Strelac i Ribe slaganje - magičan ljubavni univerzum

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Strelac i Ribe

Strelac i Ribe poseduju potencijal za ostvarenje imaginativne, metafizičke, sladostrastvene, maštovite i epske ljubavi pomoću koje mogu izgraditi magičan ljubavni univerzum koji im može pružiti predivan osećaj lebdenja i dosezanja do zvezda, do uzvišenog oblika ljubavi kojom mogu ostvariti mnoge svoje snove, želje i nadanja.

Nakon što ih pogodi amorova strela ljubavi, kada su u fazi zaljubljenosti - u stanju zanesenosti i opijenosti jakim ljubavnim emocijama, Riba i Strelac tada neretko osećaju nadrealno snažnu i takoreći arhetipsku međusobnu privlačnost iz koje se može roditi raskošna, čarobna, poetska, ekspresivna i kontemplativna ljubav epskih razmera na čijim osnovama mogu izgraditi magičan ljubavni univerzum.

Početak njihovog zabavljanja u ljubavi će, dakle, neretko biti obeležen "življenjem u oblacima", kada im hodanje može izgledati kao lebdenje i kada mogu steći vrlo uverljiv utisak da zajedno mogu ostvariti gotovo sve svoje snove i fantazije u magičnom svetu svoje ljubavi koja će im u tim momentima delovati beskonačno lepa. Magični univerzum njihove ljubavi biće pun neskrivenih uzbuđenja i uživanja u čulnim zadovoljstvima ljubavi ali ovaj ljubavni par može ostvariti jako dobru konekciju i na spiritualnom nivou slaganja u ljubavi.

Ribe i Strelac kao vodeno - vatreni spoj neretko ukazuje na to da se iz ove kombinacije može roditi vrlo senzitivna, sanjalačka i strastvena ljubavna priča ali, ponekad može ukazivati i na tzv. varljivu sreću u vezi, na ljubav sačinjenu od iluzija a da bi njihova ljubav bila izgrađena više na realističnim osnovama a manje na idealizmu potrebno je u dovoljnoj meri usmeravati pažnju i na izbegavanje preterano subjektivnog shvatanja ljubavne veze (koje je neretko svojstvenije znaku Riba ali u ovoj astrološkoj kombinaciji znakova nije iznenađujuće i kada je Strelac sklon idealizovanju i subjektivnijoj percepciji/doživljavanju ljubavnog odnosa).

Iako neki od ljubavnih parova sa ovom kombinacijom znakova neće imati veće izglede za ostvarenje duge veze zbog moguće nedovoljne tolerancije u vezi i nedovoljne spremnosti na kompromise itd. brojni primeri ipak pokazuju da ovakav ljubavni spoj itekako može dostići trajniju sreću u ljubavnoj vezi zatim i u braku pa čak štaviše neretko se dešava i da mnogi od ovih ljubavnih parova svoju životnu svrhu pronalaze upravo u plodovima svoje ljubavi kojoj će pridavati uzvišen i metafizički smisao.

Strelac i Ribe ljubavni je spoj koji na početku svoje ljubavne veze može razviti vrlo strastven ljubavni odnos na čulnom odnosno seksualnom nivou. Strelac na početku ljubavne veze može biti jako uzbuđen i snažno privučen maštovitim i umetnički nastrojenim znakom Riba dok znak Ribe na početku ove ljubavne veze može biti veoma fasciniran veselom, bezbrižnom, optimističnom i duhovitom pojavom znaka Strelca.

Strelac i Ribe je astrološka kombinacija koja, međutim, ne obećava naročito duboke ljubavne emocije ili romantičnu ljubav na duže staze. Ovim horoskopskim znacima je u ljubavi često potrebno znatno bolje razumevanje i bolje "osluškivanje" međusobnih želja i potreba kako bi lakše dostigli harmonično slaganje u ljubavi.

Za Ribe i Strelca u astrologiji često važi da ne spadaju u kompatibilan ljubavni spoj iz razloga što se njihovi međusobni planovi i očekivanja na polju ljubavi često ne poklapaju u dovoljnoj meri.

Ribe kao vodeni znak suštinski je duboko emotivno biće koje može imati brojna i velika očekivanja od svoje ljubavne veze i čije želje su usmerene ka pronalaženju srodne duše tj. voljene osobe koja će istim intenzitetom uzvratiti ljubavna osećanja. Ljubavna osećanja Riba su snažna, često postojana, nežna i romantična. Znak Ribe je neiscrpan izvor najtananijih ljubavnih osećanja pomoću kojih je moguće izgraditi čarobno raskošnu bajkovitu ljubav. Znak Ribe žudi za ostvarenjem takve ljubavi ali da li ljubav o kojoj sanja može ostvariti sa Strelcem?

Strelac kao vatreni znak ume da bude neodoljivo šarmantno biće čija duša je ispunjena ogromnom količinom strasti koja je nalik na "večno živu vatru" što beskrajno plamti u duši njegovog bića. Svoju strastvenost u ljubavi Strelac je gotovo uvek spreman da pokaže u ljubavnoj vezi. Strelčevo avanturističko biće hrani se uzbuđenjima i novim energijama ljubavi. Ali osećanja Strelca neretko mogu biti i promenljivijeg i prolaznijeg karaktera što zavisi od toga da li ga ljubav sa voljenom osobom u dovoljnoj meri inspiriše i da li mu otvara vrata novih vidika i obogaćuje njegov život nekim novim neslućenim mogućnostima.

Strelac za Ribe može biti nedovoljno ozbiljan kada je u pitanju prihvatanje obaveza i odgovornosti u ljubavnoj vezi. Znak Ribe može često imati utisak da je veza sa Strelcem nesigurna i da ne vodi u pravcu ostvarenja svetle zajedničke budućnosti.

Strelac u vezi sa znakom Riba može imati utisak da je ova ljubav ponekad suviše opterećujuća, zahtevna, iscrpljujuća i opsesivna. Strelac se u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji horoskoskih znakova ponekad može osećati "zarobljeno" jer može imati utisak da takva ljubav na neki način može "gušiti" njegovu prirodnu potrebu za ostvarenjem dovoljne nezavisnosti i slobode.

Kod ovakve kombinacije horoskopskih znakova u ljubavnoj vezi može biti potrebno i znatno više ulaganja truda, međusobne pažnje, ugađanja i spremnosti na kompromise. Ukoliko u natalnim kartama tj. u ličnim horoskopima Strelca i Riba preovladavaju harmonični uporedni aspekti i planetarne pozicije koje su "zadužene" za uspeh i sreću u ljubavi, ljubavna veza ovog ljubavnog para ima velike šanse za opstanak.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova