Devica i Škorpija slaganje - savršen ljubavni spoj

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Škorpija

Škorpija i Devica po mnogim kriterijumima predstavljaju odličnu ljubavnu kombinaciju iz tog razloga što ovaj ljubavni par može frekventno pokazivati veću spremnost na duboku posvećenost svojoj ljubavnoj vezi s naglašenom obostranom željom za ostvarenjem svojih vrlo ozbiljnih namera u ljubavi. Dakle, često mogu biti prisutne vrlo podudarne želje i njihova stremljenja na polju ljubavi kao i brojna podudarna shvatanja u pogledu percipiranja ljubavne situacije, ljubavnih planova za budućnost veze ali će tu svakako biti uočljivi i komplementarni načini posvećivanja ljubavnog para negovanju svoje ljubavi. Usled mogućeg gotovo podjednako odličnog poklapanja i na čulnom tj. telesnom nivou i na intelektualnom i duhovnom nivou slaganja u ljubavi, Škorpija i Devica se neretko ubraja u savršen ljubavni spoj.

Jedna od krucijalnih stvari koja konstantno može doprinositi njihovom skladnom slaganju u ljubavi je i komunikacija koja kod ovog ljubavnog para često može biti vanprosečno dobra. Adekvatna nastojanja na dovoljnoj otvorenosti u komunikaciji uticaće veoma pozitivno na celokupni kvalitet njihovog slaganja u ljubavnoj vezi i iz tog razloga što će time u brojnim prilikama lakše uspevati da izbegavaju nagomilavanje i prolongiranje nesporazuma nastojanjem na momentalnom razjašnjenju bilo kakvih eventualnih razmirica i nesporazuma. Dakle, za ljubavni par Škorpija i Devica često važi da neće želeti da "sklanjaju pod tepih" eventualne probleme u svom slaganju u ljubavi već da će neretko nastojati da putem otvorene i konstruktivne komunikacije blagovremeno rešavaju eventualne probleme čime bi mogli što bolje osigurati što jasniju ljubavnu situaciju a da eventualno javljanje tenzija i svađa u svojoj vezi svedu na minimum.

Kada je reč o komunikaciji, pogotovo će elokventna Devica nastojati na preuzimanju glavne uloge prilikom konverzacije sa Škorpijom iskazujući nedvosmislenu želju za vođenjem glavne reči u njihovim razgovorima dok će se Škorpija pre odlučiti da neke svoje stavove, mišljenja i ideje više izražava postupcima i delima a u menjoj meri rečima ali bez obzira na takve razlike, komunikacija među njima se ipak često može odvijati na takvom nivou kakav su prethodno priželjkivali jer Škorpija ipak lako može zadovoljiti mnoge kriterijume Device po pitanju očekivanja na polju međusobne komunikacije tako da će se komunikacija među njima u brojnim situacijama odvijati nesmetano, biće sadržajna i konstruktivna uz naglašene mogućnosti međusobnog dopunjavanja.

Po pitanju komunikacije, Škorpija će u mnogim situacijama uspevati da mnogo bolje ispoljava svoja osećanja, namere i želje u ljubavnom odnosu kroz neverbalnu komunikaciju, gestikulacijom pokreta, mimikom dok će se Devica po pitanju iskazivanja ljubavnih emocija, želja i htenja najlakše snalaziti putem verbalne komunikacije. To bi moglo biti primetno i njihovom okruženju.

Dakle, kada je u pitanju ispoljavanje osećanja u njihovom ljubavnom odnosu, znatno češće će se događati da će upravo Devica težiti ka tome da osećanja i privrženost Škorpiji iskazuje rečima (kako u usmenom razgovoru, tako i pisanim putem na primer porukama) dok će Škorpija nastojati da svoje ljubavne emocije pre ispoljava postupcima i delima. Rezultat toga je da postoji potencijal da često uspevaju u tome da ostvaruju dobro razumevanje bez obzira na to što bi na takve različite načine nastojali da pokazuju ono što u ljubavi jedno prema drugom osećaju.

Duboko emotivnoj Škorpiji koja u ljubavi ispoljava afinitet ka dubljoj i trajnijoj ljubavnoj povezanosti sa voljenom osobom će veoma imponovati ozbiljna posvećenost kojom Devica neretko pristupa njihovoj ljubavnoj vezi kao i to što se Devica u brojnim prilikama toliko trudi i što toliko sebe ulaže u njihovu ljubavnu vezu ne samo kako bi njihova ljubavna priča uspela već i kako bi pokušala da je učini što savršenijom.

S druge strane, perfekcionističkoj Devici će veoma imponovati to što je Škorpija toliko zauzeta istraživanjem i preispitivanjem kompleksne prirode unutrašnjeg sveta osećanja pa će zajedno sa Škorpijom i Devica (koja voli da analizira stvari i u pogledu ljubavnih emocija i u pogledu ostalih emotivnih pitanja i dilema u ljubavnoj vezi), biti uključena u istraživanja, preispitivanja i analiziranja svojih međusobnih želja, htenja, potreba i osećanja u ljubavnom slaganju u vezi.

Ljubavna priča između Device i Škorpije poseduje potencijal da postane ozbiljna veza koja će biti sa tendencijom trajanja i sa vrlo naglašenim mogućnostima i za ostvarenje uspešne ljubavne zajednice. Ovaj ljubavni par će u mnogim trenucima svoje ljubavne bliskosti imati i snažniji utisak da će i u sadašnjosti a i u budućnosti njihovog zabavljanja u ljubavi, jedno o drugom otkrivati nove stvari dok god su zajedno, dakle, tokom celokupnog vremenskog trajanja ljubavne priče među njima imaće utisak kao da stalno nešto novo jedno o drugom saznaju, izgledajući kao da proces upoznavanja među njima konstantno traje i kao da se nikada ne završava, s težnjama usmerenim ka istraživanju svojih međusobnih osobina, mana i vrlina i sa nesvakidašnjom radoznalošću po pitanju saznavanja stvari (pa i otkrivanja tajni) koje su im se dešavale u prošlosti, još pre nego što je došlo do njihovog upoznavanja a sve to s ciljem za daljim razvojem i usavršavanjem njihove ljubavne veze.

Takođe, upravo bi i zbog toga ovaj ljubavni par često mogao imati i snažniji utisak da je ljubavna priča među njima jako zanimljiva i uzbudljiva i da je samim tim daleko od dosadne.

Ljubavni svet koji Devica i Škorpija mogu stvoriti za sebe nalik je na slatku tajnu jer bi najčešće mogao biti vrlo intiman, topao, sakriven od očiju javnosti i izolovan upravo nalik na slatku tajnu što ne znači nužno da će hteti da održavaju svoju ljubavnu vezu u tajnosti već da će želeti da je dobro zaštite od mešanja drugih osoba u stvari koje se tiču njihove privatnosti i intimnih pitanja i stvari u njihovom slaganju u ljubavi i u zajedničkom životu.

Devica i Škorpija u osnovi imaju dobre izglede za ostvarenje uspešne i srećne ljubavne zajednice. Iako za Devicu važi da u ljubavi može biti vrlo zahtevna i da voli da postavlja visoke standarde, ipak će teško odoleti Škorpijinom šarmu i za kratko vreme može biti u potpunosti opčinjena celokupnom Škorpijinom pojavom.

Devica kao zemljani znak nastoji da živi u sadašnjem trenutku i da bude okupirana brigom o svakodnevnim stvarima tako da u tom pogledu Devica može odgovoriti zahtevima Škorpije koji se odnose na pojačanu želju za svakodnevnim uživanjem u zajedničkim momentima razmene nežnih i strastvenih ljubavnih emocija. Iako za Devicu važi da u ljubavi može biti stidljivija i nedovoljno opuštena prilikom ispoljavanja svojih ljubavnih emocija, Škorpija u njoj itekako može probuditi divlju strastvenost i oni se mogu jako lepo uklopiti u tom pogledu.

Škorpija kao vodeni znak svojom dubokom osećajnošću, naglašenom seksualnom energijom i harizmom kao i svojom nesagorivom strastvenošću može naučiti Devicu da se bolje opusti i prepusti okeanu emocija i čarima ljubavi kao što može pokazati Devici i šta sve krije dubina okeana emocija dok Devica može naučiti Škorpiju da su ponekad i neke vidljive stvari na površini dovoljne kako bi otkrile suštinu kao što može pokazati Škorpiji i kako da bude praktičnija i efikasnija u ispunjavanju svakodnevnih životnih obaveza tako da se u tom pogledu ovaj ljubavni par smatra vrlo komplementarnim.

Devicom vlada Merkur, Škorpijom Pluton. Kada se "udruže" energije ovih planeta rezultat je gotovo savršeno poklapanje na intelektualnom nivou. Merkur, planeta intelekta, znanja, komunikacije i razuma dodeljuje Devici oštroumnost, dinamičan i bistar um i retoričku veštinu što su karakteristike koje veoma imponuju Škorpiji.

Pluton simbolizuje regeneraciju, ponovno rođenje, pročišćenje i obnovu ali, simbolizuje i smrt i uništenje. Pluton Škorpiji dodeljuje istraživački (detektivski) um, temeljnost i dubinu u razmišljanju tako da zahvaljujući tim osobinama Škorpija može da parira Devici na intelektualnom polju. Iz navedenog razloga ovaj ljubavni par može ostvariti dobro razumevanje i dobru komunikaciju u svojoj ljubavnoj vezi.

Devica kao promenljivi znak se dobro prilagođava potrebama Škorpije dok će Škorpija kao fiksni znak pokazivati manju spremnost na promene u ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga je povremeno naglašena opasnost od javljanja razmirica i svađa u ovoj ljubavnoj vezi.

Veći problemi u ljubavnoj kombinaciji Devica i Škorpija mogu nastupiti u onim situacijama kada Škorpija ne može da kontroliše na najbolji način svoje emocije i kada Devica ne može da pronađe adekvatan način kako bi izašla na kraj s pojedinim Škorpijinim osobinama koje joj ne imponuju sasvim. Naime, magnetična Škorpija premda duboko emotivna, strastvena i puna samokontrole, ponekad podsvesno i protiv svoje volje može ispoljiti i neke vrlo neprijatne osobine kao što su: opsesivnost, veća ljubomora, osvetoljubivost i sl. dok se Devica užasava neprijatnosti bilo koje vrste. Devica nastoji da održava red i perfektno stanje u svojoj ljubavnoj vezi i može biti vrlo uznemirena kada Škorpija ispoljava prethodno navedene negativne osobine. Na svu sreću kada kod Škorpije iskrsnu neki problemi tj. kada svojim ponašanjem prouzrokuje narušavanje ravnoteže u ljubavi, nakon što padne na dno, poseduje sposobnost da se malo po malo vrati na pravi put, transformišući se i trijumfalno pronalazeći novi početak i novo rešenje. Pošto Devica ima dovoljno razumevanja oni mogu relativno brzo vratiti skladno stanje u svom ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi ili braku.

Dodatno, ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi ukazuje i na dobru usklađenost želja, planova i potreba na polju braka i porodice jer su i Devica i Škorpija Jin (negativni) znaci što znači da su njihove težnje usmerene ka ostvarenju sklada i stabilnosti unutar njihovog bračno - porodičnog života.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova