Lav i Vaga slaganje - graciozna ljubavna kombinacija

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Lav i Vaga

Za ljubavnu kombinaciju Lav i Vaga se može reći da je gotovo savršen ljubavni spoj, ovo je graciozna ljubavna kombinacija za koju neretko važi da može postići takav sklad u slaganju u ljubavi kakav se zaista retko može negde sresti. Fascinantna je podudarnost priroda ovih horoskopskih znakova po pitanju mnogih želja i potreba na emotivnom, ljubavnom planu što može doprineti da mnoga njihova očekivanja od ove ljubavne veze budu u najvećoj meri ispunjena.

Naime, i Vaga i Lav su zaljubljive prirode, ovo su često romantične, nežne, prefinjene i suptilne duše koje najveću ili gotovo najveću važnost u svom životu pridaju upravo ljubavi pa zato ne čudi što baš ljubav u njihovom životu lako može zauzimati vrhovno mesto na hijerarhijskoj lestvici životnih vrednosti. Ono što im, dakle, često može biti zajedničko je da kod obe ove ličnosti može biti prisutna naglašenija žudnja za ljubavlju, želja da ljubavlju bude ispunjena svaka pora njihovih bića.

Za obe ove individue važi i da su u brojnim situacijama vrlo srdačne, komunikativne, društvene, neposredne i umeju da budu zabavne što može uticati jako pozitivno na razvoj ljubavne priče među njima (nakon prethodno ostvarenog ljubavnog kontakta među njima) jer mogu jako brzo, dakle, već ubrzo nakon započinjanja ljubavne veze shvatiti da, naravno, pored podrazumevane obostrane dopadljivosti u ljubavnoj vezi i uzajamnih simpatija koje jedno prema drugom gaje i osećaju a uz koje naravno ide i snažna fizička privlačnost, da takođe, između ostalog imaju i dosta zajedničkih interesovanja i puno tema za razgovore kao i da dele slična shvatanja po pitanju načina planiranja zajedničkih aktivnosti i organizovanja zajedničkog provoda tj. vremena koje će zajedno provoditi na svojim ljubavnim sastancima.

Ljubavna priča između Vage i Lava zaista može jako lepo funkcionisati iz prostog razloga jer se jedno drugom mogu veoma dopasti a kasnije se mogu i jako zavoleti. Vaga kada je u potrazi za ljubavlju pokazuje svoj šarm i talenat za udvaranje/zavođenje na vrlo spontan način usled čega Lav u situacijama u kojima dolazi do flerta sa onom Vagom koja mu se dopada može imati i snažniji utisak da prosto ne zna šta ga je snašlo u smislu da lako može biti veoma oduševljen takvim nastupom Vage i u tom smislu će mu jako imponovati tako prijatna, ležerna, elegantna, zavodljiva, ljubazna i šarmantna ličnost za otpočinjanje ljubavne veze sa njom. S druge strane, i Vaga se lako može jako brzo zaljubiti u harizmatičnog, romantičnog, strastvenog i odvažnog Lava koji takođe, voli da koketira i koji obožava ljubavne igre, koji zrači najblještavijim ljubavnim sjajem, uliva sigurnost i u mnogobrojnim prilikama ume da ostavi jako upečatljiv pozitivan utisak na Vagu.

Graciozna ljubavna kombinacija Vaga i Lav se dakle, često može okarakterisati kao ljubavni par iz snova vredan divljenja i poštovanja koji će težiti ka tome da svoje zajedničke trenutke prožive na potpun i celovit način uživajući u svojoj ljubavi a i u zajedničkom životu a čija osnova za takvo harmonično slaganje u životu može biti upravo intenzivna i strastvena ljubav među njima. Ovo je dakle, neretko u pitanju jedan graciozan, dostojanstven, odvažan i gospodski ljubavni par koji će svojom pojavom i takvim držanjem mnoge oduševljavati i predstavljati im pravi uzor u ljubavi. Svakako će biti i onih koji će im i zavideti na tome ali, naravno, ne treba previše da se obaziru na to i ne treba da tome pridaju preveliki značaj.

Ova dva bića u ljubavi mogu ostvariti čvrstu emotivnu povezanost jer u osnovi između horoskopskih znakova Lav i Vaga postoji naglašeno dobra ljubavna kompatibilnost. Još pri samom upoznavanju među njima se može roditi velika obostrana simpatija i snažnija ljubavno/seksualna privlačnost jer Lav je naviknut na komplimente, pažnju i na ljubaznost dok Vaga po ljubaznosti, u odnosu na druge horoskopske znake zauzima prvo mesto.

Vaga svojom prefinjenošću, ljubaznošću i svojom spremnošću na iskreno posvećivanje u ljubavi može za vrlo kratko vreme učiniti da se Lav oseća kraljevski moćno u njenom društvu. S druge strane, Lavova naglašena harizma, optimizam kojim zrači kao i njegova vesela pojava i toplina koju unosi u ljubavnu vezu mogu jako imponovati Vagi.

Za dobru osnovu slaganja horoskopskih znakova Lav i Vaga zadužene su i planete vladari ovih znakova, pa tako Sunce koje je vladar znaka Lava unosi toplinu i daje snagu ovom ljubavnom paru sarađujući sa Venerom koja je vladar znaka Vage i koja među njima intenzivira strastvenost i uživanje u čulnim zadovoljstvima u ljubavi tako da energija ovih dvaju planeta vladara horoskopskih znakova Lav i Vaga pospešuje rast i širenje njihove ljubavi i doprinosi da ova ljubavna veza bude dobro izbalansirana.

Lavu element vatra dodeljuje vitalnost, dinamičnost i strastvenost dok Vagi element vazduh dodeljuje razvijene intelektualne sposobnosti, druželjubivost i diplomatiju tako da zajedno čine dobar balans i njihove želje, potrebe i životni planovi mogu biti dobro usklađeni što doprinosi uspesima i na drugim životnim poljima.

Vaga kao kardinalni znak u ovoj ljubavnoj vezi ističe svoj preduzimački i pragmatični duh i time preuzima ulogu inicijatora kada je u pitanju organizovanje raznih zajedničkih aktivnosti kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Lav kao fiksni znak nastoji da konsoliduje i da učvršćuje ideje koje Vaga prezentuje tako da u mnogim životnim situacijama deluju vrlo skladno i uravnoteženo. Povremeno je moguća nešto izraženija opasnost od javljanja neslaganja u njihovoj ljubavnoj vezi npr. iz razloga što Lav može ispoljavati sklonost ka manipulisanju kao i svoju potrebu za preuzimanjem potpune kontrole nad situacijom što je nedopustivo ponašanje iz ugla Vage. Vaga će to često i nastojati da u komunikaciji jasno ukaže Lavu. Što se tiče takve spomenute "potrebe" Lava za potpunom kontrolom situacije u nekim okolnostima (odnosno preciznije bi bilo tumačiti da su to Lavove želje da u potpunosti kontroliše situaciju), to će se dešavati pogotovo u nekim okolnostima u kojima ima utisak da će nastojanjem na tome lakše istaći neke od onih svojih stavova i osobina koje bi želeo da budu istaknutije. Takođe, Lav u mnogim situacijama može ispoljavati i svoju sklonost ka preteranom dramatizovanju situacije i to naročito onda kada smatra da njegovi zahtevi nisu ispunjeni na željeni i očekivani način dok Vaga najčešće neće biti ni najmanje oduševljena razmaženim ponašanjem i prihvatiće Lavove zahteve samo ukoliko smatra da su dovoljno racionalni i umereni.

Ljubavni par Vaga i Lav mogu delovati i vrlo podsticajno jedno na drugo jer mogu vrlo uspešno nadoknađivati ono što im prethodno eventualno nedostaje u njihovoj ljubavnoj vezi. U tom pogledu ovaj ljubavni par se pokazuje vrlo komplementarnim što može doprineti dodatnom učvršćenju njihove ljubavne povezanosti i održanju balansa u ljubavnoj vezi tako da to čini ovaj ljubavni par vrlo kompatibilnim kada je u pitanju njihovo celokupno slaganje u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova