Ovan i Vodolija slaganje - prijateljstvo ili nešto više

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovan i Vodolija

Ovan i Vodolija je izazovna vatreno vazdušna astrološka kombinacija kod koje je u velikom broju primera prevashodno uočljivo postojanje naglašenog potencijala za ostvarenje skladnih prijateljskih odnosa međutim, da li će ostvariti samo prijateljstvo ili nešto više umnogome zavisi i od brojnih drugih faktora među kojima svakako može biti i postojanje ili nepostojanje jake povezanosti između Venere i Marsa (jer postojanje harmoničnih aspekata među tim planetama u ličnim horoskopima ovih dvaju bića može ukazivati na naglašenje mogućnosti za lakše ostvarenje ljubavne veze).

Iako za kombinaciju znakova Vodolija i Ovan u ljubavi neretko važi da im najčešće ne nedostaje snažnija uzajamna privlačnost, ipak postoje određeni preduslovi koji bi trebalo da se ispune kako bi ova ljubavna priča uopšte otpočela. Među te preduslove svakako može spadati i postojanje dovoljne zainteresovanosti ili spremnosti na otvorenije iskazivanje pozitivnih ljubavnih emocija zato što nije uvek dovoljno da između dve osobe postoji samo fizička privlačnost i njihova obostrana želja za ulaskom u romantičnu vezu kako bi se takva želja za započinjanjem ljubavne veze i ostvarila već je često potrebno napraviti još neki korak ka tome, u većoj meri preuzeti inicijativu u smislu nastojanja na jasnijem i otvorenijem ispoljavanju osećanja, želja, ljubavnih namera i htenja u ljubavi. Mnogi primeri pokazuju da će ova ljubavna priča ipak verovatnije krenuti da se razvija postepenije i sporije.

Dakle, ljubavna veza između Vodolije i Ovna je itekako moguća uzimajući u obzir pogotovo to što se, u trenutku kada do prvog, pravog ljubavnog kontakta dođe, među njima može razviti snažna, magnetična fizička privlačnost ali čak i da ne uspeju da ostvare ljubavnu vezu u pravom smislu te reči, svakako poseduju potencijal za ostvarenje predivnog prijateljstva.

Što se tiče ljubavi, neretko se dešava da se kod Ovna i Vodolije ljubav razvija iz prijateljstva. Ovan se može osećati vrlo prijatno i opušteno u društvu Vodolije i obrnuto tako da mogu izgraditi divan prijateljski odnos pun razumevanja pa ipak kada je reč o ljubavi, ukoliko razviju i takve emocije jedno prema drugom najčešće će se dešavati da jedno drugom u početku teže pokažu ono što osećaju.

Ukoliko primete da osećaju veću međusobnu naklonost (veću nego što bi inače osećali prema drugim osobama u druženjima i u prijateljstvima) i ukoliko primete da među njima počinje da se dešava neka neobjašnjiva ljubavna hemija kada se zajedno nalaze u neposrednoj blizini a nastoje da prekinu usamljenost i samoću na ljubavnom planu, bitno je da tada jedno drugom pruže šansu, da nastoje da budu dovoljno iskreni i otvoreni prilikom iskazivanja ljubavnih emocija, dovoljno tolerantni, uporni, strpljivi i pažljivi jer bi to moglo umnogome uvećati šansu za ostvarenje uspeha po pitanju ostvarenja, razvijanja i održavanja ljubavnog kontakta tj. ljubavne veze.

Vodolija u mnogim situacijama nastoji da bude prijateljski nastrojena a u društvu se često ističe, moguće i neobičnom ili avangardnom pojavom, originalnošću, čvrstim stavovima proisteklim i od savremenog i bezpredrasudnog načina razmišljanja po mnogim pitanjima što bi avanturističkom Ovnu lako moglo biti veoma privlačno u potrazi za zanimljivim uzbuđenjima u njegovoj ljubavnoj pustolovini. Kada je u pitanju druženje, zabava i provod njih dvoje će biti par koji je po tom pitanju takoreći bez premca ali do nesnalaženja može doći kada naiđe trenutak u kojem vlada romantična atmosfera koja bi trebalo da podstakne na veće emotivno zbližavanje, na ispoljavanje nežnosti i topline u ljubavi.

U takvim momentima će se često dešavati da Ovan vođen strastvenom željom pokuša da ispolji svoje strastvene ljubavne emocije bez oklevanja i na direktniji način dok bi se istovremeno moglo desiti da Vodolija tada pokaže svoju rezervisaniju prirodu po pitanju ispoljavanja nežnosti i tananih ljubavnih osećanja pa Ovan lako može postati razočaran usled takvog indiferentnijeg ponašanja Vodolije jer to uglavnom ne bi očekivao u takvim prilikama i, čak i kada je zanimljiv i privlačan Vodoliji i voljen, mogao bi steći utisak da je nevoljen i nedovoljno privlačan dok u pitanju jednostavno lako može biti samo to da Vodoliji često može biti potrebno samo malo više vremena i više upoznavanja kako bi se u ljubavi opustila i posvetila na pravi način.

S druge strane, Vodoliji može smetati direktniji pristup kakav Ovan u mnogim situacijama u ljubavi praktikuje jer takvo ponašanje može smatrati i navalentnijim. Takođe, iako i Ovan i Vodolija jako cene svoju slobodu i u ljubavi ne žele da trpe ograničavanja sopstvene slobode, Ovan u određenim situacijama neće pokazati da je naročito tolerantan i ispoljiće sklonost ka pravljenju ljubomornih scena dok Vodoliji mogu jako smetati takvi povremeno naglašeni Ovnovi izlivi ljubomore, čak do te mere da zbog toga može lako doneti i odluku o prekidu kontakta sa Ovnom.

Kod ljubavne kombinacije Ovan i Vodolija na početku ljubavne veze može biti naglašena snažna međusobna privlačnost, međutim, vremenom može doći do krupnijih neslaganja usled mogućeg lakšeg javljanja nesporazuma a neretko i iz razloga što Ovan ponekad može teže kontrolisati svoju želju za jačom dominacijom kao i želju za čvršćim kontrolisanjem stvari u ljubavnoj vezi dok Vodolija ne voli uskraćivanje slobode. Osim toga do neslaganja može češće dolaziti i zbog toga što Ovan voli da živi u sadašnjem trenutku neopterećen sutrašnjicom dok Vodolija više voli da gradi planove za budućnost.

Iako u samom startu postoje izvesne razlike kod ovog ljubavnog para, one se mogu u značajnoj meri i uspešno prevazići zahvaljujući tome što Ovan i Vodolija mogu pre svega razviti čvrstu povezanost na prijateljskim osnovama što im u ljubavnoj vezi može dosta pomoći u onim situacijama kada je potrebno bolje međusobno razumevanje (naročito prilikom javljanja nesporazuma) kao i ostvarenje otvorenije komunikacije.

Ovaj ljubavni par, dakle, može dostići zadovoljavajući sklad i stabilnost ljubavne veze uz veću spremnost na dovoljno tolerancije, poštovanja individualnosti kao i uz dovoljnu spremnost na razumne kompromise.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova