Blizanci i Lav slaganje - neukrotiva strastvenost

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Blizanci i Lav

Blizanci i Lav je kombinacija znakova kod koje u ljubavnoj vezi često postoji snažna i neobuzdana ljubavna strast gotovo još od samog početka ove ljubavne priče. Kada dođe do rasplamsavanja neobuzdane i neukrotive ljubavne strastvenosti među njima, neretko i njihovom okruženju već ubrzo postaje primetno i jasno da se među njima nešto jako uzbudljivo dešava, često uzbudljivije nego u većini ljubavnih veza i brakova, to postaje primetno u tom smislu što ovaj ljubavni par u mnogim okolnostima neće umeti da sakrije, a u brojnim trenucima neće ni nastojati da krije, svoju ljubavnu strastvenost, umeju i da budu jako društveni i da u društvu ponosno pokazuju svoju ljubav, pa bi se lako moglo dešavati da mnogi iz okruženja koji bi bili inspirisani takvom ljubavnom situacijom ovih parova požele da svoje brakove i veze učine uzbudljivijim nego što tada jesu i lako se dešava da u tom smislu u ljubavnom odnosu često budu zainteresovani da započinju razgovore na tu temu.

U ljubavnoj vezi kod ove kombinacije horoskopskih znakova snažna, neukrotiva strastvenost lako može dolaziti do izražaja i pre dubljeg emotivnog vezivanja.

Lav je vatreni znak a Blizanci su vazdušni znak (kombinacija ova dva elementa često asocira na to da vatra greje vazduh a vazduh podstiče ili potpomaže vatru).

Ukoliko je jedno od njih umetnička duša i bavi se umetničkim stvaralaštvom može se dešavati da nakon započinjanja njihove ljubavne veze strastvenost na ljubavnom planu bude nekada i snažna inspiracija za uvođenje nekih promena u umetničkom stvaralaštvu moguće i u tom smislu da bi se u umetnosti mogao primetiti uticaj te ljubavne strastvenosti (ili njen "odraz") a ukoliko su oboje umetničke duše tada je takva promena u njihovim umetničkim stvaranjima još verovatnija.

Dešava se neretko da ljubavna veza Lav i Blizanci preraste u uzbudljiv brak u kojem gotovo nikada nije dosadno, to je uzbudljiv brak i u pozitivnom smislu a nekad uzbudljiv i u negativnom smislu te reči. Onda kada dolazi do njihovih međusobnih energičnijih rasprava, a pogotovo ukoliko tada postoji njihova obostrana povećana želja za dominacijom u međusobnoj komunikaciji, tada lako budu izrečene i mnoge stvari koje zapravo ne odražavaju zaista njihove stavove nego poneseni raspravom kažu i mnogo toga sa čime se ne slažu i što obično ne bi rekli pa zatim neretko dolazi i do izvinjenja zbog takvih izjava. Pogotovo za Lava važi da je često primetno kada dođe do javljanja njegove želje za većom dominacijom u komunikaciji.

U situacijama u kojima Lav i Blizanac dođu do zaključaka da imaju neke međusobno znatno drugačije stavove lako dolazi do njihovih energičnijih razgovora na temu stavova odnosno na temu razlika u stavovima, moguće su i žustrije rasprave a takođe i inat se neretko lako javlja i postaje primetan. Što se tiče inata, nakon što inat jednom bude primetan u njihovoj komunikaciji o nekoj temi, čak i kada je ta tema nevažna, u takvim okolnostima već ubrzo lako može dolaziti do javljanja inata i u komunikaciji o mnogim drugim temama (dešava se da i Blizanci, koji su u brojnim drugim okolnostima zainteresovani da nakon analiziranja argumentovano iznose stavove, ipak u takvim njihovim raspravama izjave nešto ne baš argumentovano i to bez mnogo prethodnog analiziranja). Često će biti potrebno da već ubrzo kada to primete prikoče po pitanju ispoljavanja inata dok još imaju mogućnosti da lako, ili relativno lako, poboljšaju svoju komunikaciju i poželjno je da imaju na umu to da inat najčešće samo vodi ka većoj nestabilnosti situacije u njihovom odnosu i u tom smislu što podstiče izjave koje bi povećavale verovatnoću za rasplamsavanje svađa i na temu raskida ljubavne veze ili na temu razvoda braka. Međusobno poverenje i nastojanje na razumevanju spadaju u bitne faktore za zajedničko zadovoljstvo u svakoj vezi i u svakom braku a inat ne doprinosi ni jačanju međusobnog razumevanja a ni poverenja.

Onda kada su okolnosti takve da imaju iza sebe ranije brakove tada u međusobnim žustrijim raspravama ovog para ponekad dolazi i do spominjanja ranijih partnera u raznim kontekstima pa moguće i u kontekstu pokušaja upoređivanja nekih osobina partnera sa osobinama nekadašnjih partnera a pogotovo se ponosnom Lavu najčešće neće dopasti da Blizanac u njihovim raspravama donosi neke ishitrene zaključke o ranijem periodu njegovog života, ishitreno donošenje zaključaka često nije karakteristično za Blizance koji uglavnom nastoje da budu prilično analitični ali u nekim situacijama, kao što su na primer takve spomenute žustrije rasprave, se ipak dešava da donose i neke takve zaključke.

Brak u kojem je muškarac Blizanac a žena Lav neretko ostavlja utisak znatno manjih izgleda za uspešnost dugoročnijeg očuvanja takvog braka u odnosu na brak u kom je žena Blizanac a muškarac Lav pa ipak u praksi to ne mora biti tako, dakle, uz odgovarajuće pristupe a pogotovo ukoliko je bračni par zainteresovan da prihvati adekvatne savete postoje mogućnosti i za uspešnost i za očuvanje braka i kod prve i kod druge kombinacije.

Vladajuća planeta Blizanaca je Merkur a znakom Lava vlada Sunce. Merkur je planeta koja je najbliža Suncu (a to asocira na blizinu i na bliskost u međuljudskim odnosima).

Ljubavna kombinacija Blizanci i Lav najčešće ukazuje na naglašen potencijal za ostvarenje većeg uzajamnog zadovoljstva na čulnom tj. seksualnom nivou zbog izražene jače međusobne privlačnosti fizičkim izgledom. Ovakva kombinacija neretko osigurava dobru zabavu, ljubavni par ume da uživa u zajedničkim trenucima ali do problema u slaganju može doći kada dođe vreme za neko dublje emotivno vezivanje u ljubavi.

Neobuzdani Blizanci umeju lako da se vezuju u ljubavi ali kada neke stvari krenu nizbrdo mogu ispoljiti sklonost ka povlačenju tj. mogu se vrlo lako povući u trenu. Do javljanja problema u slaganju horoskopskih znakova Lav i Blizanci može češće dolaziti usled postojanja snažnije želje kod Blizanaca za nekim izazovima kojima se Lavovi mogu teže odazvati. Naime, Blizanci mogu biti željni uživanja u nekim stvarima koje mogu biti dosta različite prirode od stvari u kojima Lavovi vole da uživaju u zajedničkim trenucima u njihovoj ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga češće može dolaziti do veće neusklađenosti međusobnih želja, planova i potreba ovog ljubavnog para. Takođe, jedan od ključnih uzroka lakšeg nastanka problema u slaganju kod kombinacije Blizanci i Lav može biti i snažnija obostrana želja za dominacijom u ljubavnom odnosu tj. ljubavnoj vezi jer obe osobe mogu jako želeti da se čak i nesvesno bore za centralno mesto u ljubavnoj vezi. Osim toga, u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji može dolaziti do učestalijih nesporazuma i neslaganja usled mogućeg javljanja veće ljubomore iz razloga što Lavovi u mnogim slučajevima nastoje da u ljubavnoj vezi ili braku budu verni svojoj voljenoj osobi dok Blizanci mogu biti češće skloni flertu, ili češće ostaviti utisak veće sklonosti flertu, što može doprineti povređivanju osećanja kod Lavova i lakšem javljanju svađa i emotivnog zahlađenja njihovog ljubavnog odnosa. Dodatno, ova kombinacija može ukazivati i na javljanje nerazumevanja ili nedovoljnog razumevanja kada je u pitanju shvatanje ljubavi i način doživljavanja ljubavnog odnosa tj. ljubavne veze jer da bi Blizanci osvojili Lavove potrebno je da imaju adekvatan pristup, da izgledaju dovoljno moćno, da ulivaju dovoljnu sigurnost, da ne budu suviše napadni ili drski već je poželjno da budu ljubazni i romantični dok Blizanci u suštini teže ispoljavaju takve karakteristike i možda neće uspeti da ispune baš sva očekivanja koja Lavovi budu imali.

Nasuprot Lavovima, Blizanci često nisu naročito spremni na veće ispoljavanje romantičnosti iz prostog razloga što preterana romantika može brzo da im dosadi, tako da će Blizancima pre privući pažnju neko kome je na prvom mestu komunikacija vrlo bitna u ljubavi kao i radoznale, nepredvidive i dobro informisane osobe savremenih shvatanja.

Generalno, i pored ovakve osnove slaganja ovaj ljubavni par može dovoljnom spremnošću na kompromise kao i uz postojanje dosta povoljnih aspekata u ličnim horoskopima vremenom prevazići razlike i ograničenja i ostvariti vrlo skladan ljubavni odnos.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova