Rak i Devica (Devica i Rak) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Devica

Ljubavni par Rak i Devica je kombinacija znakova koja može u ljubavi povremeno nailaziti na određene poteškoće u slaganju usled moguće nedovoljne usklađenosti njihovih međusobnih shvatanja o ljubavi i o samom načinu percepcije ljubavi. Supersenzitivnom Raku može biti teže da uskladi svoje želje i načine ispoljavanja svojih emocija sa načinom na koji Devica može priželjkivati da joj voljena osoba iskazuje svoja osećanja tako da Devica može imati drugačija očekivanja od onoga što joj Rak može pružiti. Naime, Rak može želeti da češće otvorenije razgovara o svojim osećanjima sa voljenom osobom tj Devicom dok bi Devica najradije da preskoči taj deo tako da iz tog razloga može dolaziti do učestalijeg narušavanja njihove uzajamne komunikacije i do rasplamsavanja nekih nesporazuma i u veće probleme.

Za razliku od Raka koji voli otvorenije da razgovara sa svojom voljenom osobom o svojim najtananijim osećanjima do najsitnijih detalja i koji nastoji da izražava svoja osećanja i svoju nežnost na romantičan način, Devica može pre očekivati da se voljena osoba divi njenom oštroumlju i da se aktivira u "igri rečima" kako bi prvobitno bili zadovoljeni njeni kriterijumi u intelektualnom pogledu tj ukoliko voljena osoba u samom startu pokaže da joj može doskočiti u intelektualnom pogledu jer to može biti važan preduslov za kasnije opuštanje i na emocionalnom nivou.

Ukoliko obe osobe pronađu adekvatan način za uspešnije nivelisanje i usklađivanje postojećih razlika i ukoliko vremenom uspostave uspešnu komunikaciju i dobro razumevanje, Rak može naučiti Devicu da bude opuštenija u ljubavi dok Devica može pružiti Raku da se oseća sigurnije u njihovoj ljubavnoj vezi.

Nežni Rak u ljubavi može biti snažno vođen svojim suptilnim osećanjima dok se za razliku od njega Devica u ljubavi više oslanja na razum a manje na osećanja. Shodno tome, razumska i radna Devica u ljubavnoj vezi sa Rakom može biti okrenutija praktičnoj strani života tj pravljenju planova za načine realizovanja nekih ideja koje se odnose na planiranje budućnosti. Devica će neretko s većim žarom i entuzijazmom praviti planove za načine provođenja zajedničkog vremena u vidu raspoređivanja slobodnog vremena za neke zajedničke aktivnosti i za ispunjavanje nekih zajedničkih obaveza koje se odnose na uobičajenu svakodnevnicu života tako da će na kraju malo vremena pronaći za romantiku i za govorenje o osećanjima i ljubavi za čim Rak čezne u ljubavi. Do lakšeg javljanja problema u slaganju horoskopskih znakova Device i Raka može češće dolaziti i usled toga što Devica može povremeno ispoljavati svoju sklonost ka suvišnom kritikovanju i zanovetanju u ljubavnoj vezi/braku što može doprineti lakšem povređivanju Rakovih krhkih osećanja ali i usled toga što na Raka može ostavljati utisak postojanja želje za nekim vidom testiranja njegovog ponašanja što Rak može smatrati nepotrebnim i neprikladnim.

Ova kombinacija kardinalnog (Rak) i promenljivog (Devica) modaliteta ovih horoskopskih znakova u ljubavi, sve u svemu, može rezultirati ljubavnom situacijom koju s jedne strane karakteriše težnja za iniciranjem pozitivnih promena u cilju održanja emotivne stabilnosti (Rak), a s druge strane doprinosi fleksibilnosti u prihvatanju promena u novim okolnostima (Devica) što ukazuje na potencijal za ostvarenje dobre kompatibilnosti u slaganju zbog naglašene komplementarnosti ovih dvaju priroda.

Da bi se ispunila suština ljubavi potrebno je dakle, da ljubavni par boljim usklađivanjem nastoji na dostizanju dubljeg nivoa slaganja u ljubavi gde će osećanja biti udružena sa razumom (Rak) a razum smekšan osećanjima (Devica).

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova