Vaga i Vodolija slaganje - zajedno mogu stići i do zvezda

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Vaga i Vodolija

Vaga i Vodolija kao razigran, živahan i lepršav spoj vazdušnih znakova, nošen krilima ljubavi neretko ukazuje na to da zajedno mogu stići čak i "do zvezda". Buđenje obostranog ljubavnog interesovanja i snažnije fizičke privlačnosti među njima najčešće dolazi potpuno spontano, neočekivano i iznenadno poput "groma iz vedrog neba", tako da se kod brojnih parova sa ovom kombinacijom znakova dešava i da ljubavna priča među njima započinje i kao ljubav na prvi pogled. U jednom momentu se događa susret pogledima koji izaziva "leptiriće u stomaku", a već u sledećem oni započinju flert i zanimljiv razgovor koji se produbljuje i uveliko traje i traje i obećava dajući snažne naznake/indicije da se iz takvog ljubavnog spoja može razviti nesvakidašnje uzbudljiva ljubavna priča.

Kada je u pitanju ova ljubavna kombinacija često se, dakle, akcenat stavlja na kvalitetnu i skladnu komunikaciju koja se među ovim horoskopskim znacima može nesmetano odvijati na prirodan i opušten način i može im pružiti najlepši doživljaj psihičkog i emotivnog povezivanja na dubljem nivou međusobnog razumevanja.

Još na prvim ljubavnim sastancima, na početku zabavljanja u ljubavi vrlo spontano može dolaziti i do buđenja obostrane želje za odlaskom na neko mirno i tiho mesto s najlepšim pogledom na zvezdano nebo, gde bi uz razgovore koji izazivaju radosne i ushićene nezaboravne trenutke istovremeno mogli zajedno posmatrati i zvezde.

Zvezdano nebo
Image by Pixabay

Vodolija i Vaga u ljubavnoj vezi zaista mogu osećati da zajedno mogu gotovo sve, da zajedno mogu "stići i do zvezda". Često će osećati da su jedinstven ljubavni spoj. Uzajamno će im veoma prijati njihovi zajednički trenuci koje provode zajedno, želeći da na poseban način uživaju u svakom od tih momenata. U romantičnim trenucima u kojima, nošeni krilima ljubavi zajedno posmatraju zvezde neretko mogu osećati da je čak samo i to dovoljno za istinsku sreću, da ih čak i jedan takav radostan trenutak može dovesti do doživljavanja neprocenjive sreće.

Faktor sreće je, dakle, jako bitan za savršenu harmoniju u njihovom slaganju u ljubavi pa će težiti ka tome da na domišljate (kreativne) i originalne načine jedno drugo usrećuju i prijatno iznenađuju, da smišljaju razne, simpatične načine za uvođenje nekih novih promena koje bi osvežile ljubav i koje bi uticale pozitivno na uvećanje uzajamne privlačnosti i koje bi samim tim podsticale i javljanje dodatnih uzbuđenja u ljubavnoj vezi.

Za zvezdani spoj Vodolija i Vaga u ljubavi neretko važi da svoju ljubavnu priču započinju i na neočekivan i brz način, ali isto tako se dešava i da kod mnogih od ovih ljubavnih parova brzo dolazi i do raskida, moguće i znatno pre nego što bi došlo do dovoljnog međusobnog upoznavanja, pa samim tim i pre nego što bi uopšte i mogli spoznati kakvu šansu za sreću su mogli imati.

Vaga i Vodolija mogu ostvariti snažniju povezanost na ljubavnom polju ali neretko im je za to potrebno više vremena kako bi bolje upoznali svoje međusobne razlike i karakteristike koje nisu odmah tako jasno vidljive.

Kod Vage i Vodolije ljubavne strasti se mogu razvijati sporije tako da u ljubavnoj vezi (naročito u početku ljubavne veze) može nedostajati snažnija ljubavna strastvenost koja bi dodatno učvrstila bliskost među njima.

Vaga pod uticajem Venere, svog vladara, u ljubavnoj vezi sa Vodolijom teži ka ostvarenju snažnije emotivne bliskosti očekujući od voljene osobe da dovoljno jasno ispoljava svoja iskrena ljubavna osećanja dok Vodolija pod uticajem Urana, svog vladara, često može želeti da u ovakvoj ljubavnoj vezi na neke neobičnije načine pokuša da iskaže svoja osećanja i svoju naklonost pa takve razlike u očekivanjima u ispoljavanju osećanja, u mnogim situacijama mogu doprineti ostavljanju pogrešnog utiska i mogu podsticati javljanje brojnih nesporazuma.

Vodolija pod uticajem Urana češće ume prijatno da iznenađuje Vagu kako nekim zanimljivim i originalnim poklonima tako i nekim drugim vidovima svoje pažnje što Vagi obično veoma imponuje i to može u nekim situacijama da nadoknadi Vodolijino oskudnije ispoljavanje nežnosti, u smislu da u takvim situacijama Vodolija Vagi može popraviti raspoloženje. Međutim, za ostvarenje potpunije i trajnije sreće, Vagi ipak može biti potrebna veća količina nežnosti tako da bi Vodolija trebalo više da se potrudi kako bi njihova ljubav cvetala i kako bi postala plodna i neraskidiva.

Vodolija i Vaga se međutim, u većini slučajeva mogu dobro uklapati na intelektualnom nivou jer oba zodijačka znaka po elementu pripadaju vazdušnim znacima. Iz navedenog razloga ostvarenje dobre komunikacije ne bi trebalo da bude problem u ovoj ljubavnoj priči. Ovaj ljubavni par može imati puno sličnih interesovanja i zajedničkih tema za razgovor. Čak mogu biti privučeni istim ili sličnim hobijem kojem će biti zajedno privučeni u slobodno vreme.

Vaga kao kardinalni znak preuzima ulogu glavnog pokretača stvari u ljubavnoj vezi. Vodolija kao fiksni znak pokazuje dovoljno spremnosti i dovoljno razumevanja za realizaciju planova koji se odnose na njihovu zajedničku budućnost.

Vaga i Vodolija su po polaritetu pozitivni ili Jang znaci što ukazuje na njihov otvoren, slobodan i nesputan um a to u mnogim životnim situacijama doprinosi ostvarenju boljeg razumevanja njihovih međusobnih želja i potreba.

Ova bića dakle, mogu skladno da koegzistiraju u ljubavnoj zajednici ukoliko se prvenstveno potrude da u dovoljnoj meri usklade razlike u očekivanjima koje se odnose na ispoljavanje nežnih i suptilnih ljubavnih emocija i ljubavne strasti.

Ljubavna kombinacija Vodolija i Vaga, dakle, ima šanse za uspeh ali je neophodna međusobna saradnja tj. veća obostrana spremnost na kompromise u ljubavi kako bi se dostiglo harmonično stanje i na emotivnom nivou.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova