Blizanci i Rak slaganje - od flerta do predivne ljubavne priče

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Blizanci i Rak

Za ova dva znaka važi da put od početnog flerta do zaista predivne ljubavne priče može biti postepeniji ali kombinacija horoskopskih znakova Blizanci i Rak ipak poseduje nezanemarljiv potencijal za stabilnost situacije u ljubavi. Onda kada jednom ove osobe uspostave čvrstu povezanost u vezi uz dobro međusobno razumevanje i dovoljno tolerantnosti onda malo šta može remetiti stabilnost takvog ljubavnog odnosa.

Rak i Blizanac poseduju potencijal da se njihova ljubavna priča vremenom znatno razvija i da njihova ljubav cveta i da traje ali razvoj njihovog odnosa bi mogao biti i postepeniji nego što bi to isprva izgledalo i često je potrebno pokazati strpljenje.

Eventualna veća nestrpljivost u nastojanjima da se započne ljubavna veza bi i pored komunikativnosti u razgovorima o mnogim temama ipak lako mogla dovesti do njihovih nastojanja da se znatno manje spominju neke od bitnih stvari, moguća su nastojanja da se prećuti o nekim bitnim stvarima ali to u brojnim situacijama zapravo može usporiti ili čak onemogućiti pozitivna dešavanja na ljubavnom planu iako bi se stekao pogrešan utisak da se time zasigurno ubrzavaju takva dešavanja.

Ukoliko u njihovim razgovorima dolazi do davanja preteranih obećanja, a pogotovo u smislu obećavanja "kula i gradova" pre ulaska u ljubavnu vezu, to može stvoriti utisak da je takav pristup efikasniji po pitanju stvaranja dodatne i trajnije zainteresovanosti ali takav pristup bi ipak lako mogao dovesti do jako neprijatnih situacija i do umanjenja stepena poverenja. Naravno, poverenje često može biti od velikog, pa čak i ključnog, značaja u ljubavnom odnosu. Iako to ponekad nije tako očigledno, dovoljna iskrenost u međuljudskim odnosima je naravno jako bitna a pogotovo na ljubavnom planu, iskrenost neretko igra jako bitnu ulogu i za kasnije lakše i uspešnije očuvanje poverenja a i za dodatno jačanje poverenja.

Njihove vrline mogu dolaziti do izražaja u brojnim situacijama a često najsnažniji utisak ostavljaju onda kada nastoje da svoje vrline pokažu na one adekvatne načine koji nisu preterano nametljivi i koji ni ne izgledaju nametljivo. Neke od vrlina ovih individua su čak i znatno primetnije u ljubavnoj vezi ili u braku a iako ovo može biti očiglednije za Rakove to često važi i za Blizance.

Ljubavni par sa ovom kombinacijom horoskopskih znakova ostavlja na okruženje utisak snažne zainteresovanosti za izgradnju što stabilnijih prijateljstava i moguć je vremenom jako veliki broj zajedničkih prijateljstava, čak i ukoliko ova dva bića pre njihovog prvog susreta i upoznavanja nisu imala zajedničke prijatelje ni zajedničke poznanike kao što se to dešava kod nekih individua koje su prethodno stanovale u različitim međusobno jako udaljenim mestima.

Onda kada se zajedno nađu u društvu zajedničkih prijatelja ili poznanika lako se dešava da je jedna od ove dve osobe znatno komunikativnija ili pričljivija neretko i u tom smislu da nastoji da prepričava brojne njihove zajedničke dogodovštine, pa čak i u tom smislu da po pitanju nekih ranijih događaja ima i neke sasvim nove jako zanimljive i moguće prilično duhovite komentare koji bi iznenadili sve prisutne uključujući i voljenu osobu.

U takvim situacijama u kojima se zajedno nalaze u društvu zajedničkih prijatelja ili poznanika, eventualne ranije nastale tenzije koje postoje u ljubavnom odnosu Rak i Blizanci neretko su znatno manje vidljive a ponekad i neprimetne. To važi znatno češće onda kada je komunikacija takva da ni ne podseća na nekakav pokušaj flerta sa nekim od prisutnih a ukoliko bi došlo do stvaranja utiska da jedno od njih želi da na bilo koji način flertuje ili ukoliko bi nastao utisak da želi da otvoreno ili pak prikrivenije ljubavno šarmira nekoga od prisutnih onda su eventualne postojeće tenzije neretko primetnije i lako dolazi i do novih tenzija pa čak i do nastanka jako neprijatnih situacija i u smislu mogućih naglih započinjanja žustrijih rasprava i svađa a pogotovo ukoliko Rak stekne takav utisak. Javljanje još većih problema je moguće pogotovo onda kada međusobno jedno o drugom steknu utisak da postoji želja za takvim flertovanjem sa strane.

U ljubavnoj kombinaciji Blizanci i Rak postoje mogućnosti za postepeno ostvarenje zadovoljavajućeg sklada u ljubavi ali uz znatno više strpljenja i truda kao i uz postojanje snažnije obostrane težnje za ostvarenjem nekih zajedničkih životnih ciljeva koji vode ka pronalaženju zajedničkog smisla ovog ljubavnog para. Naime, ovaj ljubavni par se može češće suočavati sa raznim problemima u slaganju neretko usled nedovoljne usklađenosti nekih zajedničkih stavova po pitanju shvatanja nekih vrednosti u životu kao i usled postojanja nekih ključnih razlika u samim osobinama, načinima ponašanja i načinima doživljavanja stvari kod ovih horoskopskih znakova.

Za Blizance je često svojstvena neobuzdana priroda, promenljivije ponašanje i slobodnije percipiranje ljubavi što u osnovi može predstavljati i vrlo ozbiljnu prepreku za ostvarenje srećnog i skladnog ljubavnog odnosa jer su Rakovi skloni tome da doživljavaju ljubav na suptilniji način i skloni su tome da izgrađuju čvrst i dugotrajan ljubavni odnos. Dakle, jedan od osnovnih uzroka nastanka neslaganja u ovakvoj ljubavnoj vezi može predstavljati razlika u željama i očekivanjima u ljubavi jer Blizanci, iako su zaljubljive prirode i lako se vezuju, u suštini mogu biti jako zahtevni, nepoverljivi i mogu brzo menjati svoje mišljenje u ljubavi kao i svoja osećanja, dok su nasuprot Blizancima, Rakovi drugačije prirode i ne mogu baš uvek da prihvate neke izazove u takvoj ljubavnoj vezi.

Rakovi u ljubavi više nastoje da nekim svojim postupcima dokažu svoju privrženost ljubavnom partneru dok pričljivi Blizanci mogu ponekad osećati da im ljubav nije dovoljno jasno rečima izražena. Rakovima u ovakvoj ljubavnoj vezi češće može nedostajati romantika u njihovom odnosu kao što je na primer šetnja po mesečini, dugi poljupci, zajednički izlasci na romantične večere i slično.

Ljubavna kombinacija Rak i Blizanci, međutim, može vremenom postepeno ostvariti harmoničan i trajan ljubavni odnos ali je neophodno postojanje jakih pozitivnih planetarnih veza u ličnim horoskopima ovog ljubavnog para.

Ukoliko ne postoje tako jake pozitivne planetarne veze u ličnim horoskopima i/ili ukoliko ljubavni par ne radi od početka ljubavne veze aktivno na postizanju što bolje situacije u ljubavnom odnosu, neretko je znatno teže postizanje harmonije i često je potreban složeniji (a, podrazumeva se, ipak adekvatan) pristup, što kod nekih ne samo da nije jednostavno nego je čak toliko komplikovano da i kada postoje nezanemarljive mogućnosti za harmoniju ipak izgleda kao da je to nemoguće ili gotovo neizvodljivo pa su tada neretko zainteresovani za prihvatanje pomoći u vidu saveta. Ukoliko čekaju da se situacija po pitanju njihovog odnosa jako iskomplikuje, a pogotovo situacija po pitanju njihove komunikacije i po pitanju stepena međusobnog poverenja, tada ni saveti koji bi najčešće pomogli ipak često ne pomažu mnogo.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova