Jarac i Vodolija (Vodolija i Jarac) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jarac i Vodolija

Jarac i Vodolija je astro kombinacija koja u ljubavi može povremeno nailaziti na ozbiljne poteškoće u slaganju. Periodi emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa mogu biti učestaliji što preti da vremenom, kod onih ljubavnih parova koji nisu dovoljno vešti u uspostavljanju balansa i sklada u ljubavnoj vezi, dovede i do raskida ljubavne veze ili do razvoda braka. Javljanje učestalijih kriza u ovoj ljubavnoj priči može biti olakšano usled težeg ispoljavanja ljubavnih emocija horoskopskih znakova Jarca i Vodolije.

Vodolija i Jarac su kao nebo i zemlja. Vodolija - vazdušni znak, Jarac - zemljani.

Element vazduh ima zadatak da podstiče Vodoliju na razmišljanje uključujući njen um, tako da Vodoliju u većoj meri privlači intelektualno druženje. Ovakvo intelektualno druženje uključuje uživanje u konverzaciji i razmeni mišljenja, stavova i teorija koje se odnose na neka kosmopolitska stanovišta i na globalna pitanja o čovečanstvu i humanosti, pitanja vezana za nove tehnologije, nova dostignuća itd.

Element zemlja Jarcu dodeljuje brigu o vođenju domaćinstva, o uspostavljanju bolje materijalne sigurnosti doma kao i brigu o uspostavljanju bolje porodične stabilnosti. Jarac je u većoj meri okrenut praktičnoj strani bivstvovanja kako bi ostvario interes u pogledu unapređenja kvaliteta svog života i života svoje porodice dok može biti u manjoj meri zainteresovan za razmišljanja o nekim kosmopolitskim pitanjima i o problemima koji se dešavaju negde po svetu.

Evidentno je da među ovim horoskopskim znacima ne dolazi do poklapanja brojnih interesnih sfera.

Jarac pod uticajem Saturna (svog vladara) može biti okrenut prošlosti, korenima i tradiciji. Jarac u duhu tradicije nastoji da poštuje hijerarhiju, ume da bude konzervativan i neretko radije bira starije i već proverene i oprobane pristupe stvarima u životu.

Vodolija je pod uticajem Urana (svog vladara) gotovo uvek okrenuta ka budućnosti, zainteresovana za novine, za savremene načine razmišljanja, za moderne vidove komunikacije i za nove metode rada.

Na emotivnom i seksualnom planu, Vodolija i Jarac se u mnogim situacijama ne pokazuju dovoljno veštim u adekvatnom ispoljavanju svojih emocija. Naime, Jarac je neretko zatvoren kada je u pitanju pokazivanje želje za razmenom nežnosti u ljubavnom odnosu (što može biti naročito izraženo na početku ljubavne veze) dok takođe i Vodolija često ume da bude vrlo oskudna i rezervisana po tom pitanju. Na duže staze, ovaj ljubavni par se neretko ne pokazuje dovoljno kompatibilnim na seksualnom nivou.

Jarac od voljene osobe u ljubavnoj vezi obično traži ozbiljno obavezivanje i jasno definisan ljubavni odnos jer i sam Jarac ljubav često doživljava vrlo ozbiljno. Vodolija u ljubavnoj vezi želi da, najčešće onoliko koliko smatra prikladnim, zadrži i da očuva svoju nezavisnost i slobodu što podrazumeva aktivnije vođenje društvenog života odnosno odžavanje kontakata u vidu aktivnijeg druženja sa prijateljicama i prijateljima. Iz tog razloga, kod Jarca se može javljati i osećaj ljubomore jer Jarcu u mnogo većoj meri prija i odgovara da je voljena osoba stalno pokraj njega u toplini njihovog zajedničkog porodičnog doma.

Međutim, slaganje horoskopskih znakova u ljubavi zavisi i od brojnih drugih činioca koji se razmatraju prilikom celokupne analize natalne karte odnosno ličnog horoskopa dok tumačenje slaganja sunčevih znakova predstavlja samo polaznu osnovu za dalje kompleksno tumačenje slaganja u ljubavi koje se može dobiti tek rasvetljavanjem svih ostalih relevantnih aspekata u natalnim kartama odnosno ličnim horoskopima Jarca i Vodolije.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova