Jupiter u prvoj kući - grandiozna harizma

Jupiter u prvoj kući koja je vatrena i angularna (ugaona) kuća neretko ukazuje na vrlo harizmatičnu, ekstrovertnu, entuzijastički raspoloženu i pozitivno nastrojenu ličnost. Grandiozna harizma, otvorenost, vedrina, neposrednost i prirodna opuštenost u komunikaciji i postupcima joj često osiguravaju ostavljanje jako pozitivnog utiska u međuljudskim odnosima. Prirodno ugrađena divovska harizma s kojom se ovo biće rađa, olakšava i dobro uklapanje i prihvatanje u društvu kao i prilagođavanje različitim životnim uslovima i situacijama odnosno različitim grupacijama ljudi i društvenim slojevima. Zahvaljujući takvoj impozantnoj harizmi često dobro prolazi s ljudima, uspevajući da s lakoćom postigne dogovore, kompromise, saradnju ili, u zavisnosti od situacije i od želja, i nešto više.

Na osobe iz svog okruženja obično ostavlja utisak otvorene, pristupačne, velikodušne, darežljive i prijateljski nastrojene osobe kojoj se one slobodno mogu obratiti kad nešto zatreba i na koju se mogu osloniti u situacijama kada je potrebna podrška ili neka vrsta pomoći. U prijateljskim i porodičnim/familijarnim odnosima obično se pokazuje kao neko ko ima dosta razumevanja i empatije prema drugima i kao neko ko će umeti da sasluša i da pomogne svojim iskrenim savetima onda kada je to potrebno. Kada je u pitanju ljubavna sfera, ova harizmatična ličnost prirodno privlači željene persone k sebi i u ljubavi zavodi po kratkom postupku.

Ovaj položaj Jupitera neretko otkriva i da se do sreće, prosperiteta i do uspeha dolazi prilikom rada s ljudima. Prisutan je dakle, potencijal za ostvarenje većeg ličnog ispunjenja, zadovoljstva i uspeha preko bavljenja poslom koji podrazumeva aktivan rad s ljudima i/ili učestvovanjem u nekim drugim aktivnostima koje uključuju komunikaciju i kontakt s ljudima i koje su povezane sa interakcijom s ljudima.

Do blagostanja i unutrašnje harmonije se dolazi i putem afirmisanja sopstvene ličnosti nastojanjem na osvešćivanju sopstvenog individualiteta i njegovog vrednosnog bivstvujućeg, da se kao proprium koji postoji po sebi ističe i prikazuje pred svetom u pravom svetlu i da posredstvom sopstvenih vrlina, znanja i kvaliteta ostvaruje svoje životne uspehe i osigurava sebi srećniju budućnost.

Neizostavan deo tog procesa je svakako i želja za usavršavanjem znanja (što uključuje i težnju ka visokom obrazovanju), za proširivanjem sopstvenih horizonata saznanja i za sticanjem životne mudrosti.

Jupiter u prvoj kući nagoveštava naglašenu potrebu za otvorenim i nesputanim isticanjem individualnosti svog mišljenja i svojih stavova i ideja kako o običnim stvarima iz svakodnevnog života tako i o dešavanjima koja se odnose na političku sferu života kao i o temama koje uključuju filozofski diskurs.

Takođe, može biti karakteristično i neumorno ćaskanje i diskutovanje o pravničkim pitanjima i o istini kako bi bila zadovoljena potreba da iznosi mišljenje i argumente za koje smatra da dokazuju da je u pravu po pitanju stavova u koje veruje i koje zastupa.

Svoja znanja i svoje životno iskustvo teži da upotpunjuje i da proširuje i na putovanjima koja neretko podrazumevaju duže destinacije.

Ovakva Jupiterova pozicija kod mnogih osoba ukazuje na snažnije indicije za sticanje većeg materijalnog bogatstva do kojeg se dolazi sopstvenim rukama odnosno sopstvenim trudom, znanjem i radom.

Sposobnost za sticanje i uvećanje bogatstva i imovine se neretko ogleda i kroz mogućnosti lakšeg unovčavanja talenta za liderstvo i za organizaciju poslova. Nezanemarljivu ulogu u tome mogu imati i poznanstva/prijateljstva sa uticajnim osobama čija bi pomoć mogla dodatno povećati šanse za realizaciju željenih planova.

Autor: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima