Lav i Devica (Devica i Lav) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Devica

Ljubavni par Lav i Devica je astro spoj kome može biti potrebno više strpljenja, tolerancije i uvažavanja međusobnih potreba kako bi ostvarili uspešnu ljubavnu vezu. Za Lavove važi da su veoma harizmatični, ekstrovertni, dopadljivi i srdačni međutim, u brojnim situacijama mogu ispoljiti sklonost ka razmetljivom ponašanju čime Devica ni najmanje neće biti oduševljena jer za Device važi da su po svojoj prirodi vrlo skromne osobe. Lav žudi za vođenjem glamuroznog načina života i voli da uživa u luksuzu dok Devica to može smatrati suvišnim i može Lavu upućivati oštre primedbe ako se Lavovi prohtevi ne uklapaju u logičke planove raspolaganja novcem koje sastavlja Devica. Lav nastoji da bude zabavan, opušten i optimistično raspoložen dok Devica u takvoj ljubavnoj vezi može često patiti od uznemirenosti jer može smatrati da je Lav u nekim situacijama koje zahtevaju ozbiljan pristup, čak i preterano i neopravdano optimističan jer mu može biti potrebno više vremena za suočavanje sa realnom slikom date situacije. S druge strane Lavu može jako smetati često kritikovanje i zanovetanje od strane device.

Lav stvari u životu može posmatrati na osnovu deduktivnog principa dok Devica uglavnom primenjuje metod indukcije tako da iz tog razloga može mnogo puta dolaziti do razmimoilaženja njihovih načina razmišljanja i pristupanja stvarima i problemima u životu. Devica nastoji da stalno unapređuje i da usavršava kvalitet svog ljubavnog odnosa u vidu poboljšanja komunikacije i međusobnog razumevanja ali, ponekad može teže ostvariti željeni sklad u slaganju iz razloga što Lav u nekim situacijama teško priznaje svoje greške.

Takođe, do javljanja neslaganja u ljubavnoj kombinaciji Devica i Lav može dolaziti i zbog Lavove potrebe da gotovo uvek drži potpunu kontrolu u svojim rukama kao i usled postojanja želje za većom dominacijom a ponekad i za manipulisanjem u ljubavnoj vezi što ne može tako lako proći kod analitične, oštroumne i studiozne Device koja obično zna da prepozna takve pokušaje jer nastoji da se u ljubavi rukovodi racionalnim razmišljanjem, promišljenošću i logičkim zaključivanjem.

Lav uživa da u ljubavnoj vezi (kao i u životu uopšte) bude u centru pažnje dok s druge strane Devica očekuje da se njena voljena osoba divi njenoj inteligenciji tako da češće može dolaziti do neispunjenih očekivanja jer se među njima vremenom može razviti potreba za nadmetanjem kao i neki vid rivalstva. Ukoliko Lav u ljubavnoj vezi ne dobija onoliko pažnje koliko priželjkuje pokazaće sklonost ka preuveličavanju i dramatizovanju situacije što može doprineti rasplamsavanju nesuglasica i u krupnije probleme jer Devica se užasava neprijatnosti svake vrste a posebno se destimulišuće na nju u ljubavi mogu odražavati situacije u kojima voljena osoba često i preterano ispoljava neke negativne emocije. Takođe, Devici je uvek važno odgovarajuće ponašanje i pojava voljene osobe dok su Lavovi često teatralnog ponašanja što dovodi do neusklađenosti i u tom pogledu.

Međutim, prepreke koje postoje kod ljubavne kombinacije Lav i Devica se mogu vremenom postepeno vrlo uspešno prevazići uz postojanje jakih pozitivnih planetarnih veza u njihovim ličnim horoskopima kao i uz pravilan pristup i uz adekvatnu komunikaciju. Harmonični aspekti u natalnim horoskopima mogu umnogome potpomoći da se prvobitne razlike u slaganju nivelišu i da se uspostavi ravnoteža u ovom ljubavnom spoju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova