Rak i Vaga slaganje - raskošna ljubavna romansa

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Vaga

Rak i Vaga u ljubavi neretko važe za istinski romantičan ali takođe, i vrlo logičan ljubavni spoj, čija ljubavna priča se može opisati kao raskošna ljubavna romansa. Slaganje ovih horoskopskih znakova u ljubavnoj vezi može biti vrlo skladno i uravnoteženo zahvaljujući i tome što je ovo vodeno-vazdušna astrološka kombinacija, u kojoj razum i osećanja mogu biti dobro izbalansirani usled čega mogu u brojnim situacijama znatno lakše dostići i harmonično slaganje u ljubavi.

Vaga i Rak u svojoj ljubavnoj priči poseduju naglašen potencijal za ostvarenje intenzivne ljubavne bliskosti koja se može nazvati raskošna ljubavna romansa, jer će njihovo slaganje u ljubavi, u brojnim situacijama biti zasnovano na bogatim romantičnim tendencijama i na šarenolikom spektru ljubavnih emocija u kombinaciji sa racionalnim osnovama. Ovo je neretko u pitanju šarmantna, razigrana, maštovita, blistava i usaglašena ljubavna kombinacija prepuna pozitivnih vibracija u vezi, koja poseduje naglašene mogućnosti za razvoj nežne, romantične, sentimentalne i harmonične ljubavne povezanosti koja bi bila izgrađena i na racionalnim temeljima.

Oba ova horoskopska znaka na početku svog zabavljanja u ljubavi po pitanju očekivanja u ovom ljubavnom odnosu žude za ostvarenjem snažnije međusobne bliskosti, intimnosti i privrženosti, želeći prisnije povezivanje i jedinstvo sa voljenim bićem kroz ostvarenje stabilne ljubavne veze/braka, ili ljubavnog partnerskog odnosa. Kada su u pitanju njihove težnje na polju ljubavi, u mnogim prilikama do većeg izražaja dolaziće Rakova tzv. prirodna sklonost ka emotivnom vezivanju u ljubavi (a takva sklonost je ponekad čak i neuobičajeno primetna) dok kod Vage često moze biti uočljiva želja za održavanjem ljubavne veze, tako da navedena kombinacija njihovih želja i potreba u ljubavi neretko može predstavljati prednost posredstvom koje mogu znatno lakše stići do harmonije u ljubavnoj vezi/braku.

Emotivne želje Raka i Vage biće u brojnim prilikama isprepletene sa potrebom za ljubavlju, harmonijom i za lepotom.

Romantika će u ljubavnoj priči Vage i Raka, dakle, često dolaziti do većeg izražaja što će podrazumevati učestalo organizovanje romantičnih izlazaka poput šetnje parkom po mesečini (a naročito ce uživati u ultra romantičnim noćnim šetnjama obalama mora na zajedničkim putovanjima), večere pod svetlošću sveća, ambijente ukrašene cvećem uz slušanje sentimentalne muzike, duge poljupce pokraj vodopada, uživanja u veličanstvenim prizorima pejzaža prirode tj. u pogledima na lepotu prirode na primer krstarenjem rekom, tirkiznim jezerom itd. a njihova potreba za romantikom biće ispunjena i uživanjem u nekim sasvim jednostavnim stvarima kao što je na primer ispijanje tople čokolade u udobnosti doma.

Superosećajni Rak kao vodeni znak čiji je vladalac Mesec često biva uvučen u vrtlog turbulentnih emocija svog unutrašnjeg sveta, koje u brojnim situacijama određuju pravac kojim će koračati na svom životnom putu, a šarmantna, diplomatska i razumna Vaga kao vazdušni znak čiji je vladar Venera nastoji da gradi životni put prevashodno na razumskim i stabilnim osnovama često se vodeći logičkim principima, međutim ova ljubavna kombinacija ipak može rezultirati ostvarenjem raskošne ljubavne romanse koja bi mogla doprineti da jedno drugom obogate i prošire pogled na život i svet posmatranjem na mnoge stvari iz svog života i iz nekih drugačijih, širih uglova posmatranja međusobno se dopunjujući.

Umetnički nastrojena Vaga i maštoviti Rak koji teži ka postizanju sigurnosti i udobnosti u toplini porodičnog doma zabavljaće se sjajno uređujući svoj životni prostor, a skladno slaganje mogu postići i prilikom organizovanja i raznih drugih životnih aktivnosti, zbog naglašenog potencijala za postizanje adekvatnih kompromisa u svojoj ljubavnoj vezi/braku. Veće svađe i tenzije u ovoj ljubavnoj kombinaciji ne bi trebalo da se dešavaju često, jer mnogi ljubavni parovi sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi predstavljaju primer staloženog i uravnoteženog ljubavnog spoja koji se u mnogim situacijama pokazuje veštim da nesuglasice i nesporazume u vezi rešava na razumne, kompromisne načine.

Povremeno će nastupati i epizode snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa, pogotovo u situacijama u kojima dolazi do javljanja veće nesigurnosti, neodlučnosti i do preispitivanja emocija tako da će tada biti potrebno ulaganje više truda za uspostavljanje i za održanje sklada u slaganju u ljubavnoj vezi/braku i veća obostrana spremnost na razumne kompromise.

Ljubavni par Rak i Vaga poseduje potencijal za postepeni rast ljubavnih osećanja koja vremenom mogu procvetati u vrlo plodonosnu i raskošnu ljubav. Bez obzira na to što u samom startu prilikom upoznavanja možda može izgledati da ove osobe nemaju mnogo toga zajedničkog, ipak kada se zagrebe ispod površine uočljivog zakoračuje se u potpuno novi svet u kome se krije tajna koja postoji kao skrivena mogućnost koja upućuje na dublju suštinu ove ljubavi.

Uopšteno posmatrano, pošto osećajni Rak može poput boce plutati po moru ili okeanu emocija dok racionalna Vaga nastoji da gradi svoj svet na logičkim principima, na prvi pogled može izgledati da ovaj ljubavni par predstavlja dva nespojiva sveta. Međutim, ovaj ljubavni spoj se može pokazati komplementarnim jer obe osobe mogu biti snažno privučene ovim razlikama i mogu jedno u drugome naći upravo ono što njima nedostaje. Rak kao vodeni znak čije emocije mogu biti uzburkani okean, tražeći sigurno tlo može se nastaniti u srcu Vage u kojoj će pronaći čvrst oslonac i potporu, jer Vagi njen element vazduh dodeljuje racionalno ponašanje i veštinu diplomatskog odnošenja prema stvarima. S druge strane, Vaga uz pomoć Raka može upoznati novi svet sav satkan od emocija i na taj način pokušati da pronađe harmoniju i ravnotežu za kojom traga.

Mogućnost za dostizanje harmoničnog slaganja kod horoskopskih znakova Vage i Raka upotpunjuje i "partnerstvo" između planeta vladara ovih znakova. Venera kao vladar Vage i Mesec kao vladar Raka daju nagoveštaj za usklađivanje na dubljem nivou međusobnog slaganja. Venera kod Vage budi estetsko čulo dok Mesec kod Raka budi saosećajnost i brigu za članove porodice i doprinosi jačanju povezanosti sa porodicom i korenima tako da Vaga pod uticajem Raka može pronaći lepotu života u porodičnim vrednostima dok Vaga može Raku otkriti lepotu ljubavi u kojoj razum drži pod kontrolom emocije i daje čvrstinu i trajnost osećanjima.

Horoskopski znaci Rak i Vaga su po modalitetu kardinalni što ukazuje na to da su jako preduzimljivi i da ne vole da ćute o problemima već da nastoje da zajedničkim snagama rade na njihovom prevazilaženju. Kada dođe do krize u ljubavi Vaga poseduje energiju da konsoliduje situaciju u ljubavnoj vezi ili braku.

Po polaritetu Rak je Jin (negativni) znak dok je Vaga Jang (pozitivni) znak što ukazuje da Rak može biti introvertniji i zatvoreniji izvan okvira porodice dok je Vaga po prirodi ekstrovertnija i opuštenija tako da ovakva različitost može povremeno doprinositi javljanju nesporazuma i neslaganja usled moguće snažnije ljubomore kod Raka iz razloga što Vaga može usled svog otvorenijeg i opuštenijeg pristupa u ponašanju u društvenim odnosima ostavljati na Raka pogrešan utisak postojanja želje za koketiranjem sa drugim osobama.

Međutim, na slaganje dve osobe u ljubavi u značajnijoj meri mogu uticati i svi ostali faktori u ličnim horoskopima koji omogućavaju dobijanje celovitije slike o prirodi ljubavnog odnosa.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova