Bik i Škorpija slaganje - da li se suprotnosti privlače?

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Škorpija

Astro kombinacija Bik i Škorpija daje indicije za ostvarenje dobre kompatibilnosti u ljubavi tako da ovaj ljubavni par neretko poseduje naglašen potencijal za postizanje dobrog sklada na svim nivoima međusobnog slaganja u ljubavnoj vezi, naročito ukoliko su aspekti Venere i Marsa međusobno harmonično pozicionirani. Kod ovakve kombinacije horoskopskih znakova u ljubavi može biti naglašena snažna obostrana težnja za ostvarenjem stabilne i čvrste međusobne povezanosti što doprinosi lakšem usklađivanju zajedničkih emotivnih želja i potreba. Kod kombinacije Škorpija i Bik može biti prisutna ogromna količina strasti i pozitivnih emocija jer oba horoskopska znaka u ljubavi često pokreće strastvenost, romantika i otvoreno i bezrezervno predavanje čulnoj strani ljubavi tako da se može reći da su zajedno u potpunosti opčinjeni ljubavlju.

Ova kombinacija horoskopskih znakova daje mogućnosti za brak pun prijatnih uzbudljivih trenutaka a pogotovo onda kada su osobine ovih horoskopskih znakova još naglašenije (odnosno barem kod jedne od ovih osoba u ovakvoj astro kombinaciji) kao što to može biti kod osoba kod kojih postoji stelijum u natalnoj karti u njihovom znaku, ovakve spomenute mogućnosti bi mogle biti još prisutnije (naravno, postoje brojni pokazatelji u ličnim horoskopima pa je tumačenje svakog horoskopa i astrološke kompatibilnosti složen proces ali postojanje tako pozicioniranog stelijuma daje dodatno nagoveštaj spomenutih mogućnosti).

Biku u ljubavnoj vezi jako značajno mesto zauzimaju fizički kontakti i težnja za dostizanjem emotivne sigurnosti tako da Škorpija koja zrači privlačnošću i koja u ljubavi očekuje puno strasti može u potpunosti odgovarati potrebama Bika. Takođe, bitan segment dobrog slaganja može predstavljati i činjenica da Škorpija nastoji da u životu bude realna i može se dobro uklopiti sa Bikom koji se takođe najbolje snalazi sa zemaljskim i realnim stvarima. Ovaj ljubavni par često voli da podjednako uživa kako u toplini porodičnog doma tako i u posmatranju zalaska Sunca.

Međutim, kod kombinacije Bik i Škorpija u ljubavi može često dolaziti do javljanja raznih nesuglasica i neslaganja neretko usled javljanja utiska kod Škorpije da je ljubavni odnos počeo da liči na neku vrstu navike tj kada Škorpija oseća da joj u ljubavnoj vezi nedostaju ljubavne igre i veća sugestivnost od Bika tako da lako može doći do tačke kada ljubavna čarolija iščezava. S druge strane Biku može smetati Škorpijina težnja za većom tajnovitošću i određenom manipulativnošću jer Bik u ljubavi kod voljene osobe voli otvorenost i jasnost u iskazivanju osećanja i stavova.

Do javljanja krupnijih problema može doći i usled Škorpijinog agresivnijeg pristupa jer Bik u ljubavi uglavnom snažno nastoji da kod voljene osobe probudi nežnost jer i on sam često može biti i previše suptilan. Osim toga do javljanja nesporazuma i problema može lakše dolaziti i ukoliko Bik stekne utisak da Škorpija želi da se u nekim situacijama previše prilagođava i da se služi raznim skrivenim igrama i insinuacijama.

U zavisnosti od prirode relevantnih aspekata u ličnim horoskopima tj od toga da li su aspekti u ličnim horoskopima osoba povoljni ili ne, u ogromnoj meri zavisi i kvalitet i dugotrajnost ove ljubavne veze.

Za ljubavni spoj ovih horoskopskih znakova, koji se u zodijačkom krugu međusobno nalaze u opoziciji (jedan nasuprot drugom), se izražava nada izjavama koje ohrabruju stavove da se suprotnosti privlače. Takvi stavovi o privlačenju suprotnosti su nekad prilično opravdani a nekad su pogrešni. Previše suprotnosti u ljubavnom odnosu lako može dovesti i do nastanka velikih neslaganja pa i do burnijih sukoba mišljenja koji bi najčešće na jako neprijatne načine razotkrivali i neka do tada neprimećena, ili manje primetna, međusobna neslaganja čak i nakon prethodne izuzetno snažne međusobne privučenosti.

Ukoliko prebrzo donesu odluku o ulasku u brak mnoge njihove osobine u njihovom odnosu dolaze do većeg izražaja tek u braku pa, samim tim, postoji i velika verovatnoća za ogromna iznenađenja po tom pitanju, prijatna ili neprijatna iznenađenja u zavisnosti od očekivanja koja imaju. Škorpija se u takvim okolnostima neretko može uspešnije prilagođavati nekim očekivanjima Bika ali to nije pravilo koje uvek važi a pogotovo onda kada je Bik znatno zahtevniji u svojim očekivanjima.

Čak i ukoliko nakon prebrzog donošenja odluke o ulasku u brak dolazi do iznenađenja koja ne idu u prilog očuvanja braka to ne znači uvek i brzo donošenje odluke o izlasku iz bračne zajednice. Za ovaj spoj horoskopskih znakova u braku važi i to da je moguća veća neodlučnost i veće oklevanje po pitanju donošenja odluke o razvodu braka u nadi da će eventualnu lošu situaciju u braku ipak uspeti da poboljšaju ili, pak, u nedostatku odlučnosti po pitanju postupaka koji bi se odnosili na razvod braka ukoliko brakom više nisu zadovoljni.

Strpljenje u ovom ljubavnom spoju, dakle, u ljubavnoj vezi a pogotovo u braku može igrati jako veliku ulogu u međusobnom prilagođavanju. Ipak, neretko čak i nakon što iskažu želju da budu jako strpljivi, njihovo strpljenje (a pogotovo Škorpijino) u brojnim situacijama nije prisutno u onoj količini koju su prethodno očekivali, planirali ili priželjkivali.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova