Škorpija i Strelac slaganje - hiperstrastvena ljubavna igra

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Škorpija i Strelac

Strelac i Škorpija jedno prema drugom mogu razviti neodoljivu privlačnost a ljubavna veza im neretko započinje i kao hiperstrastvena ljubavna igra. Nakon što odluče da se upuste u svoju ljubavnu priču shvativši da jedno prema drugom osećaju neverovatno snažnu fizičku privlačnost, njihova ljubavna veza već ubrzo nakon toga može postati zaista čudesna bez obzira na različitost priroda ovih horoskopskih znakova.

Ljubavna veza između Škorpije i Strelca će generalno gledano entuzijastično započeti kao hiperstrastvena ljubavna igra koja je puna uzbudljivih dešavanja, raskošnog uživanja i nezaboravnih trenutaka sreće ali ova ljubavna priča će kod mnogih parova sa ovom kombinacijom znakova krenuti da se razvija i na vrlo intrigantan način izgledajući u mnogim momentima i kao da izaziva sudbinu.

Premda je, dakle, neosporno da ovaj ljubavni spoj može ostvariti ljubavni odnos koji sav pršti od slatkih i uzburkanih strasti, ovakav strastveni ljubavni odnos želeće dodatno da transformišu odnosno prebace i na novi nivo otkrivajući jedno drugom još zanimljiviju dimenziju ljubavi, pri čemu će Strelac i Škorpija pokazati da su kreatori jedinstvene ljubavne igre koja će za njih u isti mah biti i vrlo zanimljiva, strastvena i uzbudljiva a i vrlo komplikovana, puna strepnje i teška za igranje jer će svako od njih ponaosob želeti da u ovoj igri postavlja vlastita pravila a da zaobilazi neka od pravila koja druga strana postavlja.

Hiperstrastvena ljubavna igra Strelca i Škorpije osim što za njih može biti neverovatno zabavna, u mnogim prilikama biće i kontradiktorna i u zavisnosti od toga u kojoj meri će se pridržavati poštovanja univerzalnih pravila igre zavisiće i količina sreće koju će osećati dok je budu igrali jer će u mnogim prilikama svako od njih ponaosob želeti da vuče na svoju stranu ne držeći se uvek dogovora, povlačiće neočekivane poteze iznenađenja u igri što će ih zatim dovoditi do naizmeničnog smenjivanja entuzijazma i ogorčenosti tj. do naizmeničnog smenjivanja neizmerne sreće i radosti (koja će se oslobađati prilikom uživanja u prijatnim uzbudljivim strastvenim trenucima u ljubavnoj vezi) i turbulentnih dešavanja koja će obeleziti brojni konflikti, svađe i turobno raspoloženje.

Što se tiče neodoljive privlačnosti koju jedno prema drugom mogu osećati, Strelac će biti očaran i fasciniran tajanstvenošću Škorpije, njenom misterioznom pojavom i sugestivnošću i želeće da mu ljubav sa Škorpijom u dodatnoj meri proširi vidike. Škorpija će biti veoma privučena avanturističkim i vickastim duhom Strelca, njegovom vedrinom, nonšalantnom pojavom, optimizmom i pozitivnim vibracijama kojima u mnogim prilikama prosto zrači prizeljkujući da ljubav sa Strelcem unese neko novo svetlo u njen život, svetlo na koje još nije bila naviknuta, kakvo do tada još uvek nije videla, mnogo blještavije svetlo drugačijeg spektra boja.

Kada je u pitanju ispoljavanje emocija u njihovom ljubavnom odnosu, zajedničko im je to što će i Škorpija i Strelac težiti da svoju strastvenost i nestašnu maštu u ljubavnom odnosu pokazuju na otvoren i neobuzdan način a njihova ljubavna veza biće puna uživanja u čulnim zadovoljstvima ljubavi.

Težnje i ciljevi u ljubavi su kod Škorpije u najvećoj meri okrenute ka ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti kroz partnerstvo tj. brak dok je Strelac na početku zabavljanja u ljubavi više fokusiran na ostvarenje opuštenije varijante ljubavne veze jer se ponekad jako plaši trajnog obavezivanja u ljubavi pa u tom pogledu lako može ostaviti na Škorpiju utisak neozbiljnosti što zatim može lako dovesti i do problema u njihovoj ljubavnoj vezi zbog moguće nedovoljne usklađenosti želja i planova pogotovo na početku njihove ljubavne veze.

Što se tiče kompatibilnosti u ljubavi, kod ove astrološke kombinacije će se češće dešavati da Škorpija bude u dilemi po pitanju toga kuda tj. u kom pravcu je vodi ljubavna priča sa Strelcem odnosno pitaće se da li razvoj ovog ljubavnog odnosa vodi u pravom smeru ili ne. Na takva razmišljanja će obično biti podstaknuta i usled toga što u nekim situacijama može imati snažniji utisak/osećaj da ne zna na čemu je sa Strelcem zato što u brojnim prilikama neće uspevati da razotkrije i da dokuči pravu prirodu Strelčevih osećanja, da li Strelac prema njoj gaji duboka osećanja ili su ta osećanja samo površna. Takođe, Škorpija će u nekim situacijama imati i snažniji utisak da je Strelac za nju nekako nedodirljiv, dalek i da se ne predaje u ljubavnom odnosu celokupnim svojim bićem neretko i onda kada je jako posvećen u njihovom ljubavnom odnosu.

Škorpija i Strelac je vodeno-vatrena kombinacija koja neretko ne obećava naročito emotivnu ljubavnu povezanost. Ljubavnom paru često može biti teže da uskladi svoje međusobne razlike i da dođe do zajedničkog jezika u ljubavi.

Magnetično privlačna i seksualna Škorpija i vatreni i avanturistički Strelac pri upoznavanju, na početku ljubavne veze, doduše, mogu osećati ljubavne "varnice" i snažniju seksualnu privlačnost, međutim, proticanjem vremena može doći do stanja u ljubavi u kojem ove osobe počinju da stiču utisak da nemaju mnogo toga da ponude jedna drugoj.

Naime, duboko senzitivna Škorpija za Strelca može predstavljati pravu enigmu jer Strelcu češće može biti teže da dokuči pravu suštinu Škorpijinih dubokih osećanja i da otkrije tajnu Škorpijinog celokupnog bića.

Nemiran i radoznao duh Strelca često je okupiran mišlju o metafizičkim pitanjima i o dubljoj spoznaji realnosti dok može biti manje zainteresovan za istraživanje smisla Škorpijinih osećanja u ljubavi tako da Škorpija često može imati utisak da Strelac nije naročito privržen u ljubavnoj vezi i da nema dovoljno razumevanja u ljubavi.

Škorpija kao vodeni, fiksni i Jin (ženski) znak vrlo je emocionalan, osetljiv, zaštitnički nastrojen, posesivan, porodičan i privržen voljenoj osobi. U ljubavi je Škorpiji potrebna čvrsta i trajna emotivna povezanost, sigurnost, toplina, razumevanje, nežnost i redovna razmena nežnosti i strasti u ljubavnom odnosu. Od voljene osobe očekuje nesebično i neograničeno predavanje. Škorpija medjutim, u ljubavi ume da bude i vrlo nezgodna, divlja i osvetoljubiva, naročito u trenucima javljanja ljubomore. Ljubomora se kod Škorpije obično, tako reći, instinktivno aktivira čak i kod nekih manjih signala i nagoveštaja postojanja želje za neverstvom kod voljene osobe. Iz ovog razloga je Škorpiji u ljubavi potreban neko u koga će imati puno poverenja i neko sa kim će deliti slične ideale po pitanju shvatanja ljubavi i života uopšte.

Strelac kao vatreni, promenljivi i Jang (muški) znak poseduje drugačije kvalitete od Škorpije i njegove želje i potrebe u ljubavi a i u životu uopšte mogu se bitno razlikovati od želja i potreba Škorpije. Strelac je strastveni avanturista slobodnog i nezavisnog duha koji voli da uživa u svojoj slobodi. Strelac je poput ptice čija je granica nebo. Strelac je pravi kosmopolita a brojne njegove želje i potrebe su gotovo uvek okrenute ka jednom istom cilju - ka obogaćivanju intelekta i proširivanju granica saznanja kako bi se dostiglo blagostanje i unutrašnji sklad ličnosti. Ljubav takodje treba da ima velikog udela u tome jer je i ljubavi palo u zadatak da svojom jačinom i snagom deluje podsticajno i da bude saveznica u ostvarenju takvog cilja.

Strelac je jako ekstrovertan i ne voli da bilo ko ograničava njegove društvene aktivnosti te mu stoga mogu jako smetati ljubomorni ispadi Škorpije. Škorpija je introvertnija i voli da sa svojom voljenom osobom ima češće zajedničke trenutke uživanja pa se u ljubavnoj vezi sa Strelcem može češće osećati zapostavljeno, a ponekad čak i nedovoljno voljeno. S druge strane, Strelac u mnogim situacijama može imati utisak da ga veza sa Škorpijom na neki način sputava i koči.

Kod ovakve ljubavne kombinacije izvesnije je učestalije javljanje perioda emotivnog udaljavanja i snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Ukoliko, pak, u natalnim kartama Škorpije i Strelca postoji dobra usklađenost planetarnih odnosa i pozicija, postojanje takvih povoljnih pozicija planeta daje nadu i nagoveštaj da se, uz veću obostranu spremnost na prilagođavanje, ljubavni odnos može u velikoj meri pozitivno transformisati i da se ova ljubav može vremenom u budućnosti postepeno širiti i dostići potrebnu harmoniju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova