Rak i Vodolija (Vodolija i Rak) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Rak i Vodolija

Rak i Vodolija je ljubavni par koji često ne stiže s lakoćom "do zvezda" kada je u pitanju slaganje u ljubavi. Nežni, topli, porodični i brižljivi Rak se oseća sigurno, ispunjeno i ostvareno pod okriljem toplog porodičnog doma dok buntovna i rezervisana Vodolija s kosmopolitskim pogledom na život pre pretenduje da bude domaćin nekog neobičnog šou programa nego domaćin porodice. Raku je dakle, najprijatnije i najudobnije u svojoj kući dok Vodolija žudi da se svuda oseća kao kod kuće. Osećajni Rak voli da ugadja i da brine o potrebama svoje voljene osobe pa ponekad može čak i da pretera u tome ponašajući se poput posesivno brižljive majke koja stalno strepi što nezavisnoj Vodoliji obično neće imponovati jer može ovakvo Rakovo ponašanje shvatiti kao njegovu želju za pokušajem kontrolisanja i nadgledanja njenog ponašanja. Rak u ljubavi može biti najčešće ispunjen velikom srećom i radošću u onim situacijama kada može da otvoreno iskazuje svoja najsuptilnija osećanja u svojoj ljubavnoj vezi i kada može da dobije od voljene osobe zauzvrat pregršt nežnosti i češće izlive ljubavnih osećanja dok se Vodolija često bolje snalazi u prezentovanju svojih ideja koje se tiču želja za menjanjem sveta dok joj može biti manje komotno onda kada noću u tišini zajedničke postelje treba da svojim ljubavnim rečima "ugreje" srce svojoj voljenoj osobi odnosno Raku.

Rak je po polaritetu Jin ili negativan znak dok je Vodolija Jang ili pozitivan znak što ukazuje na njihovu češću neusklađenost želja i planova kada je u pitanju organizovanje zajedničkog slobodnog vremena. Rak kao Jin znak može biti zatvoreniji i nezainteresovaniji po pitanju vođenja aktivnijeg društvenog života i može se u tom pogledu teže prilagoditi željama Vodolije jer Vodolija kao Jang znak pokazuje veliko interesovanje ne samo za aktivniji društveni život na privatnom planu već želi da bude uključena u društvena zbivanja mnogo šireg dijapazona i da se izražavanje njenih humanističkih i altruističkih uverenja na daleko čuje. Rak kao Jin znak može biti subjektivniji dok je Vodolija kao Jang znak objektivnija.

Rak kao kardinalni znak pokazuje potrebu za stalnim uvođenjem pozitivnih promena u svojoj ljubavnoj vezi unutar porodice dok Vodolija kao fiksni znak nastoji da bude usredsređena na Rakove predloge i želi da učvrsti svaku pozitivnu promenu što predstavlja dobru stranu ove ljubavi. Bitno je da Rak bude uvek u dovoljnoj meri motivisan da preduzima pozitivne akcije jer kada se kod Raka pojavi nemotivisanost i nezainteresovanost odnosno kada izgubi strpljenje i želju da se bori za svoju ljubav, teško da će Vodolija preuzeti ulogu inicijatora pozitivnih promena u ovoj ljubavnoj vezi.

Vladar Raka je Mesec što ukazuje na intenzivnu osećajnost, pojačanu intuiciju i na okrenutost porodici i domaćinstvu kao i na poštovanje tradicionalnih vrednosti. Vladar Vodolije je Uran koji Vodoliji dodeljuje ekscentričnost, kosmopolitizam, pronalazaštvo, idealizam kao i napredan i moderan način razmišljanja. Pošto se radi o dve sasvim različite prirode, Rak u ljubavnoj vezi sa Vodolijom može često imati utisak kako Vodolija ne mari previše za njegove potrebe i kako će pre naći vremena za sve drugo nego za negovanje njihove ljubavi, zbog čega može ovu ljubavnu vezu smatrati nepouzdanom. S druge strane, Vodoliji se najčešće neće mnogo dopasti povremeno izraženija inertnost, pasivnost, preterano moralisanje i stroga tradicionalnost kod Raka tako da usled ovakve moguće nedovoljne usaglašenosti njihovih međusobnih stavova, planova i potreba može biti naglašenija opasnost od učestalijeg emotivnog zahlađenja njihovog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze.

Međutim, uz obostranu spremnost na prihvatanje i bolje usklađivanje različitosti vremenom se može postići zadovoljavajući sklad u slaganju ovih horoskopskih znakova u ljubavi što umnogome zavisi i od ostalih relevantnih aspekata za ljubav u ličnim horoskopima Vodolije i Raka.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova