Ovan i Strelac slaganje - legendarna ljubavna avantura

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Strelac

Ovan i Strelac je vatreno strastvena i očaravajuća ljubavna kombinacija koja se najbolje i najpribližnije može opisati kao uzbudljiva i legendarna ljubavna avantura u najpozitivnijem smislu te reči. Smatra se jednom od najlepših astro kombinacija. Ovo je, dakle, energičan, provokativan i moćan ljubavni spoj čija veza prvenstveno može biti veoma sadržajna, ispunjena uzbudljivim zajedničkim aktivnostima i fantastičnim pustolovinama i ukrašena slatkim strastima. Zanimljiva dešavanja i zajednički nezaboravni provodi ovoj ljubavnoj vezi donose fascinantna uzbuđenja i neponovljiva životna iskustva čineći da se ova ljubavna priča u mnogim situacijama može opisati kao uzbudljiva ljubavna avantura koja može biti čudesna do te mere da prerasta u pravu legendu.

U ljubavnoj vezi kod ove astro kombinacije miris ljubavi kao da počinje da se oseća i u vazduhu kada se ova dva zaljubljena bića međusobno nalaze u neposrednoj blizini. Kada postoji ljubavna privlačnost osoba sa ovom kombinacijom znakova ljubavna iskra se obično među njima pali još pri prvom susretu. Susretanjem njihovih pogleda neretko počinje u trenu da se razvija neodoljiva i magnetična fizička privlačnost i kreću da se pojavljuju prve ljubavne varnice koje kod mnogih parova sa ovom kombinacijom horoskopskih znakova u trenu bude obostrano ljubavno interesovanje i želju za intimnom bliskošću. Otpočinjanje ljubavnog kontakta se kod mnogih parova sa ovom kombinacijom znakova, dakle, događa kao ljubav na prvi pogled.

Kao vatreni znaci i Ovan i Strelac se u ljubavi često vode željom za uživanjem u ljubavnim strastima donoseći odluke na osnovu onoga što tada smatraju trenutnim emocionalnim potrebama tj. na osnovu onoga što ih u datom trenutku uzbuđuje. U mnogim pogledima njihove želje koje se odnose na percepciju ljubavnog odnosa mogu biti vrlo podudarne i komplementarne. Posebno ih može radovati i prijati im to što u mnogim situacijama jedno u drugom mogu prepoznati i pronalaziti visoku energičnost, iskrenost, avanturistički i pustolovni duh.

Po pitanju startovanja ove ljubavne priče, najčešće se dešava da Ovan kao kardinalni znak želi da pokaže inicijativu za otpočinjanje ljubavnog kontakta u konkretnom smislu te reči pa čak i kada nije u mogućnosti da zaista i pokaže takvu inicijativu ipak lako može postojati njegovo itekako prisutno maštanje o preuzimanju takve inicijative (ali u mnogim situacijama ipak postoji njegova jako primetna hrabrost po tom pitanju) jer za ovaj znak u ovoj ljubavnoj priči važi da neretko aktivnije nastoji na tome da se stvari ovde brže pokreću i da se nešto dešava dok se u ovakvoj ljubavnoj vezi Strelcu kao promenljivom znaku češće desava da je (bez obzira na moguće postojanje zaista ogromne želje za ljubavnom bliskošću) ipak na neki način nestalnije prirode što obično dovodi i do veće neodlučnosti pa i do nedostatka hrabrosti kada je u pitanju pravljenje konkretnih koraka po pitanju promena i definisanja njihovog ljubavnog statusa.

Ljubavni par Strelac i Ovan, dakle, neretko važi za vrlo strastveni ljubavni spoj koji svoje težnje u ljubavi generalno usmerava u pravcu ispunjenja želja za što većom srećom i zadovoljstvom u ljubavi u sadašnjem trenutku. Strelac, čiji je vladar Jupiter, će u ovoj vezi svoja očekivanja bazirati/temeljiti na želji/potrebi za doživljavanjem nesvakidašnjeg ljubavnog iskustva koje može zadovoljiti potrebu za čarobnom avanturom koja bi mogla u dodatnoj meri proširiti pogled na život i svest o mogućnostima koje se pružaju. Ovan, čiji je vladar Mars, će na potencijalnu vezu gledati kao na avanturistički poduhvat u ljubavi koji bi trebalo prvenstveno ispuniti njegove želje u smislu ljubavnih htenja i požuda u datom, sadašnjem trenutku s ciljem za ostvarenjem iskrenog ljubavnog odnosa na spontan i neposredan način koji će biti prepun neukrotivih ljubavnih strasti, zanimljivih zajedničkih akcija i koji bi mogao ispuniti mnoge njegove ljubavne ideale.

U skladu sa tim, može se zaključiti da se njihove emotivne želje i potrebe u ljubavi mogu veoma lako uskladiti jer se i njihove energije u ljubavi mogu gotovo savršeno poklapati i zajedno mogu uspeti da izgrade magičan ljubavni svet u kojem će uživati aktivno na potpuno prijatan, predan i podsticajan način.

U pogledu njihovog međusobnog dopunjavanja, Ovan će se truditi da na Strelca utiče podsticajno i na taj način što će ga motivisati da u dodatnoj meri vodi računa o fizičkoj kondiciji u smislu nagovaranja na neke sportske ili češće rekreativne aktivnosti nastojeći na primenjivanju izreke "u zdravom telu zdrav duh" i u praksi, dok će se Strelac truditi da na Ovna izvrši uticaj u pogledu odabira literature za čitanje toplo mu preporučujući na primer filozofiju. Takođe, nastojaće na smirivanju/stišavanju Ovnovih uzavrelih strasti i vatrenog temperamenta (u cilju izbegavanja raznih konflikata) onda kada smatra da je potrebno smiriti takve strasti a pogotovo onda kada je (i ukoliko je), uz to, vešt da ga uči smirenosti i dostizanju unutrašnjeg mira, blaženstva i životnoj mudrosti.

Gledaće da jedno drugom u mnogim prilikama priređuju razna prijatna iznenađenja. Ovan koji ima bujnu maštu će u mnogim prilikama biti zainteresovan za brzo rasplamsavanje ljubavne strasti u njihovom ljubavnom odnosu neretko želeći da time daje što veći doprinos održavanju njihove ljubavi aktuelnom duže vremena dok će Strelac u brojnim situacijama biti zainteresovan za vršenje duhovnog uticaja na Ovna u smislu podsticanja na konstatni razvoj njihove veze u cilju dostizanja dubljeg nivoa povezanosti i na višem, duhovnom nivou.

Pogotovo će se jako lepo i skladno slagati na nekim dužim zajedničkim putovanjima. Inače kada je reč o putovanjima, za Strelca obično važi da voli duga putovanja na neke udaljene i egzotične turističke destinacije pa će ovaj znak i biti u ovoj ljubavnoj vezi češće zadužen za organizovanja njihovih zajedničkih putovanja s željom za doživljavanjem spektakularnih avantura i čarobnih pustolovina.

Prilikom postojanja i eventualne poslovne povezanosti među njima, Ovan na poslu koji voli prilazi ispunjavanju poslovnih dužnosti najčešće s dosta ljubavi i strasti i naročito kada je motivisan i dobrom zaradom želi da što pre energično i s većom dozom entuzijazma pristupi ostvarenju poslovnih obaveza pri čemu se dešava da ponekad zbog veće nestrpljivosti i brzopletosti pravi greške i/ili neke propuste dok Strelac ispunjavanju takvih obaveza nastoji da prilazi na bolje pripremljen način želeći da prethodno uči i saznaje o mogućim efikasnijim načinima za njihovo ispunjenje pa se zbog toga ponekad dešava i da dolazi do žestokih rasprava i svađa jer Ovan zbog tvrdoglavosti neće uvek pokazati spremnost da razmotri neke predloge koje bi dobijao od Strelca pa čak moguće i neke očigledno korisne i mudre savete koji bi se odnosili na mogućnosti za poboljšanje pristupa u radu.

Strelac i Ovan kategoriju slobode rangiraju visoko na lestvici životnih vrednosti, dakle, obe ličnosti ne vole da trpe ograničavanje sopstvene slobode, nezavisnog su duha ali umeju da budu verni. Međutim, ponekad dolazi do toga da Ovan želi da u većoj meri nameće svoju volju i da ostvaruje dominantniji položaj u vezi dok se Strelac u nekim od tih situacija pokazuje popustljivim pa im i pored toga, ipak, neretko neće biti teško da funkcionišu na takav način.

Do javljanja eventualnih većih problema lakše dolazi zbog Ovnove sklonosti ka pravljenju ljubomornih scena što lako može rezultirati većim sukobima mišljenja oko tumačenja i shvatanja ljubomore i podsticati prepirke ili svađe jer Strelac u navedenim situacijama neće uspevati baš uvek da istoleriše takvo ponašanje Ovna.

Ljubavna kombinacija Ovan i Strelac može izgraditi vrlo čvrst ljubavni odnos zasnovan na dobrom međusobnom razumevanju pošto se radi o sličnim prirodama koje povezuje element Vatra. Ovom ljubavnom paru njihova pozitivna osećanja mogu predstavljati pravu pokretačku snagu i na ostalim životnim poljima tako da za ovaj ljubavni par to može biti vrlo podsticajno za ostvarenje većih uspeha, naročito na polju poslovne karijere i za ostvarenje poslovno-finansijskog uspeha.

Od ključnog značaja za postizanje uspeha u njihovom zajedničkom životu može biti i dovoljna spremnost na udruživanje zajedničkih interesa i funkcionisanje poput tima jer kod ove kombinacije može biti naglašenije slično razmišljanje i podudarni životni stavovi što može umnogome uticati pozitivno kada se radi o preduzimanju nekih zajedničkih akcija u cilju poboljšanja kvaliteta zajedničkog života. Za ljubavni par Ovan i Strelac može često biti karakteristično i to da im se energije snažno međusobno dopunjuju a to se može naročito povoljno odraziti na organizaciju kod planiranja i ispunjavanja nekih zajedničkih obaveza (na primer kod kućnih poslova) ili, pak kod organizacije zabava, organizacije kupovine i sl.

Međutim, kod ove ljubavne kombinacije u slaganju postoji izraženija opasnost od javljanja snažnije ljubomore usled lakšeg javljanja raznih nesporazuma tako da je od izuzetnog značaja za kvalitet ljubavne veze uspostavljanje čvrstog međusobnog poverenja.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova