Lav i Ribe slaganje - romantična ljubav kao iz bajke

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Ribe

Lav i Ribe neretko spada u vrlo kompatibilnu astrološku kombinaciju čija ljubavna priča već u kratkom vremenskom roku vrlo lako može postati romantična ljubav kao iz bajke. Vatreno strastveni Lav koji pripada elementu vatre i osećajno maštovita Riba koja je vodeni znak mogu još pri prvom ljubavnom susretu otkriti mogućnosti za ostvarivanje dobre ljubavne "konekcije" jer im na ljubavnom sastanku vrlo brzo može postati jasno koliko su jedno drugom privlačni i koliko jednom prija društvo drugog i obrnuto pa postoje velike šanse da će ova ljubavna priča još od samog početka krenuti da se razvija u dobrom smeru.

Komunikacija u toj ljubavnoj priči najčešće će krenuti da se odvija vrlo nesmetano, neusiljeno, spontano, glatko, na opušten način i prirodnim tokom što može predstavljati i veliki plus za ovu kombinaciju znakova u ljubavi jer zbog toga mogu u brojnim situacijama još u periodu upoznavanja jedno na drugo ostaviti jako lep, pozitivan utisak. Lav će u mnogim situacijama biti inicijator započinjanja zanimljivih, sadržajnih tema za razgovore u kojima će energično i s čvrstim uverenjima izražavati svoje stavove na otvoren način dok će Riba neretko pokazati dosta interesovanja za priključivanje u te teme razgovora koje će Lav pokretati iz prostog razloga što bi joj se veoma mnogo mogao dopasti takav otvoren duh Lava, njegova srdačnost, društvenost i optimizam kojim zrače mnogi Lavovi.

S druge strane Lav će obično s neskrivenim oduševljenjem pokazati da mu veoma imponuje društvo znaka Ribe, njegova nežna i osećajna priroda i često uočljiva sposobnost da tokom razgovora pokazuje koliko razumevanja ima za mnoge teme razgovora i za stvari o kojima se u datom momentu vodi razgovor i sa koliko empatije u komunikaciji pristupa prilikom izražavanja svojih mišljenja i stavova. Dakle, slobodno se može reći da će imati i brojne takve zajedničke teme za razgovore u kojima će neskriveno snažno uživati i posredstvom kojih bi lako mogli i podstaći jačanja međusobne bliskosti.

Ljubavna kombinacija Ribe i Lav dakle poseduje naglašen potencijal za ostvarenje jako lepe, raskošne, nežne i romantične ljubavi kao iz bajke na šta dodatno ukazuje i često prisutna zainteresovanost ovog ljubavnog para da svoja osećanja u ljubavnom odnosu izražava na nežan, otvoren, topao, romantičan i maštovit način.

Zajedno će u mnogim situacijama ispoljavati i želju da brojnim zajedničkim aktivnostima pristupaju na interesantne, kreativne načine što se naročito može uočiti na primer prilikom organizovanja nekih proslava u kojima bi bili angažovani na uređenju enterijera pri čemu će se potruditi da prostor koji uređuju bude sređen u velikom stilu i da sav blista odišući glamurom a takve svoje sposobnosti neretko umeju da pokazuju i prilikom odlaska u šoping gde će u mnogim prilikama uspeti da pomoću svog kreativnog dara u kupovini prepoznaju stvari i predmete koji su proizvedeni sa stilom.

Takođe, za ljubavni par Riba i Lav važi da će u brojnim prilikama želeti da zajedno uživa u umetnosti, na primer posmatranjem umetničkih slika i drugih umetničkih dela odlaskom u galeriju umetnosti, izlascima u pozorište i bioskop ali svakako će želeti zajedno da uživaju u umetnosti i u tuđoj kreativnosti i u udobnosti kuće/stana gledanjem filmova i televizijskih serija.

Ponekad bi se ipak moglo dešavati da znaku Riba u ljubavnoj vezi sa Lavom zasmeta Lavova povremeno izraženija sklonost da previše drami u nekim situacijama u kojima bi na primer imao utisak kako nije u centru pažnje i u kojima bi možda zbog toga vršio i preveliki pritisak na Ribe kako bi navodno trebalo da mu se još više posveti i da Ribama nameće osećaj krivice zbog eventualne manje posvećenosti ukoliko je znak Ribe trenutno sprečen nekim svojim obavezama da se Lavu posveti na način na koji on to očekuje. Dakle, u ovoj ljubavnoj vezi bi se češće moglo dešavati da Lav očekuje nesrazmernu posvećenost Riba njihovom ljubavnom odnosu i da ponekad bude skloniji pravljenju drame zbog eventualnih neispunjenih očekivanja po pitanju dobijanja željene količine pažnje i posvećenosti od Riba.

Međutim, Riba u mnogim situacijama pokazuje zainteresovanost za tople razgovore sa Lavom i prilikom takvih razgovora će neretko nastojati i želeti i da pomogne Lavu po pitanju boljeg shvatanja njegovih emocija i po pitanju uspostavljanja Lavove bolje kontrole nad nekim emocijama koje ga dovode i u situacije u kojima ponekad preuveličava neke stvari.

Što se tiče polja braka, mnogi parovi sa ovom kombinacijom znakova poseduju naglašene mogućnosti za ostvarenje uspešnog braka i za zasnivanje srećne porodice, međutim, kako bi se stekao još detaljniji uvid u takve mogućnosti mogu se analizirati i položaji planeta u zajedničkom uporednom horoskopu.

Lav i Ribe u osnovi predstavlja vrlo kompatibilan ljubavni spoj. Iz ove astro kombinacije može se roditi nežna, romantična i strastvena ljubavna veza. Ribe čeznu za čarobnom i bajkovitom ljubavlju u kojoj će pronaći utočište i sigurnost tako da će biti opčinjene neustrašivom pojavom Lava koji uliva sigurnost. S druge strane, Lav će biti oduševljen zanosnom pojavom, izražajnošću i romantičnošću Riba.

Lav pod uticajem Sunca svog vladara unosi toplinu, vitalnost, pozitivne vibracije, jasnoću i optimizam u ovu ljubavnu priču. Ribe pod uticajem Neptuna svog vladara unose maštovitost, nadahnuće, osećajnost i razumevanje. Međudejstvo ovih nebeskih tela može doprineti dobrom usklađivanju Lava i Riba na svim nivoima njihovog međusobnog slaganja u ljubavi.

Ljubavna veza između Riba i Lava može biti ispunjena nežnošću, maštovitošću, glamurom i dubokom emotivnom povezanošću na psihičkom nivou. Oba bića su i veoma kreativna i umetnički nadahnuta tako da ih i to čini izuzetnim i nesvakidašnjim ljubavnim spojem.

Međutim, kao i kod većine drugih ljubavnih parova, tako i kod Riba i Lava postoje potencijalne skrivene opasnosti za povremeno narušavanje ravnoteže i sklada u ljubavi. Naime, i Lav i Ribe, svako na svoj način mogu podjednako doprineti da se njihova ljubav upropasti ukoliko ne nauče da bolje kontrolišu one "tamnije" strane svojih ličnosti.

Poznato je da Lav voli da se petlja u sve stvari i da uživa u tome da vodi glavnu reč, da dominira i kontroliše situaciju kao i da preterano drami i kritikuje ako mu nešto nije po volji. Ukoliko ne nauči da bolje kontroliše ovakve svoje porive, vremenom može takvim svojim razmaženim ponašanjem samo udaljiti Ribe od sebe jer je poznato da Ribe ne vole kada im neko preterano deli savete i kritikuje njihovo ponašanje. Ribe u takvim situacijama ispoljavaju sklonost ka povlačenju u sebe.

Zaljubljene Ribe su toliko opčinjene ljubavlju i zanesene da u mnogim situacijama ispoljavaju sklonost ka preteranom idealizovanju voljene osobe, usled čega mogu postati vrlo neoprezne, naivne i lakoverne a samim tim postati i pogodnom metom za manipulaciju kada im usled njihove naglašene ranjive prirode, njihova krhka osećanja mogu biti lako povređena. U takvim situacijama biće jako razočarane i želeće da budu ostavljene na miru. Na kraju će se osećati okrivljenim i kritikovanim, zakomplikovaće stvari tako da Lav neće shvatiti šta se dogodilo i ova ljubavna priča imaće tužan kraj.

Međutim, kako bi se dobila suštinska slika prave prirode ovog ljubavnog spoja i kako bi se "zavirilo" u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale relevantne pokazatelje u ličnim (natalnim) horoskopima Lava i Riba u cilju dobijanja detaljnijeg uvida u celokupno slaganje ovog ljubavnog para.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova