Jupiter u drugoj kući - basnoslovno bogatstvo

Jupiter u drugoj kući koja je zemljana i sledujuća (sukcedentna) kuća generalno upućuje na pragmatičnu osobu koja frekventno nastoji da stvari u svom životu posmatra kroz praktične i materijalističke okvire s jasnim ciljem za dostizanjem veće sigurnosti u finansijskom, materijalnom i imovinskom pogledu. S vremena na vreme joj je neophodna potvrda uspeha u smislu da u takvim situacijama želi da u plodovima svoga rada uživa na ekstravagantan način osećajući potrebu za doživljavanjem potpunog uživanja u raskošnim, skupocenim i luksuznim stvarima dok, kada se radi o uživanju u zadovoljstvima u ljubavi, želja za takvom vrstom uživanja je takoreći permanentna.

Ova ličnost je optimističkog duha i hedonističke prirode, sposobna da svoje želje zadovoljava na ekstravagantan način.

Kod mnogih osoba kojima je Jupiter u drugoj kući evidentna je sposobnost za zaradu i za uvećanje imovine usled mogućeg javljanja prirodnog i gotovo instinktivnog osećaja da se neposredno u pravom trenutku "namiriše" dobra šansa za sticanjem veće količine novca što, posmatrano u dugoročnijoj perspektivi, daje snažne indicije i za ostvarenje vrtoglavog bogatstva. Do dostizanja basnoslovnih svota novca neretko se dolazi s lakoćom pa se stiče utisak kao da novac, izobilje i prosperitet "padaju sa neba".

Basnoslovno bogatstvo i hedonistička stremljenja međutim, zahtevaju održavanje ravnoteže između želje za uživanjem u čulnim zadovoljstvima i težnjama za očuvanjem stečenog u pogledu materijalnih-praktičnih stvari dok u životu ove ličnosti ponekad dolazi do narušavanja ove ravnoteže u situacijama u kojima prevagne želja za prekomernim trošenjem (u cilju uživanja u čulnim zadovoljstvima) pa se u takvim epizodama njenog života dešava da želja za trošenjem postane veća od sposobnosti za zaradu. Kako bi u dovoljnoj meri sačuvala stečeno potreban je dovoljan oprez prilikom raspolaganja novcem i nastojanje na zdravorazumskom organizovanju rashoda.

Dakle, ponekad je u većoj meri naglašen hedonizam u šta spada takođe i želja za uživanjem u hrani (najviše u slatkišima) usled čega će ova individua tokom života verovatno morati da se bori sa sklonošću ka prekomernoj telesnoj težini.

Da rezimiram, ekspanzija Jupitera u ovom položaju se ogleda u pružanju mogućnosti za lakše prepoznavanje i iskorišćenje šansi za uvećanje zarade, imovine i za sticanje većeg bogatstva. Do prosperiteta i napretka se neretko dolazi posredstvom niza povoljnih okolnosti i zlatnih šansi koje se mogu prepoznati i iskoristiti u pravom trenutku.

U životu ove individue u mnogim prilikama dolazi do izražaja smisao za praktično, zrelo i racionalno delovanje s težnjama usmerenim ka osvajanju čvrstog i sigurnog tla. Dakle, nastoji da se drži sigurnih varijanti trudeći se da izbegava ulaske u preterane rizike. Prilikom otpočinjanja bilo kakvih aktivnosti i poslova voli da, bez preteranog odlaganja, ono što započne obavi do kraja.

U zrelijem i poznijem životnom dobu neretko je uočljivo javljanje većeg interesovanja za nasledstvo kao i za trgovinu nekretninama u cilju uvećanja imovine. Takođe, izdavanje poslovnog i stambenog prostora postaće predmet većeg interesovanja i sastavni deo njenih planova za dodatni vid uvećanja zarade.

Predmet većeg interesovanja može postati i politika a pogotovo kada se jasno podržavaju one političke opcije koje u svom programu propagiraju ideje za očuvanje mira i stabilnosti.

Jupiter u drugoj kući često ističe i šarm i sposobnost privlačenja sreće u ljubavi ali i na polju prijateljstva. Kada je ljubavni odnos u pitanju, za ovu ličnost obično važi da je vrlo senzualna. Poželjno je međutim, nastojanje na izbegavanju preterivanja u nekim stvarima kao i u nekim nerazumnim zahtevima.

Autor: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima