Ovan i Devica (Devica i Ovan) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Devica

Ovakva ljubavna kombinacija horoskopskih znakova nosi sa sobom izraženiju opasnost od lakšeg javljanja međusobne neusklađenosti tako da je za stabilnost ljubavne veze od velikog značaja da ljubavni par bude spremniji na konstantno međusobno usklađivanje (adekvatno prilagođavanje) i održavanje dobre komunikacije u cilju ostvarenja boljeg razumevanja kao i na dovoljno otvoreno međusobno iskazivanje svojih pozitivnih osećanja.

Uz postojanje takve obostrane spremnosti ljubavni par neretko može ostvariti dobro razumevanje, toplu komunikaciju i jako dobro slaganje na svim nivoima ljubavne veze.

Ukoliko nema dovoljno takve spremnosti onda postoji izraženija opasnost od javljanja većih, kako stvarnih tako i prividnih, neusklađenosti pa ljubavna veza lako može postati preplavljena brojnim manjim i većim nesporazumima, problemima u slaganju i u međusobnom razumevanju i tada do izražaja može dodatno doći zatvorenost u iskazivanju osećanja kao i vršenje značajnijih pritisaka (ili ostavljanje utiska želje za vršenjem takvih pritisaka) što dodatno može iskomplikovati situaciju. Takođe, u ovakvoj ljubavnoj astro kombinaciji lako se mogu javljati neslaganja i oko moguće bitno različite percepcije osnovanosti ili neosnovanosti nekih međusobno upućenih kritika.

Na samom početku uspostavljanja ljubavnog kontakta, još pri upoznavanju, mogu se naime, uočiti neke startne razlike koje ne idu uvek u prilog razvijanja ljubavne situacije u željenom pravcu među ovim horoskopskim znacima.

Vatreno-strastveni Ovan koji pripada elementu vatre i koji je pod uticajem Marsa - svog vladara, u ljubavi žudi za brzim početkom, u gotovo svakom trenutku pokazuje spremnost za ljubavno osvajanje nestrpljivo želeci da u praksi primeni svoj dobro poznati recept za instant rešenje svojih ljubavnih pitanja. Glavni sastojci koji čine ovaj "ljubavni recept" su: vrhunsko i ekspertsko udvaranje neodoljivim šarmom i zavodjenje po kratkom postupku putem otvorenog i direktnog ispoljavanja ljubavne zainteresovanosti i svojih namera bez nekakvog suvišnog okolisanja. Ne voli da gubi svoje dragoceno vreme na tzv. "platonsku ljubav" već žudi da, što je pre moguće, zadovolji svoju strastveno požudnu prirodu naizmeničnim izazivanjem i obuzdavanjem eksplozivnih "ljubavnih varnica" koje izbacuje večno živi "ljubavni vulkan" u njegovom srcu i duši od kojega je uostalom, u najvećoj meri i sačinjeno njegovo celokupno biće.

S druge strane, analitična i studiozna Devica koja je zemljani znak i pod uticajem Merkura, svog vladara, o ljubavnim nedoumicama i dilemama nastoji da prvo dooobro promisli pre nego što se u potpunosti prepusti ljubavnim čarima. Devicu u ljubavi često vodi razum a Ovna srce. Devica se u mnogim situacijama (naročito u početku ljubavne veze) pokazuje zatvorenom, indiferentnom, škrtom i štedljivom u izražavanju svojih ljubavnih emocija što najčešće neće prijati Ovnu. Naime, usled toga Ovan može osećati veće nezadovoljstvo po pitanju brzine razvijanja ljubavnih nežnosti i strasti tako da mnoga njegova očekivanja obično neće biti u dovoljnoj meri ispunjena. Nestrpljivi Ovan najčešće neće imati dovoljno razumevanja za Devicinu potrebu za postepenim "oslobađanjem" ljubavne strasti.

Temperamentni Ovan teži da kroz jasno i direktno ispoljavanje svojih stavova i ideja, brzo, trenutno a često i veoma impulsivno rešava konkretna pitanja u sadašnjosti koja su predmet njegove pažnje dok staložena Devica nastoji na strpljivom, dobro organizovanom i detaljnom planiranju budućih događaja kako bi sve bilo onako kako je zamislila. Usled ovakve razlike mogu češće upadati u razne konfliktne situacije jer njihovi planovi i želje koje se odnose na kreiranje zajedničke budućnosti često neće biti podudarni. Na Devicu ponekad može delovati jako iritantno Ovnova nestrpljivost, tvrdoglavost, žestina i brzopletost.

U ljubavi, Ovan naviknut na veću količinu uzbuđenja i strasti, posle određenog vremena može osećati zasićenost u ljubavnom odnosu sa Devicom jer može od Device očekivati veću količinu maštovitosti i energičnosti dok Devica s druge strane, Ovnovu ljubav može smatrati površnom jer će od Ovna očekivati znatno više pažnje, razumevanja, međusobnog uvažavanja i emotivnu povezanost na dubljem nivou. Devici u ljubavnom odnosu sa Ovnom često može nedostajati čvršća emotivna stabilnost. Istovremeno, Ovnu će u ljubavnoj vezi sa Devicom jako zasmetati Devicina preterana strogoća, ozbiljnost, brojna prigovaranja, zanovetanja i njen kritički karakter.

Posle određenog vremena provedenog zajedno ovaj ljubavni par može osećati snažnije nezadovoljstvo svojom ljubavnom situacijom usled češćeg javljanja utiska da nemaju mnogo toga zajedničkog i zbog utiska da zvezde njihovu ljubav kao da i nisu predodredile za uspeh i sreću na duže staze.

Što se tiče njihovog slaganja u drugim životnim sferama, bitno je napomenuti da ova astro kombinacija može postići značajne uspehe prilikom poslovne saradnje u timskom radu jer Ovan kao kardinalan znak ima lidersku sposobnost, voli da naređuje i da preuzima ulogu inicijatora prilikom organizovanja poslovnih aktivnosti dok Devica kao promenljivi znak rado sledi uputstva i prilagođava se tako da svojom fleksibilnošću i spremnošću na pozitivne promene u radu daje svoj doprinos u poboljšanju uslova rada i u unapređenju čitave poslovno-finansijske situacije.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova