Sunce u šestoj kući - gospodski posao

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce u šestoj kući neretko ukazuje na pedantnu, marljivu, pragmatičnu, poslovnu, autoritativnu, odgovornu i analitičnu osobu. Uz navedene analitičke sposobnosti, često može biti uočljiva i zavidna sposobnost koncentracije, izvanredna moć opažanja i smisao za detalje, organizatorske sposobnosti, komunikativnost i diplomatski pristup stvarima u životu.

Ova individua u mnogim situacijama postavlja veće zahteve i sebi i drugima nastojeći na poštovanju ustanovljenog reda i discipline prevashodno u ispunjavanju poslovnih dužnosti ali i prilikom nekih drugih aktivnosti nevezanih za posao kao i prilikom ispunjavanja i nekih drugih obaveza na privatnom planu kao što to npr. mogu biti kućne obaveze i/ili neke obaveze vezane za domaćinstvo.

Ova pozicija Sunca često ukazuje na to da za ovu ličnost pronalaženje adekvatnog tj. željenog posla može biti od krucijalnog i esencijalnog značaja za ostvarenje većeg ličnog ispunjenja i za postizanje životne svrhe. Sebe određuje preko posla koji obavlja i zato su njene težnje i sav fokus interesovanja usmereni ka pronalaženju posla koji joj najviše leži, u kojem će njena suština doći do najvećeg izražaja i gde će moći da na najbolji mogući način prezentuje svoje sposobnosti, vrline i znanje koje poseduje. Želi i instistira na tome da joj posao koji obavlja (pored podrazumevane adekvatne zarade) može omogućiti i društveni ugled, uticaj i poštovanje drugih ljudi.

Sunce u šestoj kući koja je zemljana i padajuća (kadentna) kuća dakle, ukazuje na to da je ova osoba veliki radoholik međutim, to ne znači da će tek tako prihvatiti bilo koji posao koji se u datom momentu nudi već znači da za sebe priželjkuje pristojan i dostojanstven posao kojim se može ponositi zamišljajući ga kao "gospodski posao". Želi da se dokazuje na poslu, da se njena reč ceni i poštuje a da se njen rad visoko vrednuje i da se samim tim i dobro plaća.

Na poslovnom planu u mnogim situacijama teži ka perfekcionizmu a u poslu kojim se bavi je uočljivo i da postavlja zahteve za preciznim i pedantnim ispunjavanjem poslovnih dužnosti. Nastoji na strogom pridržavanju pravila poslovanja i na poštovanju poslovne etike.

Takođe, na poslovnom planu (ali, i u životu uopšte) pokazuje se vrlo vrednom, marljivom i radnom osobom koja nastoji na blagovremenom planiranju i ispunjavanju svojih obaveza želeći da se pobrine maltene za svaku sitnicu kako bi sve stvari bile gotovo u savršenom redu.

Ne podnosi haos, nered, nedisciplinu, aljkavost i nehigijenu. Takođe, oseća se veoma uznemirenom i izvodi je iz takta kada se stvari otrgnu njenoj kontroli (naročito stvari oko kojih je uložila veći trud, vreme i angažovanje) tj. znatno je olakšano javljanje veće zabrinutosti u situacijama u kojima smatra da je njen trud bio uzaludan i gde se stvari ne odvijaju željenim tokom. U takvim situacijama obično drami, teško priznaje sopstvene greške a ponekad ume i da zataškava istinu.

Međutim, to ne znači i da će takve situacije na ovu ličnost delovati obeshrabrujuće jer je ona obično vrlo strpljiva i uporna tako da neće lako klonuti duhom i neće dozvoliti da joj trenutni neuspesi poljuljaju samopouzdanje već će nastavljati da pokušava dok ne "okusi" željeni osećaj zadovoljstva postignutim rezultatom tj. uspehom.

U međuljudskim odnosima sebe voli da predstavlja na dramski i glamurozan način putem sugestivne komunikacije kojom neretko za sebe pribavlja popularnost za kojom žudi. Ponekad može biti uočljiva i želja za manipulacijom rečima gde se impozantna osetljivost za međuljudsku komunikaciju može okarakterisati i kao nekakvo sredstvo za postizanje nekog drugog cilja sa skrivenim namerama.

Ova pozicija Sunca često ukazuje i na oštroumnost i pronicljivost što može biti od velike koristi i za opažanje nekih detalja koji drugima često promiču ali s druge strane, to ponekad povećava opasnost od loše procene prioriteta prilikom rada na nečemu važnom a do takve loše procene prioriteta pogotovo lako dolazi onda kada se usled veće fokusiranosti na sitnice i detalje lako previdi neka krupnija greška u postupcima pa se dešava da se u datom trenutku vidi samo ono što je "ispred nosa" umesto da se na neke stvari posmatra i iz šireg ugla odnosno iz drugačije perspektive.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE