Devica i Ribe (Ribe i Devica) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Ribe

Devica i Ribe predstavlja ljubavni spoj suprotnih znakova u zodijaku koji pokazuje kako se suprotnosti u ljubavi snažno privlače.

Znak Ribe u Devici može pronaći sigurno sklonište i čvrst oslonac koji mu je u životu često potreban. S druge strane znak Ribe Devici može priuštiti čarobnu i bajkovitu ljubav iz snova.

Devicom upravlja Merkur, planeta koja simbolizuje komunikaciju, način razmišljanja i rasuđivanja kao i mentalne sposobnosti. Znakom Riba upravlja Neptun, planeta koja oličava duhovnu posvećenost, umetnička nadahnuća i intuiciju i snove ali predstavlja i obmane, samosažaljenje i propadanje. Devica pod uticajem Merkura razmišlja dok znak Ribe pod uticajem Neptuna sanja. Devica može da pomogne da se maštanja i sanjarije Riba pretoče u realnost dok Ribe dodaju novu dimenziju idejama i razmišljanjima Device ukrašavajući ih lepršavom lepotom. Ljubav između Device i Riba je nadahnuta maštom i njihova ljubav im može biti velika inspiracija i pokretačka snaga u životu. Njihova ljubav može biti sanjalačka i plodna formirajući takvu zajednicu u kojoj Devica i Ribe mogu da se međusobno dopunjuju i da jedno u drugome podstiču buđenje i oslobađanje najlepših vrlina koje mogu doprineti ostvarenju kvalitetne i harmonične ljubavne veze.

Ribe i Devica se ubrajaju u komplementaran ljubavni spoj i iz razloga što se njihovi elementi voda i zemlja dobro uklapaju i dopunjuju. Ribe kao vodeni znak je vrlo emotivan, intuitivan, saosećajan, produhovljen, prilagodljiv, i mističan znak, dok je Devica kao zemljani znak racionalan, stabilan, preduzetan i pragmatičan znak. Iz ovog razloga oni jedno u drugome mogu pronaći baš ono što im nedostaje.

Devica i Ribe su po modalitetu promenljivi znaci dok energija promenljivih znakova kod ovog ljubavnog para doprinosi lakšem prilagođavanju njihovih međusobnih emotivnih želja, planova i potreba.

Po polaritetu Ribe i Devica spadaju u negativan ili Jin znak što ukazuje na njihovu obostranu potrebu za čvršćim i dubljim emotivnim vezivanjem tako da u ljubavi najčešće teže ka ostvarenju ozbiljnije i dugotrajnije ljubavne veze dok su obično manje privučeni prolaznim ljubavnim avanturama. Međutim, uvek postoje i izuzeci tako da je potrebno uzeti u obzir i sve ostale relevantne činioce u natalnim horoskopima kako bi uvid u analizu slaganja predstavnika ovih horoskopskih znakova bio još kompletniji i adekvatniji.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova