Lav i Lav slaganje - supernova ljubavnih strasti

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Lav

Lav i Lav spada u blještavo sjajnu i hiperstrastvenu astrološku kombinaciju čija ljubav se može opisati kao supernova ljubavnih strasti jer blistave, zasenjujuće "svetlosne čestice" ljubavnih emocija koje sačinjavaju ovu ljubavnu supernovu (do čijeg "isijavanja" dolazi pri ljubavnom spoju ovih dvaju bića) neretko dovodi do raspršujućeg formiranja kreativnog, gradivnog materijala za oblikovanje uređenog i jasnog oblika ljubavi koji poseduje snažan potencijal da vremenom njegovo dostojanstveno postojanje može biti nazvano veličanstvenom, moćnom tj. kraljevskom prirodom ljubavi.

Supernova ljubavnih strasti je rezultat impresivne i moćne ljubavne "eksplozije" nastale od astronomske količine ljubavnih strasti a ovu ljubavnu supernovu može sačinjavati i mešavina sledećih sastojaka: pozitivan životni stav, vitalnost, uzbuđenja, dinamičan tok događaja, nežnost, romantični izlivi ljubavi, zaštitnička nastrojenost, sjajni optimizam, nenadmašan šarm, harizma na pretek, isijavajuća toplina i blistava jasnoća ljubavnog odnosa kao i izgarajuća želja za ljubavlju, volja da se voli kao odlučujući faktor za ostvarenje potencijala o fascinantnoj i zaokruženoj ljubavnoj priči između dva Lava.

Smeh se najčešće ispoljava u srećnim veselim momentima a u ovoj ljubavnoj vezi smeh predstavlja gotovo neiscrpan izvor radosti pa smehom i veselim raspoloženjem može biti često ispunjena čitava prostorija u kojoj se u tom trenutku Lav i Lavica nalaze (odnosno dve osobe koje su rođene u ovom znaku a koje su u ljubavnom partnerskom odnosu). Kroz osmehivanje jedno drugom često upućuju nežne reči, putem osmeha ispoljavaju svoju međusobnu blagonaklonost, toplinu, ljubaznost, privrženost, posvećenost, opuštenost, radost, zadovoljstvo, sreću, kao i osećaj sigurnosti. Osmeh u vezi, dakle, za njih u brojnim situacijama znači i predstavlja osećaj sigurnosti, razbibrige, zabave, zaigranosti. Imaju utisak da im daje snagu i moć. A poznato je da osmeh češće praktikuju upravo oni koji su puni života, elana i entuzijazma.

Rasplamsavajuća vatrena strastvenost u ljubavi je, dakle, najčešće nezaobilazan deo ove ljubavne priče što samim tim ljubavnu vezu između Lava i Lavice čini naročito uzbudljivom i dinamičnom. Isijavajuća ljubavna strast koja dolazi od elementa vatre kojem pripada ovaj horoskopski znak je često zadužena za aktivno pokretanje stvari u ovoj ljubavnoj priči jer upravo takva ljubavna strast neretko predstavlja "hranu" za dušu i telo osoba koje čine ovaj ljubavni par. Osim toga, strast može biti pokretač stvari i po pitanju organizovanja drugih zajedničkih životnih aktivnosti, da se strastveno i iz ljubavi planira i radi ono što se voli.

Ljubavno "gnezdo" Lava i Lavice nalik je na pozornicu, gde svako od njih ponaosob kao da je zadužen za svoju ulogu (za njih neretko važi da su teatralne ličnosti) pa se tu može očekivati i dosta smeha, zabave i veselja ali moguće i puno drame, privlačenja pažnje, žudnje za aplauzima ili za što otvorenijim divljenjem, takmičenja za osvajanje glavne uloge za igranje u sopstvenom malom pozorištu u kući gde pritom svako od njih ponaosob želi da bude glavni akter drame, da osvoji prvo mesto u popularnosti u kući i da sa takve pobedničke, vrhovne, pozicije kućom i domaćinstvom na taj način dominira.

Kada je reč o ljubavi, najčešće dobro znaju šta žele, šta im prija i godi i mogu veoma uspešno uskladiti svoje emotivne želje i potrebe naravno, uz podrazumevano obostrano stavljanje pod kontrolu vatrenog temperamenta, uz smanjenje insistiranja na uspostavljanju dominantnijeg položaja u vezi i radeći na postizanju dogovora i kompromisnih rešenja kako bi obe strane bile zadovoljene posmatrano i u dugoročnijoj perspektivi (naravno, potrebno je da dovoljno nastoje da dogovori i kompromisi budu adekvatni).

Lav se u ljubavi obično ne zadovoljava sitnicama u načinima dokazivanja ljubavi niti nekakvim tzv. mrvicama ljubavi već stvari koje se tiču ljubavnog života nastoji da posmatra iz šireg ugla pa se može reći da po pitanju svojih zahteva i očekivanja ima zaista pojačane apetite u ljubavi (u smislu svojih očekivanja od voljene osobe u ljubavnoj vezi) i po pitanju kriterijuma u ljubavi već na početku ljubavne veze a i kasnije po pitanju očuvanja i održavanja postojećeg ljubavnog odnosa gde očekuje da od voljene osobe dobija gotovo kraljevski tretman, raskošnu ljubav a moguće i život na "visokoj nozi" pa u skladu sa tim ljubavna kombinacija Lav i Lav zbog mnogih podudarnih shvatanja, želja i očekivanja u ljubavi kao i zbog brojnih zajedničkih ambicija i ulaganja truda u radu na ostvarivanju takvih svojih ljubavnih ciljeva poseduje potencijal za ostvarenje veličanstvene i kraljevske prirode ljubavi kakve se mogu sresti gotovo samo u bajci. Ljubavni par Lav i Lavica je često prava senzacija.

Slaganje dva Lava u ljubavi može biti veoma skladno i uspešno i iz tog razloga što ovaj horoskopski znak (čiji je vladar Sunce) teži da svoja osećanja u ljubavi iskazuje na otvoren, topao, nežan, srdačan, kitnjast, ekstravagantan, romantičan i strastven način ne skrivajući svoju ljubavnu požudu pa u skladu sa tim ova moćna ljubavna kombinacija neretko može izgraditi ljubavni odnos pun razumevanja, topline, nežnosti, snažnije međusobne bliskosti i privrženosti i čvršće emotivne sigurnosti a snaga njihove ljubavi ogledaće se i u njihovim zajedničkim nastojanjima na realizaciji brojnih podudarnih životnih ambicija ka čijem ostvarenju će zajedno tokom žajedničkog života u budućnosti težiti.

Što se tiče težnji i pravljenja ozbiljnijih i dugoročnijih planova koji se odnose na ljubavnu sferu života, za Lavove neretko važi da nastoje na ostvarenju čvrste emotivne sigurnosti kroz dublju ljubavnu povezanost koja bi bila trajnije (ili trajne) prirode, dakle, koja bi bila na duže staze tako da im ostvarenje braka i zasnivanje porodice mogu biti jedni od prioritetnijih ciljeva u životu tako da ovaj ljubavni spoj lako može biti i vrlo kompatibilan i po pitanju percipiranja porodičnih i bračnih vrednosti dodeljujući im jednu od najviših pozicija na hijerarhijskoj lestvici životnih vrednosti zbog čega mnogi od ovih parova neće mnogo ni oklevati pre nego što odluče da svoju ljubav krunišu i brakom. Interesantno je spomenuti i to da će mnogi parovi sa ovom kombinacijom znakova imati još jednu, zajedničku, podjednako veliku želju na porodičnom planu a to je da će želeti da u braku imaju što više dece pa će mnoge svoje planove usmeravati i u pravcu ostvarenja velike porodice.

Za horoskopski znak Lav često važi da je veoma druželjubiv, prijateljski nastrojen, velikodušan, zabavan, srdačan, pun optimizma i pozitivnih vibracija, nasmejan pa će ljubavni par Lav i Lav (kad god ima prilike za to) najčešće veoma uživati u organizovanju velikih zabava i žurki za svoje društvo, koje bi lako moglo biti mnogobrojno jer Lavovi umeju da budu i jako društveni, gde će se pritom veoma potruditi da to sve bude organizovano u velikom stilu, da izgleda luksuzno i glamurozno, da se o tome kasnije govori i prepričava kao o jako velikom događaju koji se može uporediti sa pravim spektaklom čak i onda kada sam povod za zabavu ili žurku nije toliko spektakularan. Takođe, kao strastveni avanturisti veoma će uživati i u uzbudljivim zajedničkim izlascima u kojima je dobar provod često zagarantovan.

Ljubavni spoj ovih horoskopskih znakova donosi snažan potencijal za ostvarenje veoma uzbudljive ljubavne veze. U ovakvoj ljubavnoj astro kombinaciji partneri mogu na početku ljubavne veze biti nestrpljiviji u isticanju nekih svojih osobina pa ukoliko ne odaberu pravi način za to mogu jedno na drugo ostaviti i pogrešan utisak želje za preteranim isticanjem ili čak utisak postojanja nekakve želje za hvalisanjem. Lavovi u raznim životnim situacijama vole da budu u centru pažnje a u ljubavi često nastoje da budu "centar sveta" svojoj voljenoj osobi dok istovremeno umeju da održavaju veoma otvoreno i srdačno ophođenje u međuljudskim odnosima sa drugim osobama i zato naročito u ovakvom ljubavnom spoju horoskopskih znakova vrlo lako može doći do ogromnih problema ukoliko se stekne utisak postojanja veće bliskosti voljene osobe sa nekom trećom osobom u smislu sumnje na postojanje ljubavne privlačnosti voljene osobe i neke treće osobe van njihove ljubavne veze. U ljubavnoj kombinaciji Lav-Lav ljubavni par može više svoje energije ulagati u ostvarenje boljeg međusobnog razumevanja i u bolje usklađivanje svojih želja i potreba. Problem u procesu takvog međusobnog usklađivanja neretko može predstavljati ponekad izraženije nastojanje Lavova da u raznim situacijama na neki način dominiraju a preterana dominacija može u velikoj meri narušiti stabilnost ljubavnog života. Uz dovoljno međusobnog razumevanja i tolerancije i uz izbegavanje preterane dominacije ovaj ljubavni par može postići zavidnu stabilnost. Kada dostignu harmoniju i zadovoljavajuću stabilnost u ljubavnoj vezi Lavovi umeju da svojoj okolini stave do znanja da su srećni i zadovoljni svojim ljubavnim životom.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova