Lav i Strelac slaganje - vatreno strastvena ljubav

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Strelac

Lav i Strelac je vatreni spoj čija vrhovna gospodarica u slaganju u ljubavi može biti vatreno strastvena ljubav. Slaganje Lava i Strelca s ljubavne tačke gledišta neretko ukazuje na mogućnosti za rađanje veoma uzbudljive i dinamične ljubavne veze koja se, dakle, može opisati kao vatreno strastvena ljubav koja im po mnogim kriterijumima može ispuniti mnoge snove i fantazije u ljubavnom pogledu.

Zajednička im je pripadnost elementu vatre, što na polju ljubavi otkriva strastvenu prirodu ovih horoskopskih znakova za koje važi da će u pogledu želja u ljubavnom odnosu ispoljavati (ali i očekivati zauzvrat) veću količinu ljubavne požude i strasti i priželjkivanje uzbudljivijih dešavanja u smislu dinamičnijih ljubavnih aktivnosti.

Kod mnogih ljubavnih parova sa ovom kombinacijom znakova, kada je u pitanju slaganje u ljubavi, akcenat se prevashodno stavlja na gotovo nadrealnu količinu ljubavne strastvenosti u ljubavnom odnosu za koju neretko važi da je neobuzdana strastvenost što u mnogim situacijama može u velikoj meri doprinositi fantastičnom slaganju na čulnom tj. telesnom nivou slaganja kada bi u ovakvoj ljubavnoj vezi moglo sve prštati od sladostrašća, zadovoljstva i uživanja u češćim uzbudljivim trenucima koji se odnose na intiman deo njihove ljubavne priče.

Strelac i Lav je neretko ultra moćna ljubavna kombinacija koju će u brojnim prilikama pratiti i sreća na putu ostvarenja uspešnog razvoja njihove ljubavne veze. Snažnija emotivna povezanost koju mogu razviti nakon boljeg međusobnog upoznavanja a uz nastojanje na jačanju međusobne bliskosti, prvenstveno može biti dosledna, snažna, puna vere i nade u pozitivan ishod mnogih događanja u vezi, istrajna i dugotrajna. Vatreni temperament, koji im je takođe zajednički, će u brojnim prilikama biti zaslužan za ona prijatna dešavanja koja su uzbudljiva i dinamična a koja će ljubavnu priču među njima činiti naročito zanimljivom, zabavnom i interesantnom.

Za ljubavni par Lav i Strelac često važi da se ne mogu tako lako zasititi svoje ljubavi za šta, takođe, može biti zaslužan element vatra kojem pripadaju pa će u brojnim situacijama u svojoj ljubavnoj vezi deliti i snažniji utisak kao da jedno bez drugog ne mogu više zato što će u onim trenucima u kojima ne mogu biti jedno pokraj drugoga gotovo neprestano misliti jedno na drugo i priželjkivati ponovne susrete i radosne trenutke razmene nežnosti i strasti u svojoj ljubavnoj vezi.

U periodu upoznavanja svojih međusobnih osobina, vrlina, navika, razmišljanja i načina funkcionisanja, u međusobnoj komunikaciji nastojaće na predstavljanju svojih ličnosti najčešće na otvoren, ekspresivan i direktan način ističući individualnost duha tipičnu za svakoga od njih ponaosob. U sličnom stilu i maniru izražavaće jedno prema drugom i svoje želje i namere i u pogledu stavova i očekivanja koja će imati u svojoj ljubavnoj vezi a pogotovo u nekim od onih situacija u kojima bi želeli da istovremeno i uz tolerantnost i uz otvorenost u komunikaciji jedno drugom što jasnije pokazuju težnju ka boljem razumevanju i jasnijem iskazivanju međusobnog poštovanja i uvažavanja nezavisnosti i individualnosti svojih ličnosti.

Ljubavna veza između Strelca i Lava će se neretko izdvajati i po uzvišenosti ljubavnih emocija koje će jedno prema drugom osećati a za njihovu ljubav se može reći da će biti i dostojanstvena, ponosna i jaka ljubav posedujući i još mnogo drugih kvaliteta i potencijala koji bi mogli uspešno zaokružiti čitavu ovu ljubavnu priču kao uspešnu, srećnu, prosperitetnu i dugovečnu.

Veliko zadovoljstvo i ispunjenost u svojoj ljubavnoj vezi mogu osećati i na zajedničkim putovanjima, pogotovo na neke zanimljive i egzotične turističke destinacije (po mogućstvu u inostranstvu) jer bi takva zajednička putovanja na ovaj ljubavni par mogla delovati jako uzbudljivo, osvežavajuće i stimulativno u tom smislu što bi to na njihovu vezu moglo uticati jako podsticajno u pogledu rasta i razvoja raznovrsnih slatkih ljubavnih emocija među njima što bi samim tim moglo dodatno učvrstiti i emotivnu bliskost među njima.

Za ljubavni par Strelac i Lav može biti karakterističan i njihov obostrani optimističan pogled podignut ka blistavoj visini i okrenut ka prozračnoj svetlosti (odnosno za veliki broj ovih parova je to karakteristično) što ukazuje na njihovo pozitivno razmišljanje i na optimizam kojim će pristupati raznim pitanjima u svojoj ljubavnoj vezi (a i u zajedničkom životu uopšte) gledajući na većinu stvari s dovoljno vedrine, vere i nade u mogući pozitivan ishod događanja koja su u datom momentu aktuelna u njihovoj ljubavnoj vezi.

Poseduju naglašen potencijal i za sticanje i uvećanje imovine odnosno za poboljšanja materijalno-imovinskog stanja jer ih neretko može pratiti i sreća po pitanju zarade veće količine novca s tim što bi trebalo i da povedu računa o oprezu po pitanju raspolaganja novcem, a naročito bi Lav često trebalo da povede i više računa o rashodima (pogotovo po pitanju trošenja novca na neke luksuznije stvari i predmete, čime lako može biti privučen), zbog izražene opasnosti od rasipničkog ponašanja, kako se ne bi desilo da znatno sporije (u odnosu na svoje mogućnosti) dolaze do ostvarenja želja koje se odnose na uvećanja zajedničke imovine.

Strelac i Lav se mogu jako ozbiljno zainteresovati jedno za drugo i mogu ostvariti dublju emotivnu povezanost pa se za mnoge ljubavne parove sa ovim horoskopskim znacima nikako ne može reći da je njihova ljubavna veza površna, već da naprotiv imaju dobre izglede za ostvarenje ozbiljne ljubavne priče. Strelcu, koji mnoge svoje težnje usmerava ka unapređenju svojih znanja i ka širenju sopstvenih vidika može u velikoj meri imponovati Lavova kreativnost i nastojanje na afirmisanju sopstvene ličnosti kako bi se ostvario puni potencijal na mnogim životnim poljima pa će komunikacija među njima u mnogim prilikama biti veoma sadržajna i inspirativna što su takođe stvari koje deluju obećavajuće u pogledu ostvarenja ozbiljne ljubavne veze među njima posmatrano i u dugoročnijoj perspektivi.

Lav i Strelac je vatrena kombinacija koja obećava ljubavnu vezu punu uzbuđenja, strasti i zajedničkih avantura. Ova ljubavna astro kombinacija nosi potencijal za ostvarenje vrlo srećne i zdrave ljubavne povezanosti ovih horoskopskih znakova. Ljubavna veza može biti obdarena srećom, uspehom i pozitivnim događanjima u budućnosti.

Lavom vlada Sunce dok znakom Strelca vlada Jupiter. Međudejstvo ovih nebeskih tela daje čvrstinu i snagu ovoj ljubavi. Oba bića su vedrog duha i vesele prirode i nastoje da kako u ljubavi tako i u zajedničkom životu gaje i održavaju dovoljno pozitivan životni stav. Pomoću ove vrline koju poseduju mogu lakše prevazilaziti razne životne poteškoće i mogu se hrabrije suočavati sa raznim životnim problemima.

Ovaj ljubavni par ume dobro da uživa i u zabavama kao i u avanturama na zajedničkim putovanjima. I Lav i Strelac su snažni individualisti nezavisnog i slobodnog duha. U tome se međutim, nalazi i potencijalna skrivena opasnost od narušavanja ravnoteže u ljubavi jer lepršavi Strelac može češće osećati potrebu da neke stvari radi samo "po svom" dok melodramatični Lav u takvoj ljubavnoj vezi može steći utisak da je zapostavljen jer voli da bude uključen u sva dešavanja i da se pita oko svega. S druge strane, Lav češće može pokazivati sklonost ka dominaciji u ljubavi što Strelac može vrlo teško podneti jer u ljubavi ne voli da se potčinjava i da bude na bilo koji način ograničen.

Lav i Strelac su po polaritetu pozitivni ili Jang znaci što ukazuje na njihovu ekstrovertnu prirodu, na njihovo veliko samopouzdanje kao i na njihovu objektivnost što doprinosi boljem usklađivanju zajedničkih želja i potreba kako na ličnom, privatnom planu tako i u zajedničkom životu uopšte. Time je istovremeno znatno umanjena i opasnost od pojave veće ljubomore kod ovog ljubavnog para.

Sjajni i dopadljivi Lav zrači posebnom harizmom ali njegova romantičnost i povremeno naglašenija želja da komanduje samo će naterati Strelca da se povuče jer Strelca ponekad snažno odbija preterana romantika kao i kada neko suviše preteruje u svom nastupu a najviše od svega ga odbija kada neko nastoji da mu nameće neka pravila i kada želi da komanduje ili da na bilo koji način kontroliše njegove postupke i ponašanje. Moto koji važi za Strelca u ljubavi je: "ne zatvaraj me u kavez", dok u ljubavnoj vezi sa Lavom može steći utisak da ne može baš uvek da izrazi svoj slobodan duh.

Lav često može ispoljavati sklonost ka rasipništvu jer voli da uživa u luksuzu dok je Strelac uglavnom više okrenut ka ostvarenju zadovoljstva i blagostanja u nekim nematerijalnim dobrima što doprinosi javljanju većih neslaganja usled neusklađenosti zajedničkih stavova, želja i potreba po tom pitanju.

Bez obzira na to, uz postojanje jakih pozitivnih planetarnih veza u ličnim (natalnim) horoskopima Lava i Strelca i uz jake potencijale koje Sunce dodeljuje Lavu kao i uz brojne šanse i dobru sreću koju Jupiter dodeljuje Strelcu ovaj ljubavni par može naučiti vremenom kako da pravilno koristi veze između ova dva nebeska tela u cilju što boljeg usklađivanja i u cilju ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova