Rak i Strelac slaganje - novi horizonti u ljubavi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Strelac

Rak i Strelac je vodeno-vatrena astrološka kombinacija koja neretko otkriva mogućnosti za ostvarenje neviđeno uzbudljive ljubavne povezanosti iz koje se mogu otvoriti i neki novi horizonti u ljubavi, naročito kod onih ljubavnih parova koji će pokazati dovoljno spremnosti da svoju ljubavnu vezu posmatraju i iz šireg ugla.

Iako je evidentna različitost priroda ovih horoskopskih znakova ipak će na kvalitet njihovog slaganja u ljubavi u velikoj meri uticati i to koliki je stepen njihove obostrane spremnosti na međusobno prilagođavanje, toleranciju i na postojanje dovoljno volje da jedno drugom pruže šansu da se najpre dobro upoznaju a da onda, zatim i zajedno rade na prevazilaženju eventualnih prevelikih razlika.

Uz postojanje obostrane želje da jedno drugom daju dovoljno vremena za bolje upoznavanje i uz nastojanje na poštovanju i na adekvatnom rešavanju problema po pitanju eventualnih međusobnih preteranih razlika u njihovoj ljubavnoj vezi se, dakle, vremenom mogu otvoriti i novi horizonti u ljubavi koji će im otkriti i jednu sasvim drugačiju percepciju ljubavi. Otkrivanje takve nove dimenzije ljubavi pokazaće im nove vidike u ljubavi i ukazaće im na dublje razumevanje samog smisla ljubavi do kojeg se znatno lakše može doći nastojanjem na sveobuhvatnijem uvidu u celokupnu ljubavnu situaciju.

Strelac i Rak prilikom zabavljanja u ljubavi otkrivaju i nove horizonte u ljubavi koji proširuju vidike neretko u tom smislu što mogu bolje shvatiti da njihova ljubav može biti i bespredrasudna i vrlo komplementarna (dopunjujuća) i da se vremenom može razviti u čudesan ljubavni univerzum koji bi tada za njih bio neviđeno uzbudljiv.

Dakle, komplementarna ljubav kod ovog ljubavnog spoja ogledaće se u tome što jedno od drugog mogu dosta toga naučiti, mogu uzajamno razmenjivati iskustva o ljubavi i samim tim proširiti jedno drugom vidokruge saznanja o tome a to bi kod mnogih ljubavnih parova sa ovom kombinacijom znakova moglo povećati šanse da ljubavna veza funkcioniše na što bolji način.

Kada je u pitanju ispoljavanje emocija u ljubavnom odnosu, Rak bi u ljubavnu vezu sa Strelcem mogao unositi ogromnu količinu nežnosti, umiljatost, pažljivost, toplinu, saosećajnost i brižljivost a Strelac bi u ovu ljubavnu vezu mogao unositi strastvenost, egzotiku, vedro raspoloženje, optimizam, energičnost, uzbuđenja i dobar provod tako da zajedno mogu izgraditi emotivno-strastvenu ljubavnu vezu koja bi mogla imati i izglede za opstanak i na duže staze.

Ljubavna kombinacija Strelac i Rak poseduje naglašene mogućnosti da ostvari lepršavu i zanosnu ljubav koja će biti prožeta nadahnućem (pogotovo na početku njihovog zabavljanja u ljubavi) ali s vremena na vreme dolaziće i do javljanja veće razočaranosti u ljubavnoj vezi pogotovo zbog nekih neispunjenih očekivanja i obećanja što bi lako dovodilo i do javljanja osećanja veće nesigurnosti i neizvesnosti po pitanju pravljenja planova za zajedničku budućnost.

Zanimljivo je spomenuti da, ukoliko se jedno u drugo zaljube u usamljenom periodu života tj. onda kada su na polju ljubavi sami/slobodni, neretko će se dešavati da Strelac nakon određenog vremena na Raka gleda i kao na sasvim pogodnu priliku za brak, što bi i porodično nastrojenom Raku moglo veoma imponovati a ukoliko se desi da se sretnu u fazi života u kojoj su u već ostvarenoj ljubavnoj vezi ili u braku sa drugim osobama (ili pak, samo jedno od njih) a osete jaču međusobnu ljubavnu privlačnost, Raku (koji je obično zainteresovan za očuvanje braka/veze u kojoj se već nalazi) bi u takvoj situaciji ipak lako mogla biti neobično primamljiva i uzbudljiva pomisao na ulazak u avanturu sa Strelcem.

U nastavku teksta možete pročitati sa kakvim razlikama se ova dva horoskopska znaka mogu susretati u svojoj ljubavnoj vezi.

Kada je u pitanju ljubavna kombinacija Rak i Strelac u osnovi nailazimo na dve suštinski različite prirode. Senzitivni Rak ima prirodnu sklonost da se u ljubavi snažno vezuje za svoju voljenu osobu, da svaka pora njegovog suptilnog bića bude ispunjena ljubavnim osećanjima i ljubavnim zanosom, da poklanja svu pažnju svojoj voljenoj osobi, da je ljubomorno čuva od drugih i da želi da je, za čitav svoj život poseduje samo za sebe. Avanturistički i slobodarski Strelac nalik je na pticu čija je granica nebo. Strelac često neće biti preterano oduševljen Rakovim romantičnim izlivima ljubavi koje čak može smatrati i osobinama slabića i dosadnijih osoba kao i onih koji su nedovoljno podsticajni za njegov ukus u ljubavi. Da bi voljena osoba probudila veće interesovanje kod Strelca poželjno je da deli iste ili slične ambicije sa njim i potrebno je da bude više avanturističkog duha, zanimljivija i duhovitija a u manjoj meri romantična. Strelac može biti i uplašen Rakovom tolikom željom za vezivanjem i obavezivanjem. Voda (Rak) gasi vatru, vatra (Strelac) se plaši vode. Rakova ponekad čak i preterana brižljiva posvećenost i prijemčivost koja se može uporediti sa majčinskom posesivnom ljubavlju može delovati destimulativno na vatrenu strastvenost Strelca tako da Strelac posle izvesnog vremena provedenog sa Rakom može steći utisak da ga ljubav sa Rakom na neki način "guši" i da ga ograničava.

Ovaj ljubavni par može imati i različita životna interesovanja tako da se češće može dešavati da ove osobe nemaju mnogo zajedničkih tema za razgovor u međusobnoj komunikaciji. Moguća je i povremena nedovoljna kompatibilnost na čulnom tj. seksualnom nivou usled snažnije neusklađenosti zajedničkih emotivnih želja i potreba.

Rak kao kardinalni znak predstavlja glavnog inicijatora za uvođenje promena u cilju poboljšanja kvaliteta ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze dok Strelac kao promenljivi znak pokazuje spremnost za prihvatanje tih promena i nastoji da im se koliko može prilagodi ali to mu najčešće uspeva samo privremeno i na kraće staze što dovodi do sporijeg i do težeg unapređenja kvaliteta ljubavne veze ili braka. Iz ovog razloga obe osobe mogu često imati utisak da se ne pomeraju sa istog mesta i da njihov ljubavni odnos liči na neki začarani krug.

Strelac kao pozitivan (Jang) znak može doživljavati zajednički (bračni) život kao ljubavnu povezanost dve osobe koje neće ograničavati jedna drugoj slobodu i nezavisnost kada je u pitanju društveni život. Rak kao negativan (Jin) znak može biti zatvoreniji i nezainteresovaniji kada je u pitanju aktivnije održavanje nekih prijateljskih kontakata i češćih zajedničkih okupljanja jer može želeti da celokupno svoje slobodno vreme provodi u okviru svoje porodice a naročito sa svojom voljenom osobom. Raku čak šta više ponekad može biti neshvatljiva tolika želja za nekim vidom samopotvrđivanja u društvenim odnosima koja može biti svojstvena za znak Strelac. Strelcu kao vatrenom znaku može povremeno nedostajati više uzbuđenja i ljubavne strasti u vezi sa Rakom dok Raku kao vodenom znaku povremeno može snažnije nedostajati više nežnosti i posvećenosti od Strelca.

Bez obzira na ovakve startne razlike koje mogu često dolaziti do izražaja u ljubavnoj vezi Strelac i Rak, ove osobe se mogu itekako intenzivno voleti i očuvati svoju ljubav i na duže staze uz dovoljno strpljenja i uz postojanje obostrane spremnosti na usklađivanje međusobnih razlika. Takođe, kako bi se dobila celovitija slika o prirodi ovog ljubavnog odnosa i kako bi se "zavirilo" u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale bitne faktore u ličnim (natalnim) horoskopima ovih osoba u cilju dobijanja detaljnijeg uvida u kompatibilnost ovog ljubavnog para.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova