Lav i Jarac slaganje - prava ljubav za celi život

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Jarac

Lav i Jarac je vatreno zemljana astrološka kombinacija koja poseduje potencijal za razvoj ozbiljne ljubavne priče koja bi mogla biti i prava ljubav za celi život. Iako se kod mnogih ljubavnih parova sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi dešava da, nakon buđenja obostranog ljubavnog interesovanja za započinjanje romantične ljubavne veze, ljubavna priča krene da se razvija na postepeniji i sporiji način, ipak poseduju naglašen potencijal za razvoj postojanih osećanja i trajne ljubavne povezanosti.

Ljubav između Jarca i Lava je neretko vrlo postojana, čvrsta, jasno definisana, stabilna, neprolazna i nezaboravna - ukratko to je prava ljubav za celi život koja može uspeti da odoli raznim životnim iskušenjima, preprekama i izazovima. Dosta je primera u kojima je bio i slučaj da je Jarac bio duže vremena zaljubljen u Lava tj. da je Lav Jarcu stara ljubav iz prošlosti, nezaboravna simpatija čiju ljubav je sa velikim strpljenjem i nadanjima čekao i najzad dočekao što govori o Jarčevoj posvećenosti u ljubavi i bezuslovnoj spremnosti na čekanje kada se u nekoga iskreno i snažno zaljubi.

Za ovu astrološku kombinciju važi i da će kod brojnih ljubavnih parova biti prisutna i veća razlika u godinama (u smislu da je u ljubavnoj vezi/braku npr. jedna osoba u svojim četrdesetim, pedesetim godinama a druga osoba u svojim dvadesetim, tridesetim godinama) a događa se i da mnogi od njih održavaju vezu i na daljinu, međutim, u najvećem broju primera ovi ljubavni parovi pokazaće veću odlučnost i želju da svoju ljubavnu vezu očuvaju uprkos svemu pa im stoga najčešće neće predstavljati neki veliki problem ni takva veća razlika u godinama a ni eventualna veza na daljinu jer će u tom pogledu mnogi od ovih parova imati bespredrasudnu percepciju ljubavi doživljavajući ljubav i na vrlo ozbiljan, zreo ali i na praktičan način.

U prilog ostvarenja njihovog dobrog slaganja u ljubavi idu i brojni drugi podudarni stavovi među kojima je najvažnije spomenuti njihovu obostranu težnju za dostizanjem čvršće emotivne sigurnosti što može biti upravo i kroz partnerstvo/brak i putem zasnivanja porodice a tu su i njihovi mogući brojni primetno podudarni stavovi koji se odnose na želju za postizanjem veće sigurnosti u finansijsko-imovinskom pogledu pa će se obično složiti oko rangiranja većine životnih prioriteta i ciljeva često stavljajući na prvo mesto brak i porodicu i bračno-porodične vrednosti i sticanje većeg materijalnog bogatstva za što bolju obezbeđenost porodice.

Jarac i Lav mogu pokazati i da kao tim mogu imati dosta uspeha u zajedničkom poslu, oba horoskopska znaka žude za većom količinom novca i vođeni ciljem za uvećanjem zarade i za ostvarenjem većeg bogatstva udruženi zajedno lako mogu biti snažno motivisani da svoje ideje i zamisli zaista i sprovedu u delo jer jedno drugom mogu biti velika podrška (što se pogotovo može zapaziti onda kada odluče da zajedno pokrenu privatan biznis u čemu mogu postići veoma zapažene uspehe).

Međutim, kao što kod većine kompatibilnih ljubavnih parova povremeno može dolaziti do javljanja određenih problema u njihovom slaganju u ljubavi jer ne može sve biti idealno u ljubavi tako i kod ove kombinacije može doći do izvesnih problema koji naravno najčešće nisu nerešivi.

Kod ljubavne kombinacije Lav i Jarac može doći do snažne ljubavne privlačnosti ali i do snažnog odbijanja. Naime, da bi neko osvojio srce Lava potrebno je da uliva sigurnost i da ostavlja utisak moćne osobe i u tom pogledu Jarac može zadovoljiti osnovne potrebe Lava. S druge strane, Jarac može biti prilično oskudan kada je u pitanju izražavanje ljubavnih emocija i povremeno može biti vrlo indiferentan kada je u pitanju razmena divljih seksualnih strasti u ljubavnom odnosu što neće odgovarati vatrenom Lavu koji sav plamti od uzavrelih ljubavnih strasti. Usled ovakve različitosti ovih dvaju priroda horoskopskih znakova Lav i Jarac u ovoj ljubavnoj vezi može češće dolaziti do javljanja snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa, do većeg nezadovoljstva i do obostranog razočarenja zbog neispunjenih očekivanja.

Jarac i Lav međutim, dele slična shvatanja kada su u pitanju porodične i ljubavne vrednosti jer oba horoskopska znaka žude za ostvarenjem čvrste i trajne emotivne sigurnosti unutar toplog porodičnog doma. Dakle, ljubav doživljavaju na vrlo ozbiljan način i žele vezivanje za celi život. Pomoću ovakve podudarnosti stavova ovaj ljubavni par može lakše održavati skladne odnose u svojoj ljubavnoj vezi.

Lavom vlada Sunce koje kod Lava podstiče potrebu za otvorenošću, toplinom i jasnoćom u ljubavi dok Saturn koji vlada Jarcem zagovara uzdržanost, hladnoću ali i postojanost, određenost i usmerenje želja u pravcu ostvarenja realističnih životnih ciljeva. Međusobno dejstvo ovih planeta vladara Lava i Jarca donosi izraženiju opasnost od veće neusklađenosti kada su u pitanju zajedničke emotivne želje i potrebe ali istovremeno donosi i sposobnost za prevazilaženje raznih ograničenja pomoću svojevrsne postojanosti osećanja.

Jarac je kardinalni znak koji u ovoj ljubavnoj vezi inicira pozitivne promene i koji čini da se stvari dešavaju dok Lav kao fiksni znak konsoliduje i učvršćuje te promene tako da se u tom pogledu ovaj ljubavni par smatra vrlo komplementarnim.

Ovaj ljubavni par može ostvariti dobru ljubavnu kompatibilnost i iz razloga što Lav kao vatreni znak unosi vitalnost, uzbuđenje i strast u ovu ljubavnu priču dok joj Jarac kao zemljani znak daje stabilnost, zdrav razum i sposobnost da se stvari obave do kraja.

Lav kao pozitivan (Jang) znak je ekstrovertnije prirode odnosno ima naglašenu potrebu za aktivnijim vođenjem društvenog života dok je Jarac kao negativan (Jin) znak po tom pitanju introvertnije prirode i on bi radije da nasamo sa svojom voljenom osobom uživa u miru i toplini porodičnog doma, dok je manje zainteresovan za aktivnije održavanje društvenih odnosa sa drugim osobama.

Ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi ili može da podstakne rađanje velike ljubavi ili "građenje kula u vazduhu" u zavisnosti od toga kakvi su aspekti koji su "zaduženi" za ljubav u ličnim (natalnim) horoskopima Lava i Jarca.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova