Sunce u drugoj kući - kako privući novac

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce u drugoj kući neretko ukazuje na racionalnu, pouzdanu, odgovornu, preduzetnu i kreativnu osobu okrenutu praktičnoj i materijalnoj sferi bivstvovanja s naglašenom težnjom za sticanjem većeg bogatstva. Dakle, njena praktična priroda je orijentiše ka sticanju veće količine novca prilikom nastojanja na postizanju što bolje materijalne stabilnosti i posredstvom javljanja želje za uživanjem u komfornim i luksuznim stvarima u životu.

Često može biti uočljiva spremnost na ulaganje većeg truda i angažovanja prilikom ostvarenja željenih planova po pitanju dostizanja veće finansijske stabilnosti kao što može biti uočljivo i prisustvo dovoljne upornosti, strpljenja i spremnosti da se na ostvarenje zacrtanih zamisli strpljivo čeka i duže vremena jer ova individua obično ne voli da odrađuje stvari kampanjski i na brzinu već polako i sigurnim potezima pa makar to značilo da će do ostvarenja svojih ciljeva dolaziti i nešto sporije ili pak, postepenije.

Novac (money) - Photo by Chiara Daneluzzi - public domain photo

Prilikom svojih aktivnosti nastoji da svoju pažnju fokusira najviše na ono što je konkretno, praktično, čulno i opipljivo tj. u većini slučajeva zainteresovaće se za stvari za koje može utvrditi realnu procenu njihove vrednosti i za koje a priori može utvrditi da nesumljivo donose i neku realnu korist. Ovakav pogled kroz praktične okvire u mnogim situacijama omogućava donošenje zrelih, odgovornih i razumnih odluka, doprinosi izbegavanju preteranog trošenja vremena na stvari koje ne donose praktičnu korist, doprinosi izbegavanju preteranog trošenja vremena na idealizovanje okolnosti a samim tim se u znatnoj meri izbegava i javljanje većih razočarenja do kojih lako dolazi onda kada su prisutna nerealna očekivanja i kada se stvarnost previše ulepšava odnosno onda kada se o nečemu bez pokrića sanja i onda kada se neko nečemu uzaludno nada.

Sunce u drugoj kući koja je zemljana i sledujuća kuća (sukcedentna kuća) označava nastojanje na realnom sagledavanju stvarnosti uz težnju za strpljivim iskorišćenjem svojih potencijala: sposobnosti, znanja, talenata i kreativnosti pomoću kojih se može obezbediti ono što ličnost smatra najvišim vrednostima u svom životu pa iz toga neretko proizilazi i shvatanje da ono što ličnost tokom života stiče odražava i njene najviše vrednosti.

Neretko je prisutna sposobnost osobe da privuče novac i da dobro zarađuje dok se sposobnost za zaradu može najefikasnije ispoljavati u oblastima u kojima je potrebno organizovati posao, postaviti se autoritativno i imati jaku volju i čvrste stavove, uključiti kreativnost, preduzimljivost ali i harizmu u radu sa ljudima pa čak i talenat za umetnost. Izvori prihoda mogu se javljati i kroz bavljenje poslovima u kojima se akcenat stavlja i na estetiku.

Kada su u pitanju rashodi, ova pozicija Sunca neretko ukazuje na ličnost sklonu trošenju veće količine novca na stvari koje prevashodno zadovoljavaju njen estetski ukus (u šta spadaju neke skupocene i luksuzne stvari koje joj mogu omogućiti da uživa u komforu) ali takođe, i na neke praktične stvari kvalitetnije izrade za koje može proceniti da će imati dugotrajni upotrebni vek i koje imaju visoku upotrebnu vrednost.

Sticanje i uvećavanje imovine se najčešće odvija postepeno ali uz moguće javljanje brojnih pratećih srećnih okolnosti. Pozicija Sunca u prvom polju daje indicije i za dobijanje većeg nasledstva (po muškoj liniji).

Osim toga, neretko je prisutna i veća zainteresovanost za trgovinu nekretninama (što naročito dolazi do izražaja u zrelijem životnom dobu), zatim za ozbiljnije bavljenje izdavanjem stambenog i/ili poslovnog prostora i renoviranjem/restauracijom starih objekata u cilju lakše prodaje i ostvarenja adekvatne zarade.

Može biti naglašena i zaštitnička nastrojenost prema članovima porodice u smislu ispoljavanja potrebe za finansijskim i materijalnim obezbeđivanjem bliskih i dragih osoba.

Takođe, na polju ljubavi/braka ova ličnost se neretko pokazuje vrlo darežljivom i galantnom kada je u pitanju kupovina stvari i poklona za voljenu osobu, pa ni na takvim stvarima nikada ne voli da štedi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE