Škorpija i Jarac (Jarac i Škorpija) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Škorpija i Jarac

Škorpija i Jarac je ljubavna astro kombinacija koja se ubraja u one koje generalno imaju veće izglede za ostvarenje uspešne ljubavne povezanosti. U ovoj ljubavnoj priči stavlja se naglasak na izraženi potencijal za ostvarenje dugotrajnije ljubavne veze odnosno braka.

I Škorpija i Jarac su po polaritetu negativni/ženski tj. Jin znaci što ukazuje na prisutnu snažnu potrebu za ostvarenjem čvrste i trajne emotivne sigurnosti kao i na prisutnu jaču želju za zasnivanjem skladne porodice jer oba horoskopska znaka umeju da cene porodične i bračne vrednosti.

I Jarac i Škorpija često doživljavaju ljubav na vrlo ozbiljan i zreo način i u ljubavi ispoljavaju potrebu za trajnim obavezivanjem ali neretko s tom razlikom što Jarac češće može želeti obavezivanje za celi život još na samom početku ljubavne veze dok Škopija razmišlja o trajnom obavezivanju tek nakon što osećanje zaljubljenosti preraste u iskrenu ljubav tj. tek kada se uveri u to da je voljena osoba zasigurno ona prava ljubav koja bi u potpunosti ispunila sva očekivanja. Iz ovog razloga ovaj ljubavni par povremeno može nailaziti i na poteškoće kada je u pitanju njihovo slaganje u ljubavi i to obično u onim situacijama kada Škorpija očekuje da Jarac na dovoljno jasan i otvoren način pokaže da je vredan ljubavi za ceo život. Međutim, Jarac u mnogim situacijama nije naročito spretan i vešt kada je u pitanju ispoljavanje nežnosti, strasti i ljubavnih osećanja i to naročito na početku ljubavne veze. Tada može lako ostavljati i pogrešan utisak na Škorpiju što može doprinositi javljanju emotivne nesigurnosti i emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Škorpija povremeno može imati utisak da je srce Jarca negostoljubivo, hladno i nepristupačno mesto što u takvim trenucima otežava njihovu komunikaciju i saradnju u ljubavi. Jarcu je najčešće potrebno samo malo više vremena kako bi se prepustio u ljubavi na pravi način i kako bi ispoljavao svoju nežnost i ljubavna osećanja. Međutim, dok se to ne desi postoji ozbiljna opasnost od nemogućnosti pronalaženja zajedničkog jezika u ljubavi i od težeg ostvarenja potencijala za uspešnu i srećnu ljubavnu vezu.

Dakle, Škorpija je kao vodeni znak duboko emotivna i posvećena u ljubavi dok je Jarac kao zemljani znak više okrenut praktičnoj strani života dok emocije voli često da ostavlja po strani.

S druge strane, Jarcu u mnogim situacijama može biti teže da ostvari dobro razumevanje u komunikaciji sa Škorpijom jer Škorpija ne voli puno da otkriva o sebi i često je zagonetna i mistična u komunikaciji i u postupcima. Jarac ponekad može imati i utisak da Škorpija previše testira njegovo ponašanje.

Jarac je kao kardinalni i zemljani znak vrlo praktičan, preduzetan i aktivan na poslovnom planu i neretko ume da uživa dok ispunjava svoje poslovne obaveze i često može biti veoma okupiran i zauzet razmišljanjima i planiranjima koja se odnose na želju za dodatnim poboljšanjem poslovno-finansijskog statusa. U takvim trenucima Škorpija se može osećati usamljeno i zapostavljeno jer je Škorpija jako senzualna i strastvena i u ljubavi joj može biti potrebna češća razmena nežnosti i strasti sa voljenom osobom.

Ukoliko Škorpija i Jarac nauče da prevaziđu ovakve razlike u očekivanjima, ukoliko budu dovoljno strpljivi i dovoljno spremni na uzajamno prilagođavanje postoje naglašene mogućnosti za ostvarenje zadovoljavajuće stabilnosti situacije u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova