Sunce u trećoj kući - gospodar komunikacionih veština

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce u trećoj kući neretko ukazuje na živahnu, hiperaktivnu, vrcavu, teatralnu, elokventnu i samouverenu ličnost koja ume da nameće svoju volju i svoj autoritet. Najsnažnijim adutom kojim raspolaže smatra se njena moć ubeđivanja izgovaranjem pravih reči u pravom trenutku, nastojeći da, u prilikama koje zahtevaju snalažljiv pristup i hrabro istupanje pred drugima kao i pronalaženje konstruktivnih rešenja, prezentuje svoje retoričke veštine i talenat za scenski nastup kako bi istakla sebe u prvi plan, kako bi predstavila svoje ideje i kako bi ostvarila uspeh u onome na čemu trenutno radi.

Izuzetno aktivna i brza priroda ove ličnosti dodatno naglašava već prisutnu sposobnost prilagođavanja u različitim životnim situacijama. Hitre reakcije, domišljatost i pronicljivost je često izdvajaju od drugih a njena dela, koja su često vredna poštovanja i ponosa i druge osobe obično umeju da cene i poštuju. Poseduje potencijal da tokom života izgradi stabilan i nepoljuljan društveni ugled, da postane uzor mnogima koji će u njoj videti biće od čvrstog autoriteta.

Sunce u trećoj kući koja je vazdušna i padajuća (kadentna) kuća, dakle, govori o tome da se kod ovog položaja akcenat stavlja na komunikaciju ali takođe, i na razborit intelekt i na racionalno gledište i da sposobnost efikasnog komuniciranja može biti od esencijalnog značaja za ostvarenje mnogih uspeha kako na ličnom/privatnom planu tako i na poslovno-finansijskom planu.

Izuzetno spretna i fleksibilna pririda ove ličnosti se ogleda i u njenoj izvanrednoj sposobnosti ispoljavanja svojih komunikacionih veština i u usmenoj i u pismenoj komunikaciji iako u mnogim situacijama pretenduje da uspostavlja verbalnu komunikaciju koju smatra primarnom jer najviše od svega ceni živ i usmeni razgovor. Način usmenog izražavanja obično protiče vrlo tečno i argumentovano sa ogromnom dozom samouverenosti prilikom izgovaranja reči i korišćenjem propratne gestikulacije pokreta u cilju što boljeg ubeđivanja svojih sagovornika. Kada nije u prilici da sa nekim komunicira ni usmeno ni pismeno tada nastoji da uspostavlja kontakt pogledom odnosno održavanjem kontakta očima kao i nekim drugim vidovima neverbalne kominikacije: pokretima, izrazom lica (mimikom lica), načinom držanja i sl. želeći da, makar na taj način pošalje neku poruku onome kome želi. Za ovu ličnost se s pravom može reći da je gospodar komunikacionih veština.

Težeći ka uzvišenijem ličnom razvoju (u intelektualnom i duhovnom pogledu) ova individua nastojaće na prikupljanju što većeg broja informacija, na usavršavanju znanja i na edukaciji iz raznovrsnih oblasti kako bi između ostalog što bolje ovladala i komunikacionim veštinama jer će i svoj lični prosperitet najlakše dostići upravo posredstvom efikasnog primenjivanja sofisticiranih tehnika u komunikaciji koje će u međuljudskim odnosima i u različitim životnim situacijama praktikovati/primenjivati.

Ovakva sunčeva pozicija neretko ukazuje i na to da ova individua u gotovo svakoj situaciji teži ka postizanju skladnih porodičnih odnosa stavljajući naglasak na slaganje sa braćom i sestrama sa kojima oseća posebnu emotivnu/porodičnu povezanost. U mnogim situacijama oseća izrazitu potrebu da se prema članovima porodice odnosi zaštitnički, da zastupa njihove interese i da se bori i za njihove interese podjednako kao i za sopstvene. Dok se postavlja zaštitnički prema braći i sestrama, često ume i da se previše uživi u tu ulogu ispoljavajuci sklonost ka preteranom nametanju svog autoriteta usled čega često na članove porodice ostavlja i utisak stroge osobe koja voli da sve drži pod kontrolom.

Kod mnogih osoba kojima je Sunce u trećem polju uočljiv je talenat za glumu, za pisanje, za govorništvo pa se iz tog razloga opredeljuju i za zanimanja i profesije koje imaju veze sa javnim nastupima i diplomatijom ali se, takođe, mogu jako zainteresovati i za zanimanja koja ne uključuju nužno učestovanje u javnom životu. Moguća je velika zainteresovanost za zanimanja glumca, voditelja, političara ali i za zanimanja profesora/predavača, pisca, novinara.

Za ovu ličnost neretko važi i da je radoznalog i avanturističkog duha i da želju za životnim uzbuđenjima teži da zadovolji i na putovanjima koja mogu predstavljati jedan od glavnih izvora inspiracije i pozitivne energije u njenom životu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE