Vodolija i Ribe (Ribe i Vodolija) - Slaganje horoskopskih znakova

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Vodolija i Ribe

Vodolija i Ribe spada u red komplikovanih ljubavnih astro kombinacija. Ova vazdušno - vodena kombinacija neretko ne obećava lako i jednostavno postizanje željene harmonije u slaganju. Ribe kao vodeni znak upušta se u ljubavnu vezu vođen svojom snažnom intuicijom i osećanjima dok Vodolija kao vazdušni znak u ljubavi nastoji da se upravlja prevashodno svojim razumom.

Element voda suštinski određuje znak Ribe kao nežno, romantično, osećajno, požrtvovano i emotivno ranjivo biće koje je u ljubavi posvećeno, privrženo i koje se snažno vezuje za svoju voljenu osobu.

Element vazduh Vodoliju određuje kao razumno biće i ovaj element kod Vodolije podstiče želju za intelektualnim druženjem i za ostvarenjem ljubavne veze koja će biti podsticajna u tom pogledu. Kada je reč o osećanjima, Vodolija u ljubavi često ostavlja utisak emotivno "hladne" osobe.

Evidentno je da među njima postoje razlike u očekivanjima tako da u ovoj ljubavnoj priči može doći do većeg nezadovoljstva i do razočarenja usled neispunjenih očekivanja.

Znak Ribe će od Vodolije češće očekivati veću privrženost i posvećenost u ljubavnoj vezi i veću količinu nežnosti, romantike i strasti kao i otvorenije i jasnije ispoljavanje ljubavnih osećanja dok će Vodolija u ljubavnoj vezi sa znakom Riba očekivati ostvarenje plodnije komunikacije o stvarima koje su njoj zanimljive, zatim priželjkivaće od znaka Riba da bude duhovitiji i na neki originalan način zanimljiviji.

Vodolijom vlada Uran, znakom Riba Neptun. Međudejstvo ovih planeta vladara ukazuje na to da Ribe i Vodolija međutim, poseduju potencijal za postepeno poboljšanje kvaliteta svog slaganja u ljubavi ukoliko nauče kako da bolje usklade svoje energije. Takođe, poželjno je i postojanje njihove dovoljne spremnosti na kompromise i na nivelisanje međusobnih razlika kao i dovoljno tolerancije, strpljenja i uvažavanja uzajamnih navika i potreba u ljubavnoj vezi.

Vodolijin pogled, pod uticajem Urana može biti gotovo uvek okrenut ka budućnosti s težnjama usmerenim ka pravljenju planova za osvajanje lepše zajedničke budućnosti sa voljenom osobom tj. znakom Riba dok Neptun kod Riba podstiče idealistička i duhovna stremljenja, kreativnost, maštovitost i sanjarenja. Vodolija može uticati povoljno na znak Ribe usmeravajući njegovu kreativnu energiju u pravcu ostvarenja konstruktivnih i realno izvodljivih životnih planova/ciljeva dok znak Ribe svojom maštovitošću i umetničkim nadahnućem može u velikoj meri proširiti i obogatiti Vodolijin pogled na budućnost. U tom smislu ovaj ljubavni par smatra se vrlo komplementarnim.

Ovakav astro spoj bi dakle, mogao pod povoljnim okolnostima postepeno izgraditi jako inspirativnu ljubav punu nadahnuća, čijom jačinom Vodolija i Ribe mogu zajedno "osvojiti svet" dok, pod nepovoljnim okolnostima ovaj ljubavni par može predstavljati vrlo nesigurnu i haotičnu ljubavnu mešavinu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova