Devica i Jarac (Jarac i Devica) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Jarac

Devica i Jarac je kombinacija znakova koja u ljubavi generalno može imati dosta uspeha i sreće. Ovaj zemljani spoj prevashodno poseduje potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog razumevanja u ljubavnoj vezi jer oba horoskopska znaka pripadaju istom elementu što daje jake indicije za dobru usklađenost u razmišljanjima, stavovima i međusobnim potrebama. U prilog ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa Device i Jarca ide i njihova prirodna sposobnost odvijanja nesmetane, prijatne i opuštene komunikacije tako da se za ovaj ljubavni par može reći da je u tom pogledu na istoj "talasnoj dužini".

Devicom vlada Merkur, planeta koja upravlja procesom mišljenja, Jarcem vlada Saturn, gospodar discipline i reda koji podstiče istrajnost i temeljnost kod obavljanja poslova tako da se ovaj ljubavni par pokazuje vrlo kompatibilnim kada je u pitanju planiranje i organizovanje životnih aktivnosti u vođenju zajedničkog života. I Jarac i Devica su ozbiljne osobe, racionalnog uma, metodične, organizovane i poštovaoci pragmatičnog znanja. Oštroumna i analitična Devica pod uticajem Merkura iznosi svoje ideje koje najčešće nastaju kao logički sled upotrebe racionalnog i promišljajućeg uma dok temeljni, organizovani i istrajni Jarac pod uticajem Saturna omogućava da se ove ideje što pre sprovedu u delo.

Element zemlja kojem pripadaju i Devica i Jarac dodeljuje im i stabilnost, čvrstinu i zdrav razum što takođe, ide u prilog ostvarenja dugotrajne i skladne ljubavne povezanosti.

Na emocionalnom polju ovaj ljubavni par se međutim, povremeno može suočavati sa naglašenom opasnošću od javljanja snažnijih talasa emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Naime, Devica koja je perfekcionista prve vrste voli da bude upućena i u najsitnije detalje iz života svoje voljene osobe i iz njihove ljubavne veze dok Jarac ume da bude prilično uzdržan i oskudan u ispoljavanju svojih ljubavnih osećanja što može kvariti utisak koji Devica ima o Jarcu kao i o njihovoj ljubavnoj priči. Devica u takvim situacijama može steći pogrešan utisak da nešto nije u redu u ljubavnoj vezi što može dalje doprinositi rasplamsavanju i produbljivanju nesporazuma u ozbiljnije probleme. S druge strane, na Jarca u ljubavi deluje vrlo destimulativno preterano zanovetanje i kritikovanje Device jer Jarcu je najčešće potrebno samo više vremena kako bi opuštenije i otvorenije ispoljavao nežnost i ljubavna osećanja prema voljenoj osobi. Ukoliko pronađu adekvatan način za prevazilaženje ovakvih različitosti, njihova ljubav se nakon uspešnog usklađivanja ovakvih razlika, vremenom može samo širiti i uvećavati.

Jarac je kao kardinalan znak glavni inicijator događanja i promena u ljubavnoj vezi dok Devica kao promenljivi znak poseduje sposobnost adaptiranja novim okolnostima i nastalim promenama što ukazuje na to da ova dva horoskopska znaka mogu dobro da sarađuju, funkcionišu i da koegzistiraju u ljubavnoj zajednici.

Jarac i Devica su negativni ili Jin znaci što ukazuje na njihovu obostranu želju da svoje "ljubavno gnezdo" dobro čuvaju od svih i da ne dozvole drugima da se preterano mešaju u njihov porodični život kao i u intimu njihovog slaganja u bračnoj zajednici. I Devica i Jarac fokusiraju svoje misli i planove u pravcu ostvarenja stabilnog i čvrstog porodično-bračnog života što može predstavljati jednu od ključnih stvari za ostvarenje skladnog i harmoničnog slaganja i dugotrajne ljubavne povezanosti ovih horoskopskih znakova u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova