Ovan i Lav slaganje - vulkan uzavrelih strasti

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Lav

Ovan i Lav pripadaju elementu vatre koji ih čini vatreno-strastvenom astrološkom kombinacijom koja se može opisati kao vulkan uzavrelih strasti. Kada se dogodi susret pogledima ova dva vatrena bića, a ukoliko ih okolnosti upućuju jedno na drugo na taj način da pružaju mogućnosti za ispoljavanje romantične strane njihovih ličnosti i ukoliko su, uz to, u ljubavnom elementu (u smislu da su raspoloženi za novu ljubav tj. za novi početak u ljubavi), neretko se još onda, dakle, još pri upoznavanju pojavljuje prva ljubavna iskra među njima i bivaju uočljive prve naznake postojanja ljubavne "vulkanske aktivnosti" među njima.

Ova ljubavna iskra pritom nije neka slabašna, stidljiva, nenametljiva ili suptilna iskra već se naglo pojavljuje munjevitom brzinom (ostavljajući utisak kao da diže temperaturu), pogađa silno poput groma, nezaustavljivo se raspaljuje na potpuno neskriven, spektakularan i senzacionalan način dovodeći do rađanja takve emocije kakva je do tog momenta u većini slučajeva bila nepoznata. Rađa se, do tad nedoživljena i neviđena, ljubavna zainteresovanost, oseća se neobjašnjiva međusobna privlačnost pa se dešava kod mnogih parova sa kombinacijom znakova Lav i Ovan da njihova ljubav započinje i kao ljubav na prvi pogled.

U tom momentu kada se ljubav na prvi pogled desi, vri tada sve i ključa, kao da toplina kreće da se razliva po čitavom telu uz treperenje leptirića u stomaku. Razbuktava se divlji ili neobuzdani plamen ljubavne strasti. Rađa se neopisivo snažna želja za sjedinjenjem i stapanjem u jedno. Ostavljaju utisak kao da žele da učine sve kako bi bili zajedno. Ljubavna hemija koja se u ovom momentu događa kao da nije sa ovoga sveta.

Ljubav između Ovna i Lava se može opisati kao vulkanska erupcija uzavrelih strasti jer neretko dovodi do užarene ljubavne strastvenosti među njima koja kao da, oslobađajući ogroman pritisak i energiju, nezadrživo eruptira, kipti i razliva se kako bi njihove želje u tom pogledu bile ispunjene a emotivne potrebe zadovoljene.

Ovan je zaljubljive prirode a Lav je zaljubljen i u sam pojam ljubavi pa ova dva bića mogu biti gotovo savršen ljubavni spoj kojem bi upravo njihova uzajamna ljubav mogla predstavljati jednu od najvažnijih vrednosti u životu, nadahnuće i glavnu pokretačku silu prilikom mnogih njihovih zajedničkih aktivnosti i poduhvata na ostalim životnim poljima na njihovom zajedničkom životnom putu.

Ovo je veoma energična ljubavna kombinacija puna topline, blistave jasnoće, nežnosti, romantike, strasti, nezaboravnih provoda, uživanja i sladostrašća ali i uz moguće često prisustvo drame, takmičenja za preuzimanjem kontrole nad situacijom kao i uz suparništvo po pitanju želje za ostvarenjem dominantnijeg položaja u vezi.

Ovan pod "vođstvom" Marsa (u tom smislu što je Mars vladar Ovna) teži da svoja osećanja u ljubavi ispoljava vođen željom i strašću i to najčešće na vrlo direktan način, nedvosmisleno i bez oklevanja, dopuštajući mnogim željama da budu otkrivene i da ga nesputano vode u pravcu dostizanja zadovoljstva u čulnim nasladama ljubavi dok Lav pod vođstvom Sunca teži da svoja osećanja u ljubavi ispoljava toplinom, nežnošću, dramatično i glamurozno na otvoren način i bez ustezanja želeći da uživa u ovoj ljubavi na ekstravagantan, dostojanstven i na kraljevski način, čitavim svojim bićem (i telom i dušom) tako da većina emotivnih želja i potreba ovog ljubavnog para u mnogim situacijama može biti perfektno usklađena čineći njihovu ljubavnu vezu harmoničnom i stimulativnom.

Lav i Ovan će u svojoj ljubavnoj vezi, dakle, veliku važnost pridavati slaganju na čulnom, telesnom nivou radeći na tome da pomoću domišljatosti i maštovitosti konstantno pronalaze neke nove i zanimljive izvore uzbuđenja kako bi njihova ljubavna igra dobijala nastavke, nove nivoe za prelaženje sa još više uzbuđenja nastojeći na tome da njihov ljubavni odnos sav plamti od užarene vatrene strastvenosti pri svakom ponovnom spajanju održavajući divljanje ljubavne vatrene stihije ove nezaustavljive žive vatre za duži vremenski period.

Za ovaj ljubavni par neretko, dakle, važi da će dosta svoje energije ulagati u to da ova ljubavna veza uspe i na duge staze. Želeće i da svoju ljubavnu vezu ponosno i dostojanstveno svima pokazuju javno, znači, otvoreno i svuda moguće i praktikujući češće zajedničke izlaske odnosno odlaske u provod u brojnim prilikama preferirajući otmenija i glamuroznija mesta za izlaske koja odišu i luksuzom a pogotovo u nekim svečanim prilikama. Ali, to nije sve.

Takođe, voleće da zajedno provode što više vremena jer jedno drugom u ljubavnoj vezi ili u braku umeju da predstavljaju zabavno društvo pa će želeti da planiraju i organizuju i druge raznovrsne zajedničke aktivnosti počevši od zajedničkih izlazaka i druženja sa zajedničkim prijateljima i poznanicima, posećivanja raznih kulturnih manifestacija, koncerata, ali to mogu biti i odlasci u bioskop i pozorište a moguće je i organizovanje nekih zajedničkih rekreativnih aktivnosti kao što su na primer duže šetnje, planinarenje, plivanje, treninzi u teretani, bavljenje fitnesom a moguće je i aktivnije bavljenje nekim sportovima (a to pogotovo važi za neke mlađe parove) ili, pak, češće posećivanje sportskih događaja.

Ovan i Lav, takođe, mogu imati i podudarne stavove po pitanju shvatanja bračnih i porodičnih vrednosti i neretko im neće biti potrebno baš mnogo vremena pre nego što se odluče da svoju ljubav krunišu i brakom. Dakle, bez obzira na to što obe ove ličnosti mogu biti i avanturističkog duha, ipak u dubini duše leži iskonska, iskrena potreba za obavezivanjem u ljubavi za celi život kao i za zasnivanjem srećne porodice tako da mogu težiti ostvarenju istih ciljeva i u tom pogledu.

U ovoj partnerskoj vezi i/ili u braku ponekad bi se moglo dešavati da dolazi do borbe za prevlast kada je u pitanju to ko će voditi glavnu reč u kući tj. ko će biti gazda domaćinstva jer i Ovan i Lav pretenduju na ostvarenje dominantnijeg položaja, za njih važi da su izuzetno temperamentni, ponosni i tvrdoglavi što ih može lakše dovoditi u nepoželjne situacije u kojima može izgledati i kao da su na suprotstavljenim, zaraćenim stranama gde pritom nijedna ne popušta. Ovan će iskazati želju da bude autoritativni vođa, da se njegova reč u kući poštuje kao zakon dok će i Lav takođe biti glasan i dramatičan po tom pitanju zahtevajući osvajanje "kraljevskog trona" uz želju za posedovanjem veće moći i vlasti u kući. Pogotovo u takvim situacijama će biti od naročitog značaja obostrano nastojanje na stišavanju negativnih strasti, međusobno dovoljno poštovanje individualnosti, dovoljna tolerancija i spremnost na adekvatne razumne kompromise.

Za ovu astrolosku kombinaciju u ljubavi može biti karakteristično i povremeno, periodično, javljanje ljubomore koja se može lakše aktivirati kod Ovna u situacijama u kojima se Lav, želeći da pred drugim ljudima zablista u najlepšem sjaju, otvorenije i neumerenije (za Ovnov ukus) hvali i razmeće npr. svojom lepotom, svojim šarmom, harizmatičnošću i/ili nekom novom stvarčicom u čiji posed je nedavno došao (dakle, koju je kupio ili na poklon dobio) pa takvo Lavovo ponašanje Ovan lako može pogrešno tumačiti i kao pokušaj Lava da nekoga u ljubavnom smislu zavodi, fascinira ili šarmira.

S druge strane, Ovan u brojnim situacijama može biti i previše zauzet sobom, negovanjem sopstvene personalnosti do te mere da Lavu to može delovati i previše egoistično i narcisoidno pa se u takvim situacijama može osećati i pomalo zapostavljeno jer Lav kao da je naviknut na to da gotovo neprestano bude obasipan pažnjom, komplimentima, izjavama ljubavi očekujući gotovo svakodnevne potvrde ljubavi i kraljevski tretman u ljubavnoj vezi odnosno u braku. Kako bi se takve epizode eventualnog javljanja nezadovoljstva u ljubavnom odnosu svele na minimum poželjno je raditi na dovoljnom međusobnom usklađivanju i takvih emotivnih želja i potreba u cilju izbegavanja rasplamsavanja nesporazuma i nesuglasica u veće probleme u slaganju.

Lav i Ovan je kombinacija horoskopskih znakova koja u ljubavi često može rezultirati ljubavnom vezom punom snažnih ljubavnih osećanja, nežnosti i ljubavne strasti. Ukoliko u ovakvoj ljubavnoj vezi ljubavni par uspe da svoje energije dobro uskladi i ukoliko postoji dovoljno spremnosti za adekvatnim i jasnim iskazivanjem osećanja, želja i potreba, ovakva ljubavna veza se vremenom može lakše dodatno učvršćivati. Ukoliko ljubavni par dozvoli značajniju neusklađenost lakše će se javiti nestabilnost, nesigurnost, nerazumevanje i problemi u međusobnom slaganju.

I Ovan i Lav su horoskopski znaci kod kojih može biti češće izraženija težnja ka ostvarenju dovoljne nezavisnosti pa i izraženije dominacije u ljubavnoj vezi tako da je kod ovakve kombinacije znakova u ljubavi naročito potrebno da ljubavni par bude dovoljno spreman da prepozna moguće probleme koji bi nastali usled takvog ponašanja i da na adekvatan način nastoji na dovoljnoj toleranciji i boljem međusobnom usklađivanju. U ovakvoj kombinaciji horoskopskih znakova veoma je bitno postojanje dovoljne samokontrole, naročito prilikom javljanja nesporazuma jer se u suprotnom lako može dešavati i da neki nesporazumi, čiji nastanak niko nije želeo, izgledaju kao nečija loša namera što dodatno može komplikovati situaciju i narušiti stabilnost ljubavne veze.

Održavanje dobre komunikacije u ljubavi je bitno kod svih kombinacija horoskopskih znakova dok kod ljubavne kombinacije Ovan i Lav održavanje dobre međusobne komunikacije često može biti od presudnog značaja za stabilnost i sudbinu ljubavne veze. Kada je komunikacija narušena i loša, u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji može biti i znatno teže popraviti je i vratiti je na prethodni nivo prvenstveno zbog tvrdoglavosti, ponosa i prkosa koji mogu biti izraženiji kod ovih horoskopskih znakova.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova