Ovan i Blizanci slaganje - vatromet ljubavnih emocija

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Blizanci

Ovan i Blizanci je vatreno vazdušna kombinacija koja neretko otkriva potencijal za ostvarenje vrlo uzbudljive i energične ljubavne veze koja se može opisati kao vatromet ljubavnih emocija. Šarenoliki spektar najlepših ljubavnih emocija se poput vatrometa aktivira i pokreće pri "ljubavnom sudaru" ovih dvaju bića što dovodi do toga da ova ljubavna priča sva pršti od emocija, sladostrašća i dinamičnih dešavanja.

Vatreno vazdušna kombinacija daje varnice (vatru) u vazduhu (a vatru raspiruje kiseonik iz vazduha) i formira se spektakularni vatromet ljubavnih emocija koji može biti zaslužan za brzo i lako pokretanje leptirića u stomaku i za nastanak čudesne ljubavne hemije pri susretu ovih horoskopskih znakova koja često rezultira magnetičnom privlačnošću među njima.

Vatreno strastveni Ovan koji je u ljubavnom osvajanju gotovo uvek spreman za ljubavnu akciju i vrcavi i druželjubivi Blizanac čija ga lepršava i neobuzdana priroda često dovodi do zaljubljivanja mogu predstavljati vrlo moćnu i čarobnu ljubavnu kombinaciju jer njihova veza može biti puna uzbuđenja, nezasitih strasti i zanimljivih zajedničkih aktivnosti.

Ljubavni spoj Blizanac i Ovan neretko dovodi do vatrometa ljubavnih emocija koji može biti sačinjen od: magnetične fizičke privlačnosti i nezaustavljivog ljubavnog uzbuđenja, snažnijeg osećanja zaljubljenosti, ogromne količine ljubavnih strasti i energičnosti što su izvori radosti i sreće koji mogu predstavljati faktore koji će biti zaslužni za to da ova ljubavna priča bude zanimljiva i puna fantastičnih ljubavnih mogućnosti i uzbudljivih dešavanja pa mnogim parovima sa ovom ljubavnom kombinacijom horoskopskih znakova gotovo nikada neće biti dosadno u njihovim ljubavnim vezama.

Neretko se dešava da ova ljubavna priča započinje i kao avantura ali postoje naglašene mogućnosti da ovo zabavno druženje vremenom preraste i u nešto više, u ljubavnu povezanost punu međusobnog razumevanja koja, dakle, može da bude i ljubav na duge staze.

Zanimljivo je spomenuti i da se neretko dešava da ljubavna kombinacija Blizanac i Ovan svoju ljubavnu romansu započinje i kao ljubav na prvi pogled. Do ljubavne zanesenosti i do preplavljenosti jakim ljubavnim emocijama kod mnogih primera sa ovom astrološkom kombinacijom znakova dakle dolazi već pri prvom susretu pogledima pa taj momenat može biti vrlo upečatljiv za njih jer može dovesti do stvaranja snažnijeg utiska kao da je u tom trenutku vreme za njih stalo a zajedno sa njim kao da je zamrznut i čitav svemir tako da u tom momentu deluje i kao da osim njih ništa drugo na svetu i ne postoji i kao da sve ostalo tada odlazi u drugi plan i kao da ništa drugo u životu više nije ni toliko bitno, ništa, osim njih.

Mnogi primeri iz prakse pokazuju da Ovan kao vatreni i kardinalni znak često prvi kreće u akciju prilikom osvajanja u ljubavi preuzimajući inicijativu zavođenja dok Blizanac kao vazdušni i promenljivi znak uglavnom teži da se savršeno prilagođava situaciji i prihvata ljubavnu igru tako da emotivna priča među njima kreće da se razvija prirodnim tokom na vrlo opušten (i iskren i/ili direktan) način.

Pogotovo ukoliko njihova ljubavna veza započne na nekom putovanju lako bi se moglo dešavati da ovaj ljubavni par voli da planira zajednička putovanja za ubuduće i kada postoje jasne mogućnosti za putovanja u neko skorije ili, pak, dalje vreme a moguće i onda kada su takva planiranja samo podstaknuta nekim njihovim maštanjima o budućim zajedničkim putovanjima (pa se tada planiranja putovanja pre zasnivaju na maštanjima koje bi lokacije želeli da posete nego na planiranjima ostalih detalja putovanja). Za Ovna važi da je avanturističkog duha i da voli zanimljiv provod (iako je definicija zanimljivog provoda drugačija za različite individue) a Blizanci su radoznali pa ovaj ljubavni par nastoji da zadovolji svoju radoznalost i na putovanjima na kojima takođe nastoji da ostvaruje i mnoge svoje želje koje se odnose na provod, naravno onda kada ima prilike za to.

Ovu ljubavnu povezanost često odlikuje i dobra energija i dobra komunikacija jer je planeta akcije i energičnosti Mars vladar znaka Ovna dok je planeta komunikacije Merkur vladar Blizanaca.

Što se tiče komunikacije, u ovoj uzbudljivoj ljubavnoj priči se neretko dešava da elokventni Blizanac želi da vodi glavnu reč, velika je pričalica a u vezi sa Ovnom će mu veoma odgovarati to što Ovan nastoji da u komunikaciji praktikuje otvoren, iskren i direktan pristup tako da im najčešće neće biti teško da dođu do zajedničkog jezika po pitanju usklađivanja zajedničkih aktivnosti kao i po pitanju organizovanja zajedničkog vremena tako da nakon postignutih zajedničkih dogovora u međusobnoj komunikaciji pogotovo Ovan nakon toga energično stupa na scenu kada treba odluke sprovoditi i u delo.

Kada se radi o ispoljavanju osećanja u ljubavi, Blizanac nastoji da svoja osećanja izražava kroz komunikaciju a, takođe, i od voljene osobe će očekivati da svoju ljubav i privrženost izražava rečima (pri čemu će primarnom i odgovarajućom komunikacijom za to smatrati usmenu komunikaciju tj. razgovor uživo) dok Ovan najčešće nastoji da potvrdu ljubavi pokazuje delima a takođe vođen željom teži da svoje ljubavne emocije ispoljava na strastven način, pokazujuću želju za telesnim spajanjem u ljubavi pa bi se ponekad moglo dešavati i to da Blizancu nedostaju razgovori o osećanjima u njihovoj ljubavnoj vezi ali će mu svakako u brojnim prilikama goditi Ovnovo otvorenije ispoljavanje požude i želje za uživanjem u čulnim (telesnim) nasladama ljubavi pa to generalno gledano neće u bitnoj meri uticati na kvalitet njihove komunikacije u celini.

Međutim, emocija koja takođe lako može sačinjavati ovaj vatromet je i osećanje ljubomore koje se lakše može ispoljavati kod Ovna u određenim prilikama kada se Blizanac ponaša za nijansu slobodnije nego što je to očekivano pa bi bilo poželjno povesti i više računa o tome da se uspešnije izbegava ostavljanje takvog lošeg utiska koji bi izgledao kao davanje povoda za aktiviranje ove manje poželjne Ovnove osobine a u cilju izbegavanja žustrijih rasprava i svađa (i, samim tim, u cilju izbegavanja komplikovanja takvih situacija) jer u takvim okolnostima i pored prethodno spomenutih mogućnosti za generalno dobru komunikaciju među njima ipak u nekim situacijama lako može doći do pogoršanja kvaliteta komunikacije i do disharmonije (ili epizoda disharmonije) po pitanju kvaliteta njihovog slaganja.

Kada se radi o lepršavom Blizancu, bitno je spomenuti da ponekad može biti naglašena promenljivost osećanja i/ili promenljivost raspoloženja pa takva nestalnija priroda može doprineti periodičnom javljanju osećaja nesigurnosti kod Ovna kao i javljanju osećanja neizvesnosti koja se tiče budućnosti njihovog ljubavnog odnosa. Kako ljubavna zainteresovanost među njima ne bi bila kratkog daha poput vatrometa koji se u jednom trenutku u svoj svojoj lepoti blještavim sjajem raspršti na nebu a već u narednom nestane i iščezne potrebno je raditi na izgrađivanju većeg međusobnog poverenja i jedno drugom ne uskraćivati slobodu.

Ovakva kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi često u sebi nosi potencijal za ostvarenje veoma dinamične ljubavne veze. Može biti izraženija snažnija potreba za isticanjem individualnosti u ljubavnoj vezi tako da uz dovoljno međusobnog razumevanja ovo može predstavljati i dodatni faktor koji bi mogao pojačati međusobnu privlačnost i neretko uticati na učvršćenje ljubavne veze. Iako individualnost u ljubavnoj vezi Ovan - Blizanci može biti snažnije ispoljavana ljubavni par sa ovakvom kombinacijom horoskopskih znakova u velikom broju primera nastoji na dobroj usklađenosti i često vremenom može pronalaziti brojna nova zajednička interesovanja od kojih bi mnoga na neki način mogla i dodatno učvrstiti ljubavnu vezu. U ovakvoj astro kombinaciji znakova često je moguće postavljanje brojnih bitnih zajedničkih ciljeva a ljubavni par svojim zajedničkim zalaganjima i nastojanjima da ostvari takve životne ciljeve može i dodatno učvrstiti svoju ljubavnu vezu. Često ovakva astro kombinacija donosi ljubavnim parovima i nadahnuće za organizovaniji, posvećeniji ili uporniji pristup u ostvarenju ciljeva.

Održavanje dobre komunikacije je jako bitno u ovakvoj ljubavnoj vezi tako da ukoliko ljubavni par ipak dopusti da se češće javljaju nesporazumi u međusobnoj komunikaciji to lako može dovesti do rasplamsavanja u brojne veće nesporazume i olakšati javljanje značajnijih neslaganja i dugotrajnijih problema u ljubavi. Ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi donosi i nešto izraženiju opasnost od dominantnijeg ponašanja ili od ostavljanja utiska postojanja želje za preteranom dominacijom.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova