Rak i Rak slaganje - zasnivanje stabilne porodice

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Rak

Ova kombinacija horoskopskih znakova može dati ljubavnom paru naglašene mogućnosti za veoma snažnu međusobnu emotivnu povezanost. Osobe u ovakvoj ljubavnoj vezi mogu biti, često i znatno snažnije nego kod drugih ljubavnih astro kombinacija, upućenije jedno na drugo.

Rakovi umeju da budu veoma zaštitnički nastrojeni u ljubavnoj vezi tako da postoji izraženija opasnost od ulaska u razne sukobe sa drugim osobama ukoliko ponašanje tih osoba na neki način smatraju nekakvom pretnjom koja bi mogla uznemiriti ili na neki način ugroziti voljenu osobu pa se može dešavati da do sukoba dolazi usled raznih nesporazuma i pogrešno protumačenog ponašanja.

Ljubavna veza Rak-Rak se u velikom broju slučajeva može razviti tako da je ljubavni par spreman na brojna odricanja u životu kako bi više vremena provodio zajedno. Ovakvom ljubavnom paru često može predstavljati problem ili neugodnost kada je potrebno da se na neko vreme razdvoji (na primer zbog poslovnih putovanja i sl).

Ljubavni spoj ovakve kombinacije horoskopskih znakova često ukazuje na osobe koje nastoje da pronađu dublje međusobne sličnosti i da ih dodatno još bolje usklade. Često mogu provoditi vreme u razgovorima o svojim emocijama. Ovom ljubavnom paru može od ogromnog značaja biti uspešno konstantno unapređenje kvaliteta ovakve ljubavne veze i zajedničko zasnivanje stabilne porodice.

Ova ljubavna kombinacija horoskopskih znakova često donosi snažan potencijal za konstantno unapređenje kvaliteta ljubavne veze i za postojanje dobre kompatibilnosti u ljubavi ali kako bi se stekao bolji uvid u astrološku kompatibilnost potrebno je obratiti pažnju na sve relevantne faktore u ličnim horoskopima.

Izražene mesečeve osobine u ljubavnoj kombinaciji Rak i Rak

Mesec kao vladar horoskopskog znaka Rak neretko "dodeljuje" ovoj vezi, ovom ljubavnom paru, prepoznatljive osobine: osećajnost, nežnost, brižljivost, intuitivnost, umiljatost, prijemčivost, uslužnost, maštovitost, romantičarsku prirodu, ambicioznost, rešenost što su vrline koje mogu predstavljati vrlo kvalitetnu podlogu na dobro pripremljenom terenu za uspešno pravljenje početnih koraka u izgrađivanju čvrstog temelja zajedništva/partnerstva.

U najvećem broju primera ove individue generalno ne nailaze na neke veće poteškoće i blokade kada je u pitanju brzina i lakoća zbližavanja a u prilog ostvarenja veće bliskosti i postizanja skladnog slaganja ide i njihova zajednička tema za razgovor koja se odnosi na njihovu podudarnu, ili barem umnogome sličnu, iskonsku želju za istraživanjem i razumevanjem kompleksnog emocionalnog sklopa ličnosti i celokupne problematike oko toga.

Svoja osećanja, ljubav i privrženost u ljubavnoj vezi najčešće ispoljavaju na otvoren, topao, nežan i umiljat način. Konstantno mogu osećati potrebu za negovanjem svoje ljubavi brinući jedno o drugom na posvećen i pažljiv način.

Ljubavne težnje su im u najvećoj meri fokusirane ka ostvarenju čvrste ljubavne povezanosti posmatrano u dugoročnijoj perspektivi jer prvenstveno nastoje ka postizanju i očuvanju emotivne sigurnosti dok u znatno manjoj meri pokazuju interesovanja ka avanturama u ljubavi.

Njihove težnje u ljubavi su dakle, u najvećoj meri okrenute ka postizanju čvrste emotivne sigurnosti kroz stabilnu ljubavnu vezu koja bi bila izgrađena na međusobnom poverenju, podršci, toplini i razumevanju na duže staze i sa tendencijom da vremenom preraste i u brak i u zasnivanje porodice u toplini bračno/porodičnog doma. Dakle, poseduju naglašen potencijal za ostvarenje sreće i uspeha na polju ljubavi naročito usled podudarnih želja i stavova po pitanju shvatanja nekih krupnih pitanja tj. nekih životnih vrednosti, prioriteta i planova kako u ljubavi, braku i porodici tako i na mnogim drugim životnim poljima.

U nekim situacijama se ipak dešava da, najčešće kada se radi o sitnicama, dolazi do javljanja nesporazuma i/ili prepirki i svađa i zbog moguće nedovoljne usklađenosti nekih potreba i želja, usled moguće veće promenljivosti osećanja itd. pa se u takvim epizodama života dešava i da znatno lakše dolazi i do snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa usled mogućeg subjektivnijeg i pasivnijeg odnošenja prema razjašnjenju takvih eventualnih nesporazuma i pasivnijem pristupu rešavanja emotivnih i drugih problema u vezi.

Kada je u pitanju ljubavna povezanost ovih znakova, dakle, bez obzira na moguće povremeno javljanje problema u slaganju do kojih neretko dolazi i zbog nekih sitnica ili npr. kada jednom ljubavnom partneru smetaju određene navike drugog, ili pak, usled javljanja preterane posesivnosti u vezi itd. dva Raka u ljubavi, kao kardinalni znaci, u njihovoj ljubavnoj vezi gotovo nikada neće odustati od njihove početne ideje o stvaranju srećne porodice i braka, već će se najčešće, nakon što dođe do preterane uzburkanosti njihovih osećanja, truditi da ista dovoljno potisnu, da skupe dovoljno hrabrosti kako bi se takva eventualna turbulentna dešavanja u vezi prevazišla ne dopuštajući da im to preterano poremeti prvobitne planove.

Ove mesečeve osobine mogu u znatnoj meri doprineti da kod ove ljubavne kombinacije teže može doći do većeg emotivnog udaljavanja jer u situacijama u kojima dolazi do neslaganja i svađa ipak najčešće pobeđuje potreba za negovanjem ljubavi, popustljivost i neodustajanje od ljubavi. Ljubavni par poseduje potencijal da vremenom izgradi takav svoj ljubavni svet koji će biti satkan od najdubljih tananih ljubavnih emocija, nežnosti, zajedničkih maštarenja, pozitivne energije, privrženosti/posvećenosti i dubokog i intuitivnog razumevanja.

Rak i Rak ne dižu ruke tako lako od svoje ljubavi, već u pogledu ljubavne situacije u kojoj se nalaze, svoje težnje neretko usmeravaju ka dostizanju i očuvanju emotivne sigurnosti što u brojnim situacijama podrazumeva i istrajnost u namerama da budu zaštitnički nastrojeni prema svojoj ljubavi nastojeći da je odbrane od bilo čega što u datom trenutku doživljavaju kao opasnost.

Ljubavni par Rak Rak voli uživanje pokraj vode

Horoskopski znak Rak pripada elementu vode koji ukazuje na moguću znatno pojačanu senzibilnost i potrebu za doživljavanjem ljubavi na romantičan način što bi lako moglo ljubavnom paru Rak Rak učiniti naročito privlačnim uživanje pokraj vode. Potreba ili želja za opuštanjem i uživanjem pokraj vode ukazuje na to da im više mogu goditi mirniji izlasci sa više privatnosti i intimnosti dok takvom senzibilitetu u znatno manjoj meri odgovara buka i gužva u dinamičnom okruženju te će stoga za neke svoje izlaske radije odabrati duže šetnje pored reke po mesečini.

Kako se Rak i Rak slažu na zajedničkim putovanjima?

Često im znatno više može odgovarati poznato okruženje tako da im neka putovanja, a pogotovo neke veće promene okruženja na putovanjima, podstiču osećaj nesigurnosti. Na putovanjima su moguće i uočljivije promene u ponašanju i u načinima komunikacije što bi lako moglo podsticati sumnju pa i ljubomoru.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova