Sunce konjunkcija Jupiter - zlatne prilike

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce konjunkcija Jupiter je zaista sjajan i izvanredan solarni tranzit koji neretko priziva radost i donosi brojne srećne okolnosti što bi lako moglo podsticati i vedro raspoloženje, optimistično razmišljanje i uvećanje samopouzdanja, pa u ovom vremenskom intervalu ličnost može zasijati blistavim, superluminoznim sjajem jer onda kada joj se ovako sreća u životu osmehuje, mogu joj se znatno lakše ukazati i zlatne prilike koje bi za sebe mogla ugrabiti. Poput suncokreta koji se okreće prema Suncu pogled će joj biti usmeren ka prepoznavanju i iskorišćenju zlatnih prilika.

Suncokret

Za ovaj vremenski okvir prevashodno može biti karakteristično nastojanje na afirmisanju ličnosti, a moglo bi biti primetnije i veće zadovoljstvo samim sobom što bi ujedno moglo uticati jako pozitivno i na porast entuzijazma i energičnosti, na jačanje volje i samopouzdanja i na buđenje ambicioznijih želja što bi zatim, moglo doprineti i da se bolje iskoristi i neka zlatna prilika čiji dolazak ova konjunkcija može najaviti.

Pružanje zlatnih prilika na koje može ukazivati konjunkcija između Sunca i Jupitera se neretko odnosi na pružanje sjajnih šansi za uspeh u poslu i karijeri, za sreću u novcu i na polju ljubavi ali, prosperitet, napredak i sreća mogu doći i u drugim segmentima života kao što to može biti polje obrazovanja/edukacije, oblast filozofske kontemplacije i filozofskih diskusija u interpersonalnim odnosima koje bi mogle iznedriti zanimljive intelektualne debate koje ispunjavaju dušu radošću, ushićenošću i koje bi dovodile do širenja pozitivnih vibracija i do dobrog i optimističnog raspoloženja u društvu.

Boljitak se, dakle, u ovo vreme može osetiti u raznim sferama života a mnogim individuama može biti u interesu i nastojanje na realizaciji svežih, kreativnih ideja pogotovo po pitanju poboljšanja i unapređenja pristupa u radu prilikom obavljanja edukativnih aktivnosti kao što to na primer može biti izraženije kod profesija u kojima se znanja prenose mlađim generacijama kao što je to slučaj kod predavača i profesora.

Pojedine individue čije je zanimanje prosvetni radnik bi u ovom vremenskom intervalu mogle dobiti zlatnu priliku da u značajnijoj meri unaprede svoj ugled u poslovnoj karijeri a interesantno je spomenuti i da bi neki od onih prosvetnih radnika koji su mlađi duhom i koji na posao dolaze blagonakloni, pravedni a velikodušni i nasmejang lica, šireći pozitivne vibracije u svom okruženju, u vreme trajanja ovog tranzita mogli uspešnije ostavljati jako pozitivan utisak na učenike/učenice i/ili studente/studentkinje u smislu pružanja sjajnih šansi za osvajanje većeg poštovanja i popularnosti kod mlađih osoba što može uticati i na taj način da lako zbog toga mogu postati i omiljeni među njima.

Trajanje ove konjunkcije neretko najavljuje i veći promet odnosno veću potražnju usluga u određenim uslužnim delatnostima kao što je to na primer u oblasti advokature kada se kod nekih advokata (a pogotovo kod nekih koji su poznatiji, popularniji) može uočiti povećan obim posla i veći priliv novca (ili početak brojnih pregovaranja/dogovaranja o saradnji koja bi mogla doneti veći priliv novca) ali ovo vreme svakako može biti povoljno i za sticanje veće prepoznatljivosti/popularnosti kod mlađih pravnika/pravnica koji su na početku karijere a kojima se tada može osmehnuti sreća i pružiti sjajna šansa da zablistaju znanjem naročito ukoliko bi pokazivali veću spremnost na dokazivanje stečenih stručnih veština i prisutnih poslovnih sposobnosti.

Sunce

Sunce konjunkcija Jupiter na polju ljubavi neretko donosi "supernovu" ljubavnih strasti kada će mnogim individuama biti "uručene pozivnice" za buđenje avanturističkog duha i želje za oslobađanjem ljubavne strastvenosti. Tada se bude kraljevski apetiti u ljubavi i rađa se želja da se s reči pređe na delo, da se dožive uzbudljivi trenuci koji mogu rasplamsati ljubavnu strast i doneti hedonističko uživanje u čulnim zadovoljstvima ljubavi. Često može biti primetna veća ekspresivnost prilikom ispoljavanja emocija u ljubavi. Mnogi će biti u većoj meri podstaknuti na direktnije zavođenje želeći zadovoljenje požudnih strasti u ljubavi dok će romantika biti u drugom planu. Ovo vreme nekima može najaviti doživljavanje uzbudljivih ljubavnih pustolovina i otpočinjanje strastvenih ljubavnih avantura koje bi bile pune dramatičnih zbivanja, zapleta i preokreta.

U navedeno vreme fokus interesovanja se u velikoj meri usmerava u pravcu ispunjenja onih želja koje se prvenstveno odnose na uživanje u ljubavi, čulnim zadovoljstvima ali, i u trošenju novca. Dakle, neretko će biti uočljiva i veća privučenost prekomernom trošenju novca i na neke luksuznije stvari i predmete a iako za vreme trajanja ovog tranzita postoje naglašene mogućnosti za veći priliv novca, jednako može biti prisutan i poriv za trošenjem pa će u to vreme biti znatno umanjena zainteresovanost ili spremnost za uštedu novca.

U ovom vremenskom intervalu dakle, neretko može biti znatno uočljiviji blistavi sjaj ličnosti a to se može ogledati i u smislu boljeg iskorišćenja zlatnih prilika za prezentovanje brojnih talenata pogotovo kod javnih ličnosti (kao što to na primer može biti umetnički talenat) u okolnostima u kojima bi mogućnosti za ostvarenje zapaženosti i uspeha na tom polju bile realnije i ostvarljivije. Pogotovo bi u svetu umetnosti glumačke uloge u kojima se akcenat stavlja na dočaravanje emocija u dramskim umetničkim ostvarenjima (bilo pozorišnim ili filmskim), u ovo vreme mogle biti uverljivije interpretirane publici (na ekspresivniji način) što bi zatim moglo dovesti i do osvajanja velikih simpatija i do popularnosti.

Tokom ovog vremenskog okvira generalno gledano je kod mnogih pojedinaca moguće uočljivije insistiranje na većoj slobodi kada će se posebno osećati želja za uživanjem u osećaju slobode uz javljanje uvećanog optimizma prilikom razmišljanja o mogućnostima, potencijalima koje čekaju "napolju", čekaju da se ostvare.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE