Vaga i Škorpija slaganje - ljubav koja rasplamsava maštu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Vaga i Škorpija

Vaga i Škorpija u pogledu slaganja u ljubavi poseduju naglašene mogućnosti da ostvare ljubav koja rasplamsava maštu. Rađanje takve ljubavi koja rasplamsava maštu ovom ljubavnom paru može doneti sladostrasno i hedonističko uživanje u čarima ljubavi i uzbuđenja izuzetne vrste jer će ova ljubav "iz snova" podrazumevati češće praktikovanje strastvenih ljubavnih igrica koje će biti osmišljene samo uz pomoć njihove bujne i "nevaljale" mašte vođene njihovim skrivenim željama i požudnim strastima u ljubavi.

Buđenje snažnih ljubavnih emocija kod ovog ljubavnog spoja prvenstveno se kreće u pravcu razvoja strastvene, senzualne ali i nežne i romantične emotivne povezanosti. Kada, dakle, dođe do javljanja obostranog ljubavnog interesovanja, tada je često za njih karakteristična magnetična fizička privlačnost a ponekad može biti uočljivo i postojanje još neke zanimljivije, neobičnije povezanosti među njima zbog koje u nekim okolnostima mogu izgledati i kao da su povezani i na neki mističan, zagonetan način.

Ljubavne težnje Vage su u najvećoj meri okrenute ka postizanju ravnoteže i sklada u ljubavi kroz partnerstvo/brak dok su Škorpijine težnje u ljubavi najčešće fokusirane ka dostizanju snažnije ljubavne bliskosti na svim nivoima slaganja i dublje emotivne povezanosti sa voljenom osobom (koja bi bila na duge staze) tako da se za ovaj ljubavni par može reći da njihove želje i potrebe po pitanju percepcije ljubavi i ljubavnog odnosa u suštini mogu biti u velikoj meri komplementarne i podudarne, naročito uz postojanje i njihove dovoljne spremnosti na adekvatna kompromisna rešenja, tako da bi u tom slučaju posedovali i naglašen potencijal za harmonično slaganje u ljubavi i za ostvarenje skladnog braka.

Ljubavna veza između Škorpije i Vage na prvom mestu može biti vrlo strastvena veza koja može proizvesti takvu ljubavnu emociju koja rasplamsava maštu i koja donosi raskošna zadovoljstva i koja može ispuniti najslađe strastvene želje i skrivene fantazije u ljubavnom odnosu. Interesantno je spomenuti i da ljubavna romansa među njima neretko započinje i uspostavljanjem kontakta pogledom.

Još na početku zabavljanja u ljubavi mogu otkriti da im je zajedničko i to da su romantične duše na polju ljubavi što može lako predstavljati sigurnu ulaznicu za divan početak njihove ljubavne priče. Ljubavni sastanci Vage i Škorpije će, dakle, često biti i romantični pa će želeti zajedno da posmatraju čak i pomračenje Sunca.

Ipak, moguće je da na početku ljubavne veze nastoje da se u želji da se što više prilagode jedno drugome prećutkuju i ne pokazuju neke veće razlike u stavovima ali bi takve razlike lako mogle biti primetnije kasnije što bi u nekim situacijama podsticalo i veću nestabilnost situacije u ovom ljubavnom odnosu pa se ova ljubavna kombinacija znakova ne smatra naročito sigurnom/stabilnom ukoliko ljubavni par nije zainteresovan za sagledavanje i razlika i za kompromise (dakle, oni ljubavni parovi kod kojih već ubrzo postoji želja za međusobnim upoznavanjem i sa stavovima koji se razlikuju i zainteresovanost za adekvatne kompromise po tom pitanju bi ipak mogli uspešnije ostvarivati zadovoljavajuću stabilnost situacije posmatrano i na duže staze).

Škorpiji koja obožava ljubavne igre će veoma imponovati otvorenost Vage ka flertu i koketiranju u njihovoj komunikaciji, njena privlačnost i nenadmašni šarm pa će ova ljubavna veza biti puna međusobnog udvaranja, flertovanja, nesvakidašnjih uzbuđenja i ogromne, gotovo nadrealne količine ljubavne strastvenosti. Vagi će biti neobično privlačna Škorpijina posvećenost, zagonetnost, sugestivnost i misterioznost i takođe, veoma će je uzbuđivati ljubavne igrice u kojima se Škorpija prvo udvara pa se zatim povlači tako da veoma brzo može postati opčinjena (oduševljena) Škorpijom dok istovremeno Škorpija opijena snažnim ljubavnim emocijama lako može postati jako privučena Vagom.

Neki ljubavni parovi sa ovom kombinacijom znakova će ipak iskusiti snažniji osećaj/utisak da je njihova ljubavna veza nesigurna i nestabilna na duže staze pogotovo u onim vezama u kojima Škorpija upućuje znatno veće zahteve Vagi po pitanju stepena posvećenosti ljubavnoj vezi. Škorpija će u ovoj ljubavnoj priči neretko potajno priželjkivati i da je ljubav sa Vagom na neki način promeni (u pozitivnom smislu) pa će se češće baviti i brojnim preispitivanjima, analiziranjima emocionalnog nivoa ljubavne priče sa Vagom s željom za pronalaženjem jasnih signala koji bi upućivali na to da se ljubavna veza razvija u željenom smeru koji bi mogao omogućiti i takve pozitivne promene u životu kao i pozitivnu transformaciju Škorpijine ličnosti pa će uspešnost veze neretko zavisiti i od toga da li će Vaga uspeti da i u tom pogledu ispuni očekivanja Škorpije.

Vaga i Škorpija je spoj romantičnih i suptilnih duša koje na početku ljubavne veze mogu ostvariti dobru konekciju na emotivnom planu međutim, postojanje određenih ključnih razlika u razmišljanjima i u percepciji ljubavi i ostalih životnih vrednosti vremenom dovodi do raznih neslaganja i do većeg emotivnog udaljavanja pa se ova ljubavna kombinacija neretko svrstava u nesigurnu i nestabilnu mešavinu.

Ljupka, nežna i ljubazna Vaga još na samom upoznavanju može ostaviti upečatljiv utisak na znak Škorpiju kome će toplina, prefinjenost i posvećenost Vage veoma imponovati. S druge strane, duboko emotivna, magnetično seksualna i mistična Škorpija uvek će predstavljati veliki izazov za Vagu.

Ova kombinacija znakova u ljubavi prevashodno poseduje naglašen potencijal za ostvarenje jako dobre kompatibilnosti na čulnom tj. seksualnom nivou jer zanosnoj, šarmantnoj i privlačnoj Vagi u tom pogledu veoma imponuje magnetična, senzualna i seksualna Škorpija.

U ovoj ljubavnoj priči znak Škorpija češće ispoljava potrebu za ostvarenjem dominantnijeg i superiornijeg položaja u ljubavnom odnosu. Vagi vrlo imponuje Škorpijina potreba da se postavlja zaštitnički dok istovremeno Škorpiji vrlo prija posvećenost, privrženost i spremnost Vage da se u potpunosti prepusti u ljubavi.

Međutim, ovakva početna snažna privlačnost ima tendenciju da vremenom evoluira u potpuno različito percipiranje suštine ljubavne veze i da doprinese turbulentnom i vrlo neizvesnom toku događaja u njihovoj zajedničkoj budućnosti. Škorpija se "hrani" uzbuđenjima i potrebna su joj dramatična zbivanja dok je Vaga stabilnijeg temperamenta i njene potrebe su uravnotežene. Škorpija često ispoljava sklonost ka introspekciji svojih dubokih isprepletenih emocija pa se ponekad može i "izgubiti" u zbunjujućem haosu preispitivanja suštine sopstvenih emocija. Pošto Vaga u mnogim situacijama pokazuje potrebu za postizanjem sklada i ostvarenja harmoničnih odnosa, pokušaće da pomogne da Škorpija bolje razume svoja osećanja i da vrati ljubavni odnos u ravnotežu. Škorpija i Vaga mogu pokušati da kombinovanjem snage osećanja i jačine intelekta dođu do ostvarenja trajnijeg sklada u svojoj ljubavnoj vezi ili braku. Vagin "osećaj" za diplomatiju i za primerenost u postupanju dopunjuje Škorpijinu moć istraživanja i promišljanja. Vaga u mnogim prilikama doprinosi i umanjenju učestalosti svađa i neslaganja u ovoj ljubavnoj vezi jer Vagin eros (ljubav) za lepotom, skladom i harmonijom često uspeva da dobro balansira haotičnost u ponašanju koja ponekad može nastati kao rezultat duboko uskomešanih emocija Škorpije.

Vaga nastoji da izbegava svađe i konfliktne situacije dok je Škorpija često sklona pravljenju dugoročnijih strategija tako da se u ovoj ljubavnoj vezi svađe mogu dešavati ređe nego kod drugih kombinacija znakova u ljubavi ali zato postoji izraženija opasnost i od naglog pogoršanja odnosa, od iznenadnog prekida ljubavne veze kao i od nastanka snažnijeg neprijateljstva među njima.

Kritična (slaba) tačka u ljubavnoj vezi Vaga i Škorpija je i izraženija opasnost od javljanja veće ljubomore. Do pojave veće ljubomore najčešće dolazi usled sklonosti Vage ka koketiranju jer Vaga ponekad ume u ovakvoj svojoj "lepršavosti" i da pretera što se Škorpiji neće nimalo dopasti.

Iako se za ovaj ljubavni par na osnovu tumačenja njihovih Sunčevih znakova ne može reći da je predodređen za uspeh to ipak ne znači da je ostvarenje trajnije ljubavne povezanosti među njima "nemoguća misija" zato što je potrebno uzeti u obzir i ostale relevantne parametre u njihovim natalnim horoskopima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova