Vaga i Ribe (Ribe i Vaga) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Vaga i Ribe

Vaga i Ribe je ljubavni spoj koji se neretko suočava sa raznim preprekama i problemima na emotivnom planu tako da ostvarenje balansa i harmonije u ovoj ljubavnoj vezi može biti sporije i teže.

Uglađena, skladna i primerena Vaga u mnogim situacijama može biti zbunjena fluidnim osećanjima i nedefinisanim ponašanjem znaka Ribe. Iz tog razloga Vaga može teže razumeti pojedine reakcije i postupke voljene osobe u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji.

Zanosni, maštoviti i sanjalački znak Ribe može češće imati utisak da će sa Vagom teže ostvariti duboku, bajkovitu i idealnu ljubav za kojom čezne iz razloga što u očima Riba, Vaga često ostavlja utisak nepostojanja dovoljne dubine njenih ljubavnih osećanja. Naime, Vaga jeste osećajna i posvećena u ljubavi ali ne na isti način kao znak Ribe. U ovoj ljubavnoj priči poetska duša znaka Ribe biće teže "opijena" onakvim ljubavnim zanosom za kakvim joj duša u ljubavi čezne i traga.

Vaga ume da uživa u ljubavi ali ponekad ne ume dobro da se snađe i u pružanju svoje ljubavi dok znak Ribe često očekuje da mu silna ljubavna osećanja budu uzvraćena istim intenzitetom i na sličan način. Iz tog razloga znak Ribe može češće biti promenljivijeg ponašanja a fluidnost njegovih emocija može doprinositi javljanju veće nesigurnosti kod Vage.

Ribe najčešće ispoljavaju nezadovoljstvo tako što se povlače u svoj unutrašnji svet a njihova krhka osećanja mogu biti vrlo ranjive prirode. Dovoljno je da znak Ribe usled nekog nesporazuma samo i posumnja u iskrenost osećanja Vage i da ga to u velikoj meri "slomi i rani" njegove duboko isprepletene suptilne emocije.

Vaga je ekstrovertnije prirode jer je po polaritetu pozitivan odnosno Jang znak dok je znak Ribe introvertniji jer je po polaritetu negativan odnosno Jin znak. Ovakva razlika može praviti brojne probleme u njihovom ljubavnom odnosu jer Vaga svojom društvenošću, otvorenošću i povremenom sklonošću ka koketiranju u društvenim odnosima, takvim svojim ponašanjem može veoma lako uzrokovati javljanje brojnih nesporazuma koji se lako mogu rasplamsati i u neke ozbiljnije probleme. Kod znaka Ribe se u takvim situacijama naime može javiti veća ljubomora. Znak Ribe je u tom pogledu povučeniji i subjektivniji znak i radije bi pre odabrao da nasamo sa svojom voljenom osobom (u ovom primeru sa Vagom) uživa u romantičnim zajedničkim trenucima odvojeno od svih dok mu je manje privlačna pomisao na neke aktivnije izlaske i boravak u nekoj gužvi sa većom grupom ljudi. Nasuprot tome, Vaga baš ume da uživa u izlascima, druženjima i u zabavama.

Vaga kao vazdušni znak teži da uspostavi bolju ravnotežu između svog razuma i svojih osećanja i nastoji da na racionalan način gradi planove i da organizuje svoje životne aktivnosti trudeći se pritom da svoja osećanja tada ostavlja po strani.

Znak Ribe kao vodeni znak se jako često vodi svojim osećanjima i njegova razmišljanja i postupci mogu biti često obojeni jakim emocijama pa mu je u takvim situacijama znatno teže da bude dovoljno objektivan kako u donošenju nekih važnih odluka tako i u planiranju ispunjavanja nekih svakodnevnih obaveza. Ljubavni par Vaga i Ribe i iz tog razloga može teže usaglasiti svoje planove, želje i potrebe.

Međutim, kako bi se dobio još kompletniji i još detaljiji uvid u sve karakteristike i specifičnosti u ljubavnom slaganju horoskopskih znakova Vaga i Ribe i kako bi se dobila adekvatnija prognostika njihove zajedničke budućnosti, potrebno je pogledati i kako su postavljene planete i ostala nebeska tela u natalnim horoskopima ovih osoba.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova