Strelac i Jarac slaganje - rasplamsana vatra okovana ledom

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Strelac i Jarac

Strelac i Jarac se iz ljubavne tačke gledišta simbolično mogu opisati kao rasplamsana vatra okovana ledom, što zapravo znači da je između njih moguć razvoj vatreno strastvene ljubavi koja može biti i na duže staze održiva zahvaljujući oštrom fokusu ka realističnim okvirima. Dakle, realističan pogled na život i ljubav u ovoj kombinaciji znakova itekako može biti prisutan. Slaganje među njima je često vrlo komplementarno jer će zahvaljujući svojim različitim prirodama moći da se izvanredno dopunjuju u brojnim životnim situacijama. Pokazaće se da vatra i led mogu jako dobro koegzistirati u ljubavnoj priči između Jarca i Strelca.

Naime, temperamentni Strelac kao vatreni znak u ljubavnu priču sa Jarcem može uneti aktivno plamteću vatrenu strastvenost, ogromnu količinu energije, nesvakidašnja uzbuđenja a lako donosi i avanturizam koji (osim zanimljivih i uzbudljivih dešavanja) sa sobom neretko donosi i brojne rizike a uzdržani Jarac koji je zemljani znak u ovu ljubavnu vezu može uneti staloženost, stabilnost, naglašenu težnju ka što realističnijem pogledu na život koji može dolaziti od racionalnog razmišljanja i dejstvovanja pod vođstvom hladne glave. Rasplamsana vatra koja, dakle, simbolizuje strastvenu ljubav unosiće uzbudljiva zadovoljstva u njihovu ljubavnu vezu a led koji je okružuje simbolično će predstavljati realističan okvir i faktor stabilnosti u ljubavnoj vezi, led će ograničavati vatru da se ne bi proširila previše i imaće ulogu smirivanja uzavrelih strasti kako bi se ljubavna priča lakše mogla usmeravati i odvijati u okvirima realne i praktične stvarnosti koja često podrazumeva i prihvatanje odgovornosti, ispunjavanje obaveza, obećanja i dužnosti i ponašanje po pravilima.

Naslov za ljubavnu priču između Strelca i Jarca može glasiti i požudna privlačnost za sva vremena, jer se takva privlačnost među njima može snažno razviti prvenstveno iz tog razloga što ove individue mogu veoma žudeti jedna za drugom nakon pronalaženja u njihovom spoju onoga što im je, svakom od njih ponaosob, do tada nedostajalo. Raznolikošću svojih pozitivnih osobina i različitim načinima za ispoljavanje/pokazivanje svojih vrlina, se međusobno mogu dopunjavati prilikom izgradnje svog impozantnog ljubavnog univerzuma.

Horoskopska kombinacija Jarac i Strelac ukazuje na fantastičnu kompatibilnost u ljubavi a kada je u pitanju njihovo slaganje na ovom životnom polju bitno je spomenuti i da je ovde prisutan i potencijal da ljubav među njima vremenom može jako lepo rasti i uvećavati se, neretko i eksponencijalno, što će samim tim uticati i da se ljubavna priča mnogih od ljubavnih parova sa ovom kombinacijom znakova proticanjem vremena dodatno uozbiljava i da zadobija svoj pravi smisao.

Dakako će biti i onih ljubavnih parova kod kojih će biti izražena veća nestabilnost u vezi/braku usled mogućeg češćeg smenjivanja preteranog optimizma i pesimizma u pogledu pravca odvijanja ljubavne situacije, usled nestrpljivosti po pitanju brzine odvijanja stvari i usled mogućih raznih prepreka koje bi se nizale jedna za drugom ali uz postojanje dovoljne obostrane strpljivosti i spremnosti na zajednički rad na održavanju ravnoteže i sklada u slaganju u ljubavnoj vezi, mogu uspeti da reše poteškoće tako da njihova ljubav naposletku ipak može pobediti izazove.

Kada je u pitanju poslovna sfera života, ukoliko odluče i da zajedno pokrenu privatan biznis ova kombinacija znakova bi često mogla biti pravi spoj teorije i prakse prilikom timskog rada, pri čemu za Strelca obično važi da se bolje snalazi sa teorijom nego sa praksom dok će nasuprot njemu pragamatični Jarac najčešće pokazati bolje snalaženje u praktičnoj sferi delovanja nego u teoretskom pravljenju planova pa će za ovakav spoj horoskopskih znakova neretko važiti da će u oblasti posla po pitanju poslovne saradnje imati velike šanse za zajedničke uspehe jer bi dobar spoj teorije i prakse donosio vrlo naglašene mogućnosti za ostvarenje većeg zajedničkog napretka, prosperiteta i sreće i po pitanju poslovno-finansijskih mogućnosti a zajedničkim radom bi mogli imati znatno veće šanse i za uvećanje novčanih prihoda a samim tim i za uvećanje materijalnog bogatstva prilikom zajedničkog života. Dakle, zajedno mogu izgraditi pravu poslovnu imperiju a na polju ljubavi oni često važe za spoj mladosti i iskustva (Strelac kao simbol mladosti duha i Jarac kao simbol iskustva).

Strelac i Jarac je ljubavni par koji u suštini ima velike šanse za uspeh ali se ljubavna osećanja i strasti na početku ove ljubavne veze mogu razvijati postepenije i malo sporije. Ova bića mogu vremenom proširiti svet jedno drugom tako što će kroz ljubavnu vezu jedno drugom otkriti nove i potpuno drugačije poglede na život. U ovoj ljubavnoj vezi i Strelac i Jarac mogu uz dovoljno strpljenja i uz dovoljno spremnosti na uzajamna prilagođavanja i kompromise, dosta toga novog naučiti i pružiti jedno drugom i upoznati drugačiju i još lepšu stranu ljubavi kao i života uopšte.

Veseo, bezbrižan, nasmejan i optimističan Strelac koji je vatreni znak, unosi strast, svežinu i jake ljubavne emocije u ovu ljubavnu priču, tako da se Jarac gotovo nikada ne može zasititi ljubavi koje mu Strelac može priuštiti. Bez obzira na to što za Jarca važi da u ljubavi može biti zatvoreniji i rezervisaniji prilikom ispoljavanja nežnosti Strelcu uglavnom neće biti teško da se nastani u Jarčevom srcu, da ga svojom ljubavlju ugreje i da ga natera da mu se prepusti celim svojim bićem.

Ozbiljan, zreo, odgovoran i dostojanstven Jarac koji je zemljani znak, unosi stabilnost i čvrstinu u ljubavnu vezu sa Strelcem tako da se Strelac u ovoj ljubavnoj vezi može osećati kao da je u sigurnom skloništu. Jarac u ljubavnoj vezi sa Strelcem neretko predstavlja i čvrst oslonac i potporu i u finansijskom pogledu.

Strelac je po modalitetu promenljiv znak što ukazuje na njegovu nestalnu prirodu tj. na promenljivost njegovih osećanja i njegovog raspoloženja. Strelac povremeno može osećati snažniju potrebu za ostvarenjem veće nezavisnosti i veće slobode u ljubavnoj vezi iz razloga što ne voli da trpi bilo kakva ograničenja i okove tako da u takvim situacijama može dolaziti i do ozbiljnijeg narušavanja stabilnosti u ljubavi jer Jarac neće baš uvek pokazati dovoljno razumevanja za Strelčev avanturistički duh i za takve Strelčeve porive u ljubavi. Jarcu je u ljubavi najčešće potrebno ozbiljno obavezivanje i jasno definisana ljubavna situacija.

Jarac je po modalitetu kardinalan znak što ukazuje na njegovu snažnu želju i na istrajan duh u nameri da izdejstvuje pozitivne promene koje bi poboljšale kvalitet ljubavne veze sa Strelcem. U nekim situacijama Jarac međutim, može naići na veće poteškoće u slaganju sa Strelcem jer se Strelcu kao promenljivom znaku neće baš uvek svideti način na koji Jarac želi da neke stvari promeni u njihovoj ljubavnoj vezi. Naime, Strelac se u nekim situacijama može ozbiljno suprotstaviti Jarčevim zahtevima za nametanjem nekih suviše strogih pravila ili načela za koje Jarac smatra da bi Strelac trebalo da ih se pridržava u svom postupanju ukoliko želi da njihova ljubav opstane. Temperamentni Strelac u ljubavi često ne trpi bilo kakva uslovljavanja tako da ukoliko ne pronađu način da u takvim kritičnim momentima dođu do nekog kompromisnog rešenja, postoji izraženija opasnost i od prekida ljubavne veze.

Vladar Strelca je Jupiter dok je vladar Jarca Saturn. Udružene energije njihovih planeta vladara mogu doprineti postepenom širenju njihove ljubavi i dodatnom učvršćenju stabilnosti ljubavne situacije tako da uz održavanje vere i optimizma, uz dovoljno spremnosti na prihvatanje njihovih različitosti kao i uz dovoljno strpljenja, upornosti i istrajnosti mogu ostvariti dugotrajan sklad u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova