Ovan i Vaga slaganje - magnetična ljubavna privlačnost

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Vaga

Ovan i Vaga je vatreno vazdušna kombinacija kod koje se neretko još na prvom ljubavnom sastanku može razviti magnetična ljubavna privlačnost. Kada dođe do prvog ljubavnog kontakta i do prvih ljubavnih "varnica" među njima, vrlo lako se, dakle, još na početku ove ljubavne priče, uočavaju prvi znaci prisustva takozvane ljubavne hemije i to vrlo snažne kod mnogih parova i tada svima koji svedoče tome ubrzo postaje jasno da se među njima rađa neuobičajeno snažna i magnetična ljubavna privlačnost koja kod ovih horoskopskih znakova lako može proizvesti i stvaranje utiska da jedno bez drugoga ne mogu više.

Ljubavni spoj Vaga i Ovan svoju ljubavnu priču neretko započinju i kao uzbudljivu ljubavnu avanturu prepunu flerta u komunikaciji (u verbalnoj a na neki način i u neverbalnoj komunikaciji), strastvenu ljubavnu avanturu u kojoj se ljubavne namere, želje i strastvenost neskriveno pokazuju uz jednostrano ili obostrano pokazivanje nastojanja da ova ljubavna privlačnost preraste i u ozbiljnu ljubavnu vezu sa dobrom perspektivom za zajednički život i u budućnosti. Svoje ljubavne susrete će dočekivati s radošću i ogromnom količinom entuzijazma i najčešće će biti primetno i veće interesovanje i snažnija volja za izgradnjom čvršće emotivne povezanosti i na duže staze.

Ljubavna kombinacija žena Vaga muškarac Ovan će možda imati malo više poteškoća u procesu napredovanja ljubavne veze u smislu brzine prelaska ljubavne veze na ozbiljniji nivo posvećivanja u ljubavi jer bi muškarac Ovan na početku ove ljubavne priče neretko pre ispoljavao neukrotivu želju za provodom i avanturom nego za ozbiljnijim vezivanjem u ljubavi (moguće je da će mu trebati i znatno više vremena kako bi se odlučio na takav korak) dok bi istovremeno žena Vaga pokazivala veće interesovanje za brak sa Ovnom usled čega bi češće dolazilo do neusklađenosti njihovih želja i planova. Žene u ovakvom ljubavnom spoju pre pokazuju zainteresovanost za učvršćenje ljubavne povezanosti a muškarcima u ovakvom ljubavnom spoju može biti teže da se odluče za takvo brže jačanje bliskosti pa se npr. kombinacija žena Ovan muškarac Vaga smatra ljubavnim spojem koji može imati znatno veće šanse za uspeh na duže staze nego obrnuto (dakle, veće takve šanse nego kod obrnute kombinacije) jer bi imala veće izglede za ostvarenje ozbiljnije ljubavne veze a kasnije i za brak iz tog razloga što bi pre muškarac Vaga uspeo adekvatnim pristupom privoleti ženu Ovna da se odluči za brak nego što bi to bio slučaj kod prve kombinacije.

Ovakva ljubavna astro kombinacija nosi sa sobom potencijal dobrog usklađivanja međusobnih razlika pa ljubavnom paru može često biti lakše da pomiri svoje razlike tako da se izbegne sukobljavanje različitosti već da se podstakne njihovo međusobno dopunjavanje u cilju ostvarenja boljeg sklada. U ovakvom spoju horoskopskih znakova međusobne razlike u velikom broju primera mogu biti i bitan faktor za ostvarenje snažnije međusobne privlačnosti. Ljubavne veze između Ovna i Vage često započinju brzo i lako - neretko i "na prvi pogled". Kada Ovan i Vaga uspeju da postignu dobru usklađenost, harmoniju, sreću i zadovoljstvo u ljubavnoj vezi tada su često spremni da i svojoj okolini jasno stave do znanja da su srećni i zadovoljni svojim ljubavnim životom.

I Ovan i Vaga su po polaritetu pozitivni tj. Jang znaci što čini da su obe osobe spremne na otvorenu komunikaciju a kada dođe do javljanja nesporazuma u njihovom slaganju trude se da imaju dovoljno objektivan pristup prilikom sagledavanja stvari kao i da što pre pronađu uzrok nastanka problema kako bi se u njihovom ljubavnom odnosu ili braku ponovo uspostavila ravnoteža.

Po modalitetu, Ovan i Vaga su kardinalni znaci što ukazuje na naglašenu energičnost i na to da vole da preuzimaju inicijativu i da čine da se stvari dešavaju, što može uticati vrlo povoljno kod planiranja nekih zajedničkih aktivnosti i kod kreiranja zajedničkih planova za budućnost. Entuzijastički raspoložen Ovan spontano i na neposredan način iznosi svoje ideje koje se odnose na planiranje zajednički provedenog vremena i na ispunjavanje nekih zajedničkih obaveza, dok diplomatska Vaga promišlja o tim idejama često na razborit način tako da se na kraju neretko pokazuju kao vrlo uspešan tim za realizaciju zajedničkih planova koji se odnose na organizovanje svakodnevnice života.

Ukoliko posmatrate zodijački krug možete primetiti da su horoskopski znaci Ovan i Vaga pozicionirani suprotno jedan od drugoga što obično označava da se kao suprotni znaci mogu jako dobro slagati na čulnom tj. seksualnom nivou. Iz ovakvog spoja horoskopskih znakova može se izroditi dobro izbalansirana ljubav gde će vatreni Ovan unositi živost, neobuzdanu strast i puno pozitivne energije dok će blaga i promišljena Vaga usmeravati i kanalisati višak energije u dobrom pravcu i time održavati ravnotežu kako u ljubavnoj vezi ili braku tako i u ostalim sferama njihovog zajedničkog života.

Za ostvarenje dobrog slaganja na emotivnom i čulnom nivou mogu biti zaslužni i elementi kojima pripadaju Vaga i Ovan jer Vaga kao vazdušni znak može rasplamsavati vatrenu strastvenost kod Ovna koji pripada elementu vatre. Ovan kao vatreni znak unosi uzbuđenje i jake emocije u ljubavni odnos dok Vaga kao vazdušni znak svojim intelektom balansira emocije tako da se iz tog spoja neretko dobija pravilno uravnotežen i skladan ljubavni odnos tj. brak, naročito ukoliko su i ostale pozicije nebeskih tela i njihovi relevantni aspekti za ljubav povoljni u ličnim horoskopima ovih osoba.

Planeta koja vlada Ovnom je Mars koji ga daruje izraženom seksualnom harizmom, fizičkom snagom i izdržljivošću, jakom voljom i velikim samopouzdanjem što predstavlja vrline koje mogu biti jako primamljive Vagi jer je Vaga nežna i potreban joj je neko ko će joj biti čvrst oslonac u životu a to može pronaći upravo u Ovnu. Vladar Vage je Venera što je čini ljupkom, nežnom, romantičnom, dopadljivom i privlačnom što su atributi koji se uklapaju u Ovnov ukus u ljubavi. Međutim, kod ovakvog ljubavnog spoja može postojati i naglašenija opasnost da Vaga suviše idealizuje svoju voljenu osobu tj. Ovna i može se češće dešavati da povlađuje Ovnu u njihovoj ljubavnoj vezi ili braku.

Ljubavna kombinacija horoskopskih znakova Vaga i Ovan često donosi snažan potencijal za konstantno unapređenje i održanje kvaliteta ljubavne veze ili braka ali kako bi se stekao još detaljniji uvid u astrološku kompatibilnost ovog ljubavnog para potrebno je obratiti pažnju na sve relevantne faktore u ličnim horoskopima ovih osoba.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova