Vaga i Strelac slaganje - neodoljiva privlačnost

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Vaga i Strelac

Strelac i Vaga je šarmantna ljubavna kombinacija koja neretko ukazuje na to da se kod mnogih parova sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi može razviti neodoljiva privlačnost. Za oba ova horoskopska znaka važi da su u brojnim prilikama veoma društveni, prijatni i druželjubivi i veoma zainteresovani za ljubav, pa bi Vaga u potrazi za lepotom, harmonijom i ljubavlju mogla biti očarana harizmatičnim Strelcem koji bi u razgovorima sa Vagom, o ljubavi govorio na jedan uzvišeniji način (iz ugla filozofije) stavljajući joj do znanja da je jako zainteresovan za traženje dubljeg, metafizičkog smisla ljubavi.

Istovremeno bi Strelac prilikom interakcije sa Vagom u druženju mogao biti fasciniran i privučen šarmantnom i prefinjenom pojavom Vage koja bi o ljubavi mogla govoriti iz ugla umetnosti, na poetičan način otvarajući novu, drugačiju dimenziju percepcije ljubavi pa će vođenje takvih stimulativnih i zanimljivih razgovora (beseda) o ljubavi otključati polako i vrata koja će ih odvesti u magičan ljubavni svet dok će ključ koji otvara vrata tog magičnog ljubavnog sveta biti upravo neodoljiva privlačnost među njima.

Za tako naglašenu neodoljivu privlačnost kod ovog ljubavnog spoja često važi da će biti trajnije prirode (a ne da će biti samo kratkog daha), jer se tako naglašena "ljubavna hemija" među njima može odnositi na prisustvo snažne neodoljive fizičke privlačnosti i na početku njihovog zabavljanja u ljubavnoj vezi (kada bi jedno drugom mogli zbog toga biti snažno privučeni s naglašenom obostranom željom za ostvarenjem snažnije međusobne bliskosti tokom boljeg upoznavanja u ljubavnoj vezi), a i kasnije tokom njihovog zajedničkog života ukoliko donesu odluku i o ulasku u zajednicu odnosno u brak (kada bi upravo takva neodoljiva privlačnost mogla biti zadužena i za kontinuitet ljubavne strasti koja bi njihovu ljubav konstantno činila svežom i aktuelnom).

Ljubavna veza između Strelca i Vage će neretko biti obeležena učestalim uzbuđenjima, zanimljivim provodima, zabavama, sadržajnim razgovorima i zadovoljstvima kako na čulnom tj. telesnom nivou slaganja tako i na višem, intelektualnom i duhovnom nivou (što se može naročito zapaziti kada su u dužoj ljubavnoj vezi ili u braku). Akcenat koji se može staviti na ovu astrološku kombinaciju u ljubavi je to što poseduju potencijal da ovakva lepa ljubav među njima konstantno raste i da se vremenom samo uvećava i širi. Tako nadogradiva ljubav bi ovom ljubavnom paru lako mogla predstavljati i veliku pokretačku snagu i na mnogim drugim životnim poljima.

Vatreni Strelac će u većini situacija znati kako da pristupi odmerenoj Vagi kako bi je oslobodio po pitanju otvorenijeg ispoljavanja ljubavne strastvenosti jer Vagi ponekad može biti teže da pokaže ljubavne emocije u ljubavnom odnosu u tom smislu što se ponekad ne snalazi najbolje sa svojim emocijama u ljubavi (što će dolaziti do većeg izražaja pogotovo na početku njihovog zabavljanja u ljubavi). Vagi bi, dakle, moglo biti izuzetno prijatno u društvu opuštenog i bezbrižnog Strelca pa bi joj moglo biti i znatno lakše da pronalazi načine za izražavanje svojih osećanja prema Strelcu.

Ljubavna situacija među njima će se u većini slučajeva ipak odvijati sasvim glatko i iz tog razloga što je Vaga po prirodi veoma zainteresovana za partnerstvo žarko želeći ljubavnu povezanost dok Strelcu može veoma imponovati to što u Vagi može pronaći i privlačnu osobu za uživanje u čarima ljubavi ali i nekoga sa kojim će biti na istoj ili sličnoj talasnoj dužini po pitanju vođenja razgovora kao i po pitanju mogućeg znatnog poklapanja i na intelektualnom nivou.

Slaganje horoskopskih znakova Vaga i Strelac u ljubavi neretko je toliko skladno da im mnogi na tome zavide, pojava ovog ljubavnog para je toliko lep prizor srodnih duša i ne mogu tako lako ni u javnosti sakriti neodoljivu privlačnost koju jedno prema drugom osećaju. Kao ljubavni par zajedno će voleti da uživaju u lepoti življenja, jedno drugom će nastojati da proširuju vidokruge znanja razmenjivanjem mišljenja i stavova o lepoti, filozofiji, duhovnosti, umetnosti ali, svakako, i o nekim običnijim stvarima iz svakodnevice života.

Njihovi zajednički izlasci biće jako uzbudljivi, nesvakidašnji i kreativni jer neće hteti da se ograničavaju samo na tipične izlaske koji recimo podrazumevaju samo odlaske u kafiće, restorane, klubove, bioskop ili pozorište već će neretko uključivati i planinarenje ili pak, odlaske na uzvišenija mesta koja imaju vidikovac koji oduzima dah kao i obilaske zanimljivih mesta kao što su na primer pećine, vodopadi, jezera a Strelac bi mogao s vremena na vreme prijatno iznenađivati Vagu organizovanjem i putovanja na neke udaljenije, očaravajuće destinacije.

Strastveni Strelac bi u ovoj ljubavnoj priči mogao biti "zadužen" za priređivanje prijatnih uzbudljivih iznenađenja i za unošenje neukrotive vatrene strastvenosti u ljubavni odnos sa Vagom nastojeći na podsticanju uzbuđenja koja podižu raspoloženje i donose vrhunska zadovoljstva čineći ovu ljubavnu vezu blažesno lepom i čudesnom u pogledu uživanja u čarima ljubavi.

Odmerenost racionalne Vage bi u ljubavnoj vezi sa Strelcem mogla biti posebno korisna u situacijama u kojima temperamentni Strelac u afektu postupa eventualno impulsivnije i brzopletije vođen trenutnim strastima pa će Vaga u brojnim okolnostima znati kako da se na mudriji način izbori sa takvim situacijama usmeravajući Strelca ka izbegavanju konflikata nastojanjem na praktikovanju diplomatskog pristupa u komunikaciji i na odmerenosti u postupanju.

Vaga i Strelac je u osnovi vrlo skladan par, odnosno to je često ljubavni spoj srodnih duša. Još pri samom upoznavanju između Vage i Strelca se može pojaviti neodoljiva privlačnost. Prirode ovih horoskopskih znakova mogu biti usklađene u mnogim segmentima ljubavnog života.

Kod Vage je naglašena ljubav za lepotom odnosno harmonijom kako u svakodnevnim stvarima u životu tako i u umetnosti. Radoznao i filozofski nastrojen duh Strelca često je okupiran razmišljanjima o krupnim pitanjima koja se tiču dublje spoznaje realnosti. Ljubav prema lepoti - skladu koja je izražena kod Vage i ljubav prema mudrosti koja je prisutna kod Strelca su komplementarne potrebe koje mogu doprineti formiranju zdrave, ispunjene i srećne ljubavne zajednice koja će se u mnogim segmentima temeljiti na usaglašenim potrebama, planovima i željama ovog ljubavnog para.

Vaga pod uticajem Venere svog vladara, ispoljava potrebu za ostvarenjem harmoničnog i uravnoteženog ljubavnog odnosa kako na čulnom/telesnom nivou tako i na dubljem/duhovnom nivou. Strelac pod uticajem Jupitera svog vladara, ispoljava potrebu za ostvarenjem ljubavne veze koja može da podstakne i da proširi vidike i da pruži neizmerno opuštanje i uživanje. Rezultat udruženih energija Venere i Jupitera u ljubavnoj vezi Vaga i Strelac je eksplozija ljubavnih osećanja, puno sličnih interesovanja, podudarni stavovi o poimanju moralnih vrednosti, ljubav prema umetnosti i filozofiji ali i želja prema luksuzu. Venera i Jupiter stvaraju snažnu privlačnost, podstiču strast i doprinose trajnosti ljubavne povezanosti između Vage i Strelca.

Vaga je kardinalni znak dok je Strelac promenljivi znak. Energija kardinalnih znakova podstiče na akciju i na organizovanje aktivnosti tako da je Vaga u ovoj ljubavnoj priči preduzimljiva i inicijator je dešavanja i promena. Energija promenljivih znakova služi adaptiranju okolnostima kao i prihvatanju promena. U ovom pogledu ljubavni par Strelac i Vaga se pokazuje jako kompatibilnim jer kod njih neretko postoji dovoljno spremnosti na zajedničke dogovore i kompromise u cilju kreiranja planova vezanih za zajedničku budućnost.

Strelac je vatreni znak dok je Vaga vazdušni znak. Ova vatreno/vazdušna kombinacija obećava poklapanje kako na emotivnom/strastvenom nivou tako i na intelektualnom nivou.

Po polaritetu, Vaga i Strelac su pozitivni odnosno Jang znaci što ukazuje na njihovu ekstrovertniju prirodu odnosno na otvorenost, objektivnost i na visok nivo samopouzdanja. Ovakva pripadnost ukazuje na dobro usklađivanje potreba i planova kada je u pitanju organizovanje zajedničkih trenutaka i slobodnog vremena kao i kod planiranja nekih važnih životnih aktivnosti.

Ključni faktor koji može doprineti povremenom narušavanju ravnoteže u ljubavnoj vezi ili braku je ljubomora. Strelac je slobodnijeg duha i teži ka ostvarenju veće nezavisnosti za šta Vaga ponekad neće pokazati dovoljno razumevanja jer su težnje Vage u osnovi usmerene ka ostvarenju ljubavne i porodične stabilnosti dok u tom pogledu Strelac na Vagu može često ostavljati utisak nesigurne, nepouzdane i nedovoljno porodične osobe. Kod Vage se češće može javljati sumnja u iskrenost Strelčevih osećanja i namera što može doprinositi javljanju nesporazuma i razmirica koje se vremenom mogu rasplamsati i proširiti i u veća neslaganja ukoliko ne pronađu adekvatno rešenje za prevazilaženje ovakvih problema u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova