Devica i Strelac (Strelac i Devica) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Strelac

Devica i Strelac još pri samom upoznavanju mogu uzajamno osetiti jaču privučenost fizičkim izgledom ali, mogu se dobro povezati i na psihološkom nivou. Jedna od ključnih stvari za postizanje dobrog sklada u ovoj ljubavnoj priči može biti obostrana spremnost na dogovore i kompromisna rešenja. Bez toga, kod ovog ljubavnog para može postojati opasnost da, nakon što početna čarolija zaljubljenosti i ljubavne zanesenosti iščezne, isplivaju na površinu mnoge razlike koje se ne mogu lako nivelisati.

Toplina, empatija, privrženost i posvećenost koju Devica unosi u svoj ljubavni odnos ide u prilog ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa sa Strelcem. S druge strane, zanimljiva, duhovita i vesela priroda kao i optimističan i vedar Strelčev duh čini da se Devica oseća srećno u njegovom društvu na početku ljubavne veze. Strelcu će veoma imponovati i nesvakidašnji intelekt i argumentativni um Device sa kojom će imati puno tema za razgovor.

Međutim, efikasna, preduzetna i radna Devica koja svoje misli fokusira u okvirima realnosti može imati poteškoća sa ekstravagantnim i avanturistički nastrojenim Strelcem čiji se krupni planovi neretko završavaju na nivou teoretskog i hipotetičkog. Dakle, može biti naglašena opasnost od javljanja neslaganja usled veće neusklađenosti stavova po pitanju shvatanja životnih prioriteta, posla i finansija kao i po pitanju načina realizacije zajedničkih planova vezanih za budućnost.

Devica kao zemljani znak predstavlja "glas razuma" u ljubavnoj vezi sa Strelcem, pruža stabilnost i daje čvrstinu ovoj ljubavnoj priči i omogućava da ova ljubavna veza što pre "stane na svoje noge", odnosno da ima svoju potporu i u finansijsko-materijalnom pogledu.

Strelac kao vatreni znak može imati puno sjajnih ideja i predloga za unapređenje kvaliteta zajedničkog života sa Devicom ali, češće može biti sklon upuštanju i u neke rizičnije poduhvate (naročito na poslovno-finansijskom planu) kao što može imati i neke brzopletije i ishitrenije odluke na tom životnom polju. Iz ovog razloga postoji izraženija opasnost i od javljanja učestalijih svađa i neslaganja u ljubavnoj vezi ili braku jer se pristupi Device i Strelca na poslovnom planu mogu bitno razlikovati.

Promišljena, radna i marljiva Devica najčešće neće biti spremna da uvek podrži neke nedovoljno zrele, nedovoljno organizovane ili pak, neke neproverene poslovne avanture u koje Strelac voli da se upušta. Strelac može biti i previše neozbiljan za ukus Device. Takođe, kod Device se može javiti i veće nezadovoljstvo i razočarenje u zajedništvu sa Strelcem iz razloga što joj neka očekivanja po pitanju finansijske situacije mogu ostati neispunjena.

Devicom vlada Merkur, planeta mentalnih moći dok Strelcem vlada ekspanzivni Jupiter. Međudejstvo ovih planeta vladara horoskopskih znakova Device i Strelca može da bude veliki pokretač i inspirator krupnih ideja a može da podstakne i širenje i jačanje ljubavne povezanosti između Device i Strelca ali je potrebno da znaju kako da na najbolji način iskoriste povoljne veze među ovim svojim planetama vladarima kako bi ostvarili potencijal za postizanje trajnijeg sklada u svojoj ljubavnoj vezi odnosno u braku.

Kao promenljivi znaci i Strelac i Devica su otvoreni za promene, fleksibilni su i prilagodljivi tako da mogu da koriste takvu svoju zajedničku energiju za konstantno poboljšanje slaganja u ljubavi.

Devica je Jin ili negativan znak što ukazuje na njenu prijemčivost i na težnju za ostvarenjem emotivne sigurnosti i stabilnosti u porodici dok je Strelcu kao Jang ili pozitivnom znaku potrebna neka vrsta samopotvrđivanja u društvenim odnosima. Iz ovog razloga može biti naglašena opasnost od povremenog snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa usled nedovoljne usklađenosti kada su u pitanju emotivne potrebe i želje kod ovog ljubavnog para.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova