Ovan i Jarac (Jarac i Ovan) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Jarac

Kod ljubavne kombinacije Ovan i Jarac često može biti naglašeno teže ostvarenje većeg sklada u ljubavi ili je potrebno uložiti više truda i strpljenja kako bi se startne razlike što uspešnije prevazišle. Jedan od bitnijih razloga za teže postizanje veće harmonije u ovakvoj ljubavnoj vezi krije se i u mogućem postojanju bitnih razlika u doživljavanju ljubavi što može doprineti lakšem javljanju svađa i razmirica i oko raznih sitnica ali takođe mogu biti olakšana i značajnija neslaganja oko nekih krupnijih pitanja.

Ovan na početku ljubavne veze može češće težiti ka većim zabavama, provodima i avanturama i kod Ovna nije izražena potreba, kao kod Jarca, da odmah na početku ljubavne veze planira neke krupnije korake već je Ovan više opušten i često ne želi da odmah pravi neke velike planove.

Jarac na početku ljubavne veze može biti i previše ozbiljan za Ovnov ukus tako da je potrebno više strpljenja i istrajnosti kako bi se došlo do zajedničkog jezika. Međutim, kako bi se dobila kompletnija slika ovakvog ljubavnog odnosa potrebno je uzeti u obzir sve relevantne činioce iz natalne karte jer za ostvarenje željenog sklada kod ovog ljubavnog para mogu umnogome doprineti i jake pozitivne veze između Venere i Marsa u ličnim horoskopima.

Ljubavni par Jarac i Ovan se, dakle, još na samom početku ljubavne veze može susretati sa brojnim poteškoćama u slaganju, najčešće usled razlitičitih priroda ovih dvaju znakova i usled njihovog različitog percipiranja pojma ljubavi. Obično su tu u pitanju različite emotivne želje i potrebe, neusklađenost mišljenja po pitanju shvatanja prioriteta u vezi/braku, nepodudarnih stavova po pitanju kreiranja planova za zajedničku budućnost itd.

Ovnu, koji pripada elementu vatre i koji je pod vođstvom Marsa, njegov element i vladalac često dodeljuju: veliku energičnost, naglost, brzinu, žestinu, otvorenost, strastvenost i lako i brzo "buđenje" ljubavnog zanosa i jakih ljubavnih uzbuđenja pa ovaj znak u skladu sa tim u ljubavi voli brz početak i brzo odvijanje situacije. U ljubavnoj vezi svoje misli najčešće fokusira na brzo zadovoljenje svojih ljubavnih požuda i nagona, ne pokazuje se naročito strpljivom osobom po tom pitanju i ne želi da gubi vreme na duga i dosadna upoznavanja. Hoće da odmah zna na čemu je, i da o drugoj strani kao i o planovima za dalju budućnost svoje ljubavne veze dobrim delom odlučuje na osnovu svoje trenutne procene o prisutnosti ili neprisutnosti "hemije" u svom ljubavnom odnosu jer se u ljubavi hrani strašću zato što je strast, energičnost, akcija i živost ono što ovaj znak i pokreće i bez čega tako reći ne može da živi.

Jarcu pak, koji pripada elementu zemlje i koji je pod vođstvom Saturna, njegov element i vladalac često dodeljuju: ozbiljnost, stabilnost, zatvorenost, strpljivost, sporost i određenu dozu emotivne "hladnoće" kao što mu se često pripisuje i tzv. "ledeno srce", pa se kod ovog znaka u skladu sa tim u ljubavi sporije razvijaju ljubavne emocije i znatno je otežano ispoljavanje ljubavne strasti na početku ljubavne veze. Kada se pri upoznavanju Jarcu Ovan dopadne, ovom znaku je zapravo čak i vrlo privlačna pomisao na započinjanje ovog ljubavnog kontakta te tako privučen Ovnom rado pristaje na ovu ljubavnu vezu ali, na žalost problemi često nastaju vrlo ubrzo usled nerazumevanja i usled neusklađenosti međusobnih emotivnih želja, potreba i planova tako da početni ljubavni zanos i ljubavna čarolija može veoma brzo i nestati.

Vatreno strastveni Ovan u mnogim situacijama može priželjkivati više ljubavne strasti i nova uzbuđenja u ovakvoj ljubavnoj vezi i može osećati snažnije nezadovoljstvo zbog Jarčeve zatvorenosti i težeg ispoljavanja ljubavne strasti i emocija. S druge strane, tipičan Jarac, ozbiljan i odgovoran, može steći pogrešan utisak da je Ovan previše nasrtljiv u ljubavi, da previše žuri sa nekim stvarima i da u krajnjem slučaju nema ozbiljne namere, da su njegova osećanja površna i da ne planira ozbiljno obavezivanje već da mu je stalo samo do provoda. Do stvaranja takvog pogrešnog utiska i do takvih problema u većini slučajeva dolazi usled loše komunikacije, češćih nesporazuma i usled nedovoljnog razumevanja.

Ono što svakako predstavlja pogodnost i što daje određenu prednost kombinaciji Ovan Jarac jeste to što su ova dva znaka po modalitetu kardinalni znaci što ih čini vrlo ambicioznim, konstruktivnim i preduzimljivim a naročito kada je u pitanju poslovna sfera života tako da postoji jak potencijal za uspostavljanje čak i vrlo uspešnog vida poslovne saradnje među njima a taj aspekt života uopšte nije za potcenjivanje.

Dodatno, Ovan koji je po polaritetu pozitivan ili Jang znak najčešće je vrlo društven, otvoren, komunikativan i ekstrovertan dok je Jarac kao sušta suprotnost negativan odnosno Jin znak obično zatvoreniji tip ličnosti, povučeniji i introvertniji što takođe može doprinositi težem nivelisanju ovakvih razlika i težem postizanju dugotrajnijeg sklada u njihovom ljubavnom slaganju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova