Devica i Vodolija (Vodolija i Devica) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Devica i Vodolija

Devica i Vodolija je ljubavni spoj koji još na samom upoznavanju može pokazati veće interesovanje za aktivnije održavanje kontakata i za intenziviranje druženja zbog gotovo savršenog poklapanja na intelektualnom nivou. Devica i Vodolija će još na samom početku upoznavanja primetiti da imaju puno zajedničkih tema za razgovor. Međutim, kada je reč o dubljem vezivanju na emotivnom nivou, ovi horoskopski znaci se generalno u mnogim situacijama pokazuju nedovoljno kompatibilnim.

Iako briljantni um Vodolije može biti očaran i privučen jedinstvenim i argumentativnim umom Device kao što i Devici mogu jako imponovati stimulativni razgovori sa zanimljivom Vodolijom, među njima će pre ili kasnije na površinu isplivati i brojne razlike koje se ne mogu lako premostiti.

Devici je veoma važno odgovarajuće tj. primereno ponašanje i nastup i najčešće joj se neće mnogo dopasti ekscentrična pojava Vodolije. S druge strane, opuštenoj Vodoliji se neće mnogo dopasti perfekcionistička nastrojenost i tolika zabrinutost i za najsitnije detalje koja je svojstvena Devici. Vodolija voli da razmišlja o globalnim problemima čovečanstva dok Devica svoju pažnju fokusira na rešenje problema unutar svog života.

Devicom vlada Merkur, planeta intelektualnih sposobnosti i mentalnih moći dok Vodolijom vlada Uran, planeta koja donosi neočekivane promene, iznenadnu inspiraciju, pobunjenički duh i originalnost. Međudejstvo planeta vladara Device i Vodolije može se odraziti na dva načina na ovaj ljubavni odnos: podsticanjem jačanja međusobnog razumevanja koje im može obezbediti blistavu budućnost ili javljanjem neočekivanih epizoda skretanja sa puta stabilnosti ljubavne veze u nekim iznenađujućim pravcima.

Pragmatična Devica navikla je da se kreće po dobro utabanom racionalnom i iskustvenom tlu jer element zemlja ovom horoskopskom znaku dodeljuje izražen smisao za praktično i gotovo sve svoje težnje Devica usmerava u okvirima opipljive realnosti. Potrebe i planovi Device odnose se na stremljenja ka ostvarenju dobre materijalne sigurnosti u cilju poboljšanja kvaliteta porodično-bračnog života. Progresivni i blistavi um Vodolije neretko je najsrećniji onda kada je okupiran mislima o nekim apstraktnim teorijama, uzbuđuju ga socijalni problemi i uživa u tome da proklamuje svoja humanistička i altruistička uverenja.

Ovakve različite prirode ovih horoskopskih znakova ukazuju na to da je ovakav ljubavni spoj vrlo nestabilna i nesigurna mešavina. Naglašena je opasnost da ljubavna veza ili brak povremeno prolazi kroz izuzetno teške i turbulentne periode u kojima može doći i do raskida ljubavne veze odnosno do razvoda braka. Devica u takvim periodima može steći utisak da Vodolija ne brine o njenim potrebama i da joj porodica i brak nisu prioritet u životu. S druge strane, Vodolija se u takvim situcijama može osećati nedovoljno shvaćenom i počeće sve više da se udaljava od Device.

Dakle, jedna od stvari koja može predstavljati veću prepreku za održanje balansa u ljubavi je razlika u shvatanju životnih prioriteta koja postoji usled različitih interesovanja i potreba kod Device i Vodolije.

Međutim, kako bi se dobio adekvatniji uvid u sve mogućnosti i u sva ograničenja koje sa sobom nosi ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi i kako bi se "zavirilo" u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale relevantne pokazatelje u natalnim horoskopima Device i Vodolije jer je tumačenje slaganja sunčevih znakova samo delić u odnosu na celu slagalicu tj. u odnosu na celi horoskop.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova