Rak i Škorpija (Škorpija i Rak) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Škorpija

Ljubavni spoj Rak i Škorpija poseduje potencijal za ostvarenje vrlo emotivne veze s naglaskom na mogućnost postepenog ostvarenja dubljeg razumevanja koje bi moglo biti u značajnijoj meri zasnovano i na intuitivnom nivou, kada se često može dešavati da Rak i Škorpija mogu uspeti da, čak i bez mnogo upućenih reči ostvare dobru uzajamnu konekciju tj da dobro intuitivno osećaju i da razumeju svoje međusobne emotivne želje i potrebe. Oba bića mogu u ljubavi i životu uopšte, biti vođena svojim snažnim emocijama tako da mogu čak i u mnogim bitnim životnim situacijama podređivati mnoge stvari u životu svojim potrebama koje zavise od trenutnih osećanja. Takođe, mogu dobar deo svog slobodnog vremena provoditi u preispitivanju sopstvenih osećanja. Problemi u njihovom slaganju mogu nastupiti na samom početku ljubavne veze ukoliko Škorpija ne uspe sasvim da dokuči pravu suštinu Rakovih osećanja koja mogu biti poput uzburkanog mora jer su Škorpijina osećanja veoma duboka i intenzivna i jako sporo se menjaju tako da to može dovesti do javljanja nerazumevanja u njihovom slaganju u ljubavnoj vezi. Rakova osećanja se simbolično mogu predstaviti kao nemirni talasi dok osećanja Škorpije metaforički predstavljaju okeanovo dno koje se ne može uočiti. Do javljanja nerazumevanja i poteškoća u slaganju može lakše dolaziti i ukoliko Rak stekne utisak da Škorpija želi da se previše prilagođava u nekim trenucima i da se služi raznim skrivenim igrama i insinuacijama.

Rakova osećajnost može prevashodno biti rezervisana za dom i porodicu a njegova ljubav je nežna, brižljiva i požrtvovana dok seksepilna Škorpija može više želeti da ispoljava svoju osećajnost putem razmene nežnosti i ljubavne strasti i češće može biti zainteresovanija za strasnije ljubavne igre tako da može dolaziti do javljanja razočarenja kako kod Škorpije tako i kod Raka usled nekih neispunjenih očekivanja jer njihove međusobne želje i potrebe na emotivnom tj seksualnom planu mogu biti povremeno neusklađene. Međutim, bez obzira na to što njihova osećajnost može imati poreklo od dva različita korena (koji predstavljaju osnove njihovog slaganja), ipak mogu biti kompatibilni jer njihovim spajanjem može se dobiti stablo (slaganje u ljubavi) koje je čvrsto, stabilno i raskošno. Da bi stablo bilo i plodonosno, potrebno je redovno ga hraniti i negovati boljim međusobnim razumevanjem i ostvarenjem čvršćeg poverenja kako bi procvetalo i sazrelo u plodonosnu Ljubav.

Kod Škorpije i Raka je dobro izbalansirana povezanost energija između njihovih planeta vladara pa tako Mesec kao vladar Raka budi nežnost, suptilnost i snažniju potrebu za harmonijom u porodičnim odnosima kod Raka što može biti vrlo privlačno za Škorpiju koja od voljene osobe očekuje nežnu privrženost i koja traga za stabilnošću i za negovateljskom ljubavlju. Pluton kao vladar Škorpije, Škorpiji dodeljuje sposobnost brže regeneracije osećanja u ljubavi ujedno darujući je i snagom volje i sposobnošću da na temeljniji i dublji način razmatra i menja stvari u cilju poboljšanja kvaliteta ljubavnog odnosa što može biti privlačno za Raka kome je potrebna ambicioznija i stabilnija osoba koja će mu biti čvrst oslonac u životu kao i neko ko mu može pružiti sigurnost za kojom traga u ljubavi.

Rak i Škorpija su po polaritetu Jin (negativni) znaci što ukazuje na njihovu introvertniju prirodu i na njihovu prijemčivost što znači da im je potrebno da se snažnije vezuju u ljubavi i da mogu biti povučeniji i zatvoreniji za okolinu kada se zaljube tj vole da svoju ljubav čuvaju samo za sebe ne dozvoljavajući preterano mešanje drugih osoba sa strane u stvari koje se odnose na emotivnu i intimnu sferu njihovog zajedničkog života. Takođe, Škorpija i Rak kao vodeni znaci imaju mnogo toga zajedničkog što može predstavljati veliki potencijal kada je u pitanju nastojanje na ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti. U ljubavi imaju potrebu da tragaju za nekim ko im je sličan kako bi ostvarili svoje zajedničke ideale kako u ljubavi tako i u životu uopšte.

Rak je po modalitetu kardinalni znak dok je Škorpija fiksni znak što s jedne strane ukazuje na Rakovu spremnost na priređivanje prijatnih iznenađenja voljenoj osobi tj Škorpiji i na njegovu rešenost da s vremena na vreme unosi neke pozitivne promene u ljubavni odnos u cilju dodatnog učvršćenja njihove međusobne bliskosti u ljubavi dok, s druge strane Škorpija svojom upornošću pomaže da zajedno lakše istraju u svojim ciljevima na njihovom zajedničkom životnom putu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova