Lav i Škorpija slaganje - prelepa ljubav se uzdiže poput Feniksa

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Škorpija

Lav i Škorpija je atraktivan i veličanstven ljubavni spoj a njihova prelepa ljubav se uzdiže poput Feniksa jer je najpre vrlo uzbudljiva, sjajna i mistična a nadasve može biti jako izdržljiva. Ljubav između Škorpije i Lava je često puna izazova ali poseduje snagu da se poput Feniksa trijumfalno uzdiže iz pepela, rađajući se neretko još jača i snažnija nego što je bila pre, dakle, može biti još jača nakon doživljenih izazova i padova.

Vatrena ptica Feniks (mitološko biće) je mistična, sjajna i svetlucava ptica koja se prema mitologiji rađa iz vlastitog pepela simbolično predstavljajući Sunce koje umire u plamenu na kraju svakog dana a zatim se, nakon svoje smrti, uvek iznova, svakog dana trijumfalno ponovo diže i odlazi u novo jutro simbolišući borbu, pobedu, regeneraciju, obnavljanje, izdržljivost, postojanost, sreću i besmrtnost. Ljubavna povezanost između Lava i Škorpije neretko poseduje moć da se, nakon doživljenih padova uzdiže slično Feniksu transformišući samu sebe rađanjem novih, moguće još lepših oblika svoje ljubavi koji bi svakim ponovnim rođenjem imali neki novi, svežiji početak i koji bi bili ispunjeni novom nadom, još blistavijom čistotom ljubavnih emocija, većom srećom, prosperitetom, skladom i snagom u cilju dostizanja ljubavne/bračne sreće i plodne zajednice.

Ovaj ljubavni par dakle, neretko pokazuje dosta spremnosti da se za svoju ljubav bori a ponekad čak i iz inata jer im može biti veoma stalo do toga da njihova veza uspe a da ljubav među njima večno traje. Iako, dakle, ova ljubavna priča može biti vrlo dramatična sa puno izazova i zapleta, u brojnim situacijama pokazaće i da je veoma izdržljiva i prilagodljiva i da se ova prelepa ljubav uzdiže poput Feniksa jer će Škorpija i Lav u mnogim situacijama pokazati sposobnost prevazilaženja "mračnih" epizoda u pogledu svog slaganja u ljubavnoj vezi.

Feniks je pretežno crvene boje koja je ujedno i boja ljubavi a upravo ljubav može imati ključnu intermedijarnu ulogu u slaganju Lava i Škorpije kao posrednika između svetlosti i tame (Sunce/svetlost je vladar Lava a Pluton/tama je vladar Škorpije) pa se njihova vatreno strastvena ljubav nalazi između ovih suprotnosti imajući za zadatak ponovno ujedinjenje suprotnosti i sjedinjenje i na čulnom, telesnom nivou a i na dubljem, ili duhovnom, nivou ovih dvaju duša.

Vatreno strastvena ljubav među njima se naziva još i transformišuća ljubav u njihovoj ljubavnoj vezi jer će u brojnim situacijama imati zadatak da unosi toplinu, da ugreje, osvetli i obasja te da otera tamne oblake nad njima u onim situacijama u kojima eventualno dolazi do većeg nerazumevanja među njima.

Ljubavna priča sa ovom kombinacijom znakova je neretko vrlo uzbudljiva i nalik je na očaravajuću ljubavnu dramu poput onih sa filmskog platna pa ovom ljubavnom paru gotovo nikada neće biti dosadno u njihovoj ljubavnoj vezi. Često će, dakle, imati utisak kao da uživo žive neku zamršenu filmsku priču koja je puna uzbudljivih dešavanja, zapleta, iznenađenja, suza, smeha, drame, raspleta pa onda sve ponovo ispočetka i tako u krug.

Ono što može biti vrlo karakteristično za ovaj ljubavni par je magnetična fizička privlačnost među njima koja će u ogromnoj meri doprinositi vanprosečno dobrom slaganju na čulnom, tj. telesnom nivou u slaganju ovih horoskopskih znakova tako da će većina situacija ukazivati na postojanje dobre kompatibilnosti među njima kada je u pitanju razmena nežnosti i ljubavnih strasti putem dodira u telesnom spajanju u njihovom ljubavnom odnosu koji će često biti pun uživanja i zadovoljstava.

Škorpiji će biti veoma privlačna Lavova otvorenost, blistavi optimizam i raskošna harizma kojom u mnogim situacijama pleni i zrači u svom okruženju dok će Lavu biti posebno uzbudljiva mistična pojava Škorpije, zavodljivi šarm kao i duboka i slojevita osećajnost ovog horoskopskog znaka pa će se u njima buditi obostrana želja za istraživanjem ovih međusobnih razlika kako bi jedno drugo što bolje "pripitomili" i kako bi se emotivno što bolje povezali i na duže staze.

Veoma je bitno da rade na tome da njihov ljubavni odnos bude što iskreniji i bez tajni a takođe, od krucijalnog značaja za očuvanje ljubavne veze je i postojanje spremnosti da jedno drugom omogućavaju dovoljno slobode kao i da izbegavaju pravljanje ljubomornih scena.

Kod nekih parova sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi situacija po pitanju njihovog slaganja može biti i znatno kompleksnije prirode usled čega će dolaziti i do nekih turbulentnijih dešavanja u njihovoj ljubavnoj vezi ali to nikako ne znači da se eventualne veće krize u vezi ne mogu uspešno prebroditi već će najčešće za to biti potrebno malo više vremena i više strpljenja. U nastavku su opisani neki konkretniji primeri takvih problematičnijih stvari kada je u pitanju slaganje ovih horoskopskih znakova u ljubavi. Međutim, kao što sam već napomenula, njihova ljubav nadasve može biti jako izdržljiva i to može biti jako ohrabrujuće za ovaj ljubavni par.

Kada se u ljubavi Lav i Škorpija spoje rezultat je vrlo kompleksna situacija. Naime, u ovakvoj ljubavnoj astro kombinaciji ove ličnosti se pre ili kasnije suočavaju sa nekim kontradiktornim i konfuznim osećanjima. Kod ovog ljubavog para naizmenično se smenjuju i prepliću neobuzdana strastvenost, jake emocije i snažno emotivno zahlađenje ljubavnog odnosa.

Ovaj vatreni par često ide iz krajnosti u krajnost. Stvari se u njihovoj ljubavnoj vezi odvijaju munjevitom brzinom, njihove reakcije mogu biti plahovite tako da veći broj primera iz prakse otkriva vrlo turbulentnu prirodu ovog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze ili braka. U jednom trenutku oni su zajedno u zanosu svoje ljubavi u slatkoj ljubavnoj strasti dok se u sledećem suprotstavljaju. Ili - ili.

U nekim situacijama mogu biti nemilosrdni jedno prema drugom. Često im nedostaje otvorena i topla međusobna komunikacija. Ponekad ne mare preterano za svoje međusobne potrebe i želje što dovodi do veće neusklađenosti i do učestalog narušavanja ravnoteže i sklada njihove ljubavne veze. Nedovoljno razumevanja, nedovoljno tolerancije... Sve to dovodi do neizvesne zajedničke budućnosti i do veće opasnosti od prekida ljubavne veze ili od razvoda braka.

Lav i Škorpija ; Sunčeva svetlost (Lav) i Plutonova tama (Škorpija) ; Sunčeva toplota (Lav) i Plutonova hladnoća (Škorpija)...

Duboka osećajnost Škorpije može biti previše komplikovana za Lavov ukus. Lav je ekstrovertan (pozitivan ili Jang znak) koji voli da uživa u društvu, da bude u toku svih zbivanja i da se zabavlja "napolju" dok introvertna Škorpija (negativan ili Jin znak) želi da rezerviše svoju voljenu osobu samo za sebe i da se zabavlja sa njom u njihovoj zajedničkoj postelji.

Dobra strana ove ljubavne priče sastoji se u tome što su i Škorpija i Lav fiksni znaci što ukazuje na njihovu odlučnost, istrajnost i usredsređenost a to daje indicije o postojanju potencijala da ova dva bića većom spremnošću na kompromise pokušaju da promene njihovu ljubavnu situaciju i pored toga što im sudbina nije najnaklonjenija.

Takođe, na slaganje u ljubavi utiču i Venera, Mars, Mesec kao i Ascendent/Descendent jer horoskopski znaci, premda su važni, predstavljaju samo deo ljubavne slagalice. Potrebno je dakle, prilikom analize horoskopa, pored navedenih činilaca uzeti u obzir i na koji način su povezane planete, zvezde i ostala nebeska tela u ličnim horoskopima Lava i Škorpije kako bi se izveo zaključak o suštinskoj prirodi ove ljubavne veze.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova