Rak i Ribe slaganje - duboke emocije

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Ribe

Kod međusobno zaljubljenih osoba sa kombinacijom znakova Rak i Ribe ostvarenje ulaska u ljubavnu vezu se često ne odvija brzo i to uglavnom zbog oklevanja po pitanju priznavanja postojanja privlačnosti, određenih ljubavnih emocija, zaljubljenosti... Iako se u ovoj astro kombinaciji neretko dešava da ljubavne emocije zažive već i pri prvom susretu (i pogotovo u tom smislu se može reći da njihova ljubav lako "stiže do zvezda") nije im lako da odmah pokažu takve svoje emocije čak i ukoliko su ljubavne emocije duboke i snažne. Dakle, što se tiče samih započinjanja ljubavnih veza onih sa ovom kombinacijom znakova čak i kada među njima prethodno već postoji takva snažna međusobna privlačnost i obostrana ljubavna zainteresovanost kakvu mnogi iz njihovog okruženja primećuju, njima često nije lako da svoju ljubavnu zainteresovanost odmah međusobno iskažu, iako su moguća njihova poveravanja o tome nekim drugim osobama iz okruženja.

Pa ipak onda kada se stvore okolnosti u kojima je očekivano da se u njihovoj komunikaciji (bilo u razgovorima bilo u dopisivanju) spominju znatno različitije i raznovrsnije teme, i uz to ukoliko okolnosti takvu njihovu komunikaciju ne limitiraju na neke kratke vremenske intervale, tada im može biti lakše da govore i/ili pišu i o svojim osećanjima i samim tim moglo bi im biti lakše da iskažu i svoju naklonost i ljubavnu zainteresovanost. Ukoliko je poznanstvo Ribe i Raka započelo na poslu, to bi dodatno znatno umanjivalo mogućnosti da brzo dođe do jasnog pokazivanja ljubavnih emocija jer poslovno okruženje i komunikacija na poslovnom planu umanjuju verovatnoću za znatno različitije teme razgovora ali u situacijama kada komuniciraju van posla ili barem u nekom drugačijem okruženju, kao na primer na nekim takvim zajedničkim poslovnim putovanjima na kojima bi pored poslovnih obaveza imali i vremena za razne razgovore o brojnim drugim temama, verovatnije su okolnosti u kojima bi im ipak moglo biti lakše da otkrivaju svoja osećanja i samim tim i da iskažu eventualnu postojeću ljubavnu zainteresovanost.

Za ovaj ljubavni spoj važi da ljubavna povezanost može biti prepuna romantike a pogotovo u periodu neposredno nakon ulaska u ljubavnu vezu. Maštovitost, koja se vezuje pogotovo za znak Ribe, lako može podstaći brojne nezaboravne romantične trenutke.

Kod zajedničkog razmatranja donošenja odluka o bitnim stvarima Rak se uglavnom snažno trudi da pokaže svoju praktičnost. Na primer kada je u pitanju razmatranje kupovine nekretnine za zajedničko stanovanje (stana, kuće), Rakova praktičnost često dolazi do velikog izražaja pa je pogotovo usled javljanja želje za postizanjem veće praktičnosti moguća i veća zainteresovanost i za razmatranja eventualnih kasnijih preuređenja kuće/stana za koja se nada da bi doprinele praktičnijem iskorišćenju prostora a Ribe u takvim situacijama, u kojima zajedno razmatraju takvu kupovinu, nastoje da veliku pažnju obraćaju na svoj utisak o tome kakve emocije bi u njima mogao buditi taj prostor, na svoj utisak o prošlosti određenog prostora, na estetiku prostora i neretko maštaju o eventualnom obogaćivanju prostora nekim detaljima kao na primer umetničkim slikama.

Rak i Ribe je ljubavna kombinacija koja poseduje snažan potencijal za uspostavljanje duboke emotivne i psihičke povezanosti u ljubavi jer su oba znaka suštinski vrlo sličnih struktura sa sličnim životnim ritmovima. Pošto su Rak i Ribe vodeni znaci, u ljubavi ih vežu jaka, duboka, intenzivna osećanja i sposobnost dobrog uzajamnog razumevanja kao i obostrana spremnost da saslušaju i usklade svoje međusobne planove, potrebe i želje. Ribe i Rak u astrologiji važi za redak ljubavni spoj za koji se može reći da poseduje potencijal da s lakoćom "stigne do zvezda".

Rak pod vođstvom Meseca teži ka ostvarenju porodičnog sklada i mira dok od voljene osobe očekuje puno nežnosti, romantike i posvećenosti tako da znak Ribe koji je pod vođstvom Neptuna koji ovom znaku dodeljuje osećajnost, maštovitost, intuiciju i empatiju predstavljaju osobine koje mogu savršeno odgovarati potrebama brižljivog i nežnog Raka.

Ovaj ljubavni par se smatra vrlo komplementarnim i iz tog razloga što sjedinjenjem njihovih zajedničkih energija može dobro funkcionisati u svakodnevnici života jer Rakova izražena crta praktičnosti i ogromna doza maštovitosti znaka Riba ujedinjeni zajedno mogu doprineti lakšem ostvarenju zajedničkih životnih planova tako da ova dva bića mogu često osećati da u životu mogu zajedničkim snagama lakše uspeti gotovo u svemu.

Bitan segment koji dodatno doprinosi dobroj kompatibilnosti u slaganju u ljubavi horoskopskih znakova Rak i Ribe je i Rakova potreba da "spašava", tako da, ukoliko se u određenim situacijama kod Riba pojavi karakteristična nemotivisanost, pasivnost kao i povremeno izraženija sklonost ka samodestruktivnom ponašanju, brižljivi Rak se u mnogim takvim situacijama u potpunosti predaje svom zadatku ponovnog dovođenja nastale situacije u ravnotežu. Međutim, do nastanka nezanemarljivih problema može doći kada kardinalni Rak koji voli da preuzima inicijativu u jednom momentu dospe u situaciju kada je više nemoćan da vrati stabilnost i sklad u njihovoj ljubavi usled nestalnije prirode koja može biti karakteristična za znak Ribe koji je po modalitetu promenljivi znak.

Rak i Ribe su po polaritetu Jin (negativni) znaci što ukazuje na njihovu introvertniju i subjektivniju prirodu i na njihovu prijemčivost što znači da im je potrebno da se snažnije vezuju u ljubavi i da mogu biti povučeniji i rezervisaniji prema okolini kada se zaljube tj vole da svoju ljubav čuvaju samo za sebe ne dozvoljavajući preterano mešanje drugih osoba sa strane u stvari koje se odnose na emotivnu i intimnu sferu njihovog zajedničkog života.

Kako bi se dobio još detaljniji i kompletniji uvid u sve specifičnosti u slaganju horoskopskih znakova Rak i Ribe i kako bi se dobila prognostika njihove zajedničke budućnosti, potrebno je pogledati i kako su postavljeni i međusobno aspektovani Venera, Mars, Mesec, Neptun kao i svi ostali relevantni činioci u natalnim horoskopima ovih osoba.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova