekakvu sumnju i ljubomoru iako sama pričljivost nije pokazatelj ljubavne zainteresovanosti. Nije nemoguće ni da Blizanci budu jako ljubomorni, čak je moguće da naprave i jako burne ljubomorne scene koje bi se dugo pamtile.

Blizanci svoja osećanja u ljubavi izražavaju kroz komunikaciju često na nesputan način i neretko očekuju u ljubavnoj vezi ili braku jasnoću u izražavanju najlepših ljubavnih emocija. Ipak, Jarcu nije lako da ispoljava svoja osećanja u ljubavi, pogotovo onda kada ima manje samopouzdanja tada neke pozitivne ljubavne emocije ispoljava na otežan način, rezervisano i zatvoren je po tom pitanju.

Kombinacija ovih horoskopskih znakova u ljubavnom slaganju važi za komplikovanu ali ne i nemoguću. Iako, dakle, često važi da je ovo komplikovana ljubav, neretko se u ličnim horoskopima ovih osoba ipak mogu pronaći dobri pokazatelji koji se odnose na mogućnosti za dobro slaganje u vezi ili braku.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova