Devica i Vaga (Vaga i Devica) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Vaga

Studiozna i analitična Devica i racionalna i razborita Vaga predstavljaju vrlo kompatibilan ljubavni spoj prevashodno na intelektualnom nivou. Ovim horoskopskim znacima međutim, može biti potrebno nešto više vremena kako bi se bolje upoznali i kako bi postepenije otkrili da imaju puno toga zajedničkog i da dele slične poglede na život. Kod ovog ljubavnog spoja je naglašen potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog razumevanja koje se najčešće temelji na obostranoj spremnosti na ostvarenje jasne i otvorene komunikacije u ljubavi. Slične prirode ovih dvaju horoskopskih znakova mogu dobro da funkcionišu i da koegzistiraju formirajući harmoničnu i zdravu zajednicu.

Vaga kao vazdušni znak neretko ima razvijen nesvakidašnji intelekt i razborit pristup stvarima u životu dok visoko inteligentna Devica kao zemljani znak raspolaže zdravorazumskim i promišljajućim umom tako da zajedno čine moćnu uniju koja može dobro organizovati i uskladiti svoje planove u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Perfekcionistička priroda Device je čini jednako zainteresovanom kako za usavršavanje sebe u intelektualnom smislu tako i u estetskom pogledu, pa zato nije ni čudo što su mnoge najprivlačnije osobe na svetu rođene baš u znaku Device. S druge strane, prefinjena, šarmantna i elegantna pojava Vage za koju je poznato da uživa u doterivanju i ulepšavanju (usled uticaja njenog vladara-Venere) je čini podjednako privlačnom poput Device tako da Vaga i Devica još pri samom upoznavanju mogu osetiti jaču privučenost fizičkim izgledom i snažnu seksualnu privlačnost i zaljubljenost već na prvi pogled.

Devicom vlada čudesni Merkur, planeta komunikacije i intelekta dok Vagom vlada božanstvena Venera, planeta lepote, ljubavi, umetnosti, estetike... Međudejstvo ovih nebeskih tela pospešuje i intenzivira druženje, podstiče nesputano i lako ispoljavanje najdubljih i najsuptilnijih ljubavnih emocija i doprinosi ostvarenju otvorene komunikacije. Planete vladari horoskopskih znakova Device i Vage donose podjednako zadovoljstvo kako na mentalnom nivou međusobnog slaganja tako i na čulnom tj. seksualnom nivou.

Vaga je kardinalni znak što ukazuje na njen preduzetnički i pragmatični duh i na veću spremnost na preduzimanje akcija i promena koje bi uticale pozitivno na dodatno poboljšanje kvaliteta slaganja u ljubavi. Devica je promenljivi znak što ukazuje na fleksibilnost i na spremnost na adaptiranje različitim okolnostima što doprinosi da se njihovi zajednički planovi koji se odnose na budućnost mogu lakše realizovati.

Devica je negativan (Jin) znak što ukazuje na njenu introvertnost, subjektivnost i na određenu zatvorenost prema spoljašnjem svetu dok je Vaga pozitivan (Jang) znak što ukazuje na njenu ekstrovertnost tj. na otvorenost za intenzivnije i aktivnije održavanje interpersonalnih odnosa. U ovoj razlici se krije i potencijalna skrivena opasnost za javljanje disharmonije u slaganju Device i Vage jer Devica nastoji da održava red u ljubavnoj vezi i nastoji na strogoj perfekciji u ljubavi dok Vaga može povremeno ispoljavati sklonost ka koketiranju u društvu što se nimalo neće dopasti Devici. Iz ovog razloga mogući su češći nesporazumi i javljanje veće ljubomore i većih problema u njihovoj ljubavnoj vezi.

Međutim, kako bi se dobio adekvatan uvid i u sve ostale specifičnosti i pojedinosti koje sa sobom nosi ova kombinacija znakova u ljubavi, potrebno je analizirati i kako su pozicionirani i međusobno aspektovani: Mesec, Venera, Mars i Merkur u natalnim horoskopima Device i Vage. Uvidom u sve činioce iz ličnih horoskopa dolazimo do jasnije slike i do prave suštine njihovog slaganja u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova