Rak i Lav slaganje - ljubav je najsvetlija tačka u životu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Lav

Rak i Lav u ljubavnoj slagalici neretko spada u blještavo sjajnu, izrazito nežnu, romantičnu, duboko emotivnu i prekrasnu ljubavnu kombinaciju pa mnogi ljubavni parovi sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi važe za idealan ljubavni spoj a za svoju ljubav smatraju da je najsvetlija tačka u njihovom životu. Inače, vladar Raka je Mesec dok je vladar Lava Sunce a ova nebeska tela se u astrologiji nazivaju i svetlima.

Ljubavne sastanke će najčešće shvatati vrlo ozbiljno pridajući im poseban značaj, pa će se truditi da ih planiraju vrlo pažljivo, upotrebljavajući maštovite načine prilikom osmišljavanja zanimljivih, kreativnih ideja koje bi njihove zajedničke izlaske mogle učiniti toliko prelepim i posebnim da će im ljubavni sastanci zatim, dugo nakon toga, ostati urezani u sećanja kao divne uspomene koje kao da nikada ne blede.

Želeće dakle, da svoje ljubavne sastanke učine nezaboravnim pa će nastojati na tome da organizuju šarenolike i raznovrsne izlaske i provode pritom stavljajući akcenat na romantiku. Bez obzira na to da li će ljubavni sastanci uključivati izlaske na večeru u mirnom i tihom restoranu, duge šetnje pokraj reke, duge šetnje šumom, odlazak u bioskop ili će njihovi izlasci biti organizovani na nekim otmenim i glamuroznijim mestima koja odišu i luksuzom ono što im zasigurno može biti zajedničko je to da će sadržati elemente romantike jer su romantični ljubavni sastanci u skladu sa senzibilitetom ovih horoskopskih znakova.

Ljubavna romansa između Lava i Raka ostaviće na njih neizbrisiv trag u vremenu jer jačina takvih emocija koje se među njima mogu razviti sugeriše da tako duboka emotivna povezanost koja se može roditi među njima može sadržati sve potrebne elemente zbog kojih bi se mogla svrstati u pravu ljubav pa se zato za ovu astrološku kombinaciju u ljubavi može reći i da može biti idealan ljubavni spoj.

Mnogi ljubavni parovi sa kombinacijom horoskopskih znakova Rak i Lav svedoče o svojoj ljubavi kao o ljubavi koja je iskrena i prava a neretko i uz objašnjenje kako imaju utisak da njihova ljubav predstavlja najsvetliju tačku u njihovom životu.

Ljubavna veza između Lava i Raka će neretko biti ispunjena toplinom, nežnošću, strastvenošću, romantikom, učestalim dodirima, zagrljajima i poljupcima u prilog čemu ide i to što ovi horoskopski znaci teže ka tome da u ljubavnom odnosu svoja osećanja i svoju ljubav ispoljavaju na otvoren način pri čemu Lav (koji je vatreni znak) nastoji na tome da emocije u ljubavi ispoljava više na strastven način, direktnije i sa većom količinom samopouzdanja dok ih Rak (koji je vodeni znak) najčešće ispoljava na emotivniji, nežniji, brižljiviji i umiljatiji način.

Još pri upoznavanju i na početku zabavljanja u ljubavi mogu shvatiti da imaju dosta zajedničkih tema za razgovor i brojna slična interesovanja od kojih bi se mnoga mogla odnositi na njihove, u brojnim slučajevima gotovo podudarne težnje po pitanju percepcije ljubavi, prioriteta i ciljeva ka kojima teže u ljubavi dolazeći do zaključka da se akcenat koji stavljaju u ljubavi često odnosi na želju za ostvarenjem harmoničnog braka i za zasnivanjem skladne bračno-porodične zajednice što veoma lako mogu tumačiti kao signal koji upućuje na to da su u tom smislu kao stvoreni jedno za drugo.

Mnogobrojni ljubavni parovi sa ovom astrološkom kombinacijom imaju i neuobičajeno snažnu želju za ostvarenjem većeg broja potomstva pa će mnoge svoje težnje i planove usmeravati u pravcu dobijanja što više dece.

Zanimljivo je spomenuti i da se kod mnogih ljubavnih parova sa kombinacijom znakova Rak i Lav neretko dešavalo da je Rak još u prošlosti gajio simpatije prema Lavu sa kojim je u sadašnjosti u ljubavnoj vezi i da je kod Raka još u prošlosti postojala ljubavna zainteresovanost prema Lavu koju tada nije uspevao da iskaže i ispolji na adekvatne jasne načine (možda i zbog osećaja stidljivosti).

Slaganje horoskopskih znakova Raka i Lava u ljubavi može biti vrlo skladno uz postojanje obostrane želje za boljim usklađivanjem određenih međusobnih razlika jer bi to moglo uticati na dodatno poboljšanje kvaliteta njihove ljubavne veze. Ljubavni par Rak i Lav poseduje naglašene mogućnosti za ostvarenje harmoničnog slaganja i uspešne ljubavne veze (ili braka) i uprkos tome što Rak može težiti za ostvarenjem "mirnijeg" života dok Lav ne može uvek sakriti svoju sklonost ka avanturama jer ipak obe osobe u ljubavi najpre osećaju primarnu potrebu za ostvarenjem sklada u porodici koju mogu shvatati temeljem i stubom prave ljubavi tako da im takva zajednička težnja može neretko potpomoći da se bolje usaglase po pitanju emocija u ljubavi.

U prednosti za postizanje skladnog ljubavnog odnosa kod kombinacije Lav i Rak se ubraja i njihova obostrana potreba za ostvarenjem sigurnosti unutar ljubavnog odnosa tj. njihove ljubavne veze. Kod Raka je snažno naglašena potreba za ostvarenjem čvrste emotivne stabilnosti koju neretko može pronaći u Lavu koji voli da uliva sigurnost. Što se tiče Lava, on se može sasvim pronaći u ulozi zaštitnika i onoga koji odlučuje pa i dominira u ljubavnoj vezi. Ekstrovertni i impozantni Lav je po prirodi takav da i u ljubavi žudi da bude obožavan i da se voljena osoba divi njegovom sjaju tako da će se u tom pogledu brižljivi i osećajni Rak koji voli da ugađa svojoj voljenoj osobi gotovo savršeno uklopiti u potrebe Lava.

Kod Lava je vrlo naglašena i harizmatičnost ličnosti tako da u ljubavnoj vezi sa Rakom može lakše dolaziti i do određene doze ljubomore od strane Raka ukoliko Lav usled svoje naglašene harizmatičnosti i želje da se gotovo u svakoj prilici dopadne svima, u nekim situacijama ostavlja pogrešan utisak postojanja želje za nekim suviše prisnim druženjem sa nekim osobama u društvenim odnosima. U takvim situacijama može češće dolaziti do javljanja nesporazuma i do povređivanja osećanja kod Raka. Međutim, osobenost znaka Lava u ljubavi se između ostalog sastoji i u njegovoj sposobnosti da svojom dostojanstvenošću, optimističkim pogledom na život i svojom pozitivnom energijom s velikim osmehom na licu prihvata razne životne izazove i suočava se s raznovrsnim iskušenjima koje ljubav i život mogu doneti, tako da to daje posebnu snagu i istrajnost njihovoj ljubavi i potpomaže konstantnom učvršćenju ljubavne povezanosti sa Rakom čak i u nekim životnim situacijama u kojima bi mnogi drugi parovi poklekli pod pritiskom raznih životnih problema koji bi ih emotivno udaljili. S druge strane, brižljiva posvećenost znaka Raka na svoj način daje svoj doprinos u ovakvoj ljubavnoj vezi u vidu postojanja sposobnosti zauzimanja odbrambenog stava prema okolini čime Rak ne dozvoljava da se druge osobe sa strane preterano mešaju u ono što se tiče njegove intime sa voljenom osobom tj. Lavom u njihovoj ljubavnoj vezi. U ovoj ljubavnoj vezi ili u braku su uloge komplementarne jer svaka strana ima zadatak da na svoj način doprinosi učvršćenju stabilnosti ljubavnog odnosa.

U prilog ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti kod ovog ljubavnog para ide i zajednička sklonost Lava i Raka da se u ljubavnoj vezi snažno vežu za svoju voljenu osobu i da je usled moguće pritajene nesigurnosti u sebe (Rak) i usled mogućeg straha od odbacivanja (Lav), čvrsto drže uz sebe s željom da bude tu za celi život. Ponekad se međutim, mogu negativno odraziti na kvalitet njihovog slaganja Lavova očekivanja da voljena osoba mnogo energičnije ispoljava svoju strastvenost dok od Raka može pre dobiti pažljivost i brižljivu posvećenost. Dakle, ukoliko kod Lava nema dovoljno volje i želje za nekim umerenijim zahtevima i očekivanjima, postoji velika opasnost od učestalijeg javljanja neslaganja usled nedovoljne usklađenosti emotivnih želja i potreba što preti da, malo po malo, vremenom stvori veći jaz među njima i da doprinese češćim emotivnim zahlađenjima u njihovom ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi. Dakle, od ključnog značaja za postizanje harmonije u ljubavi je potrebno da obe strane budu spremne na kompromisno rešenje tj. da bolje usaglase svoje međusobne potrebe i da nauče da pružaju jedna drugoj veću podršku, Rak - Lavu na praktičnom nivou, a Lav - Raku na emotivnom nivou slaganja u ljubavnoj vezi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova