Sunce - Gospodar horoskopa

Public domain photo - Pdphoto

Sunce predstavlja jezgro svakog horoskopa, ono ima dominantnu ulogu u horoskopu i osvetljava suštinu vaše ličnosti baš kao što plamteći osvetljava i gospodari nebom. Simbol Sunca sastoji se od kruga u čijem središtu se nalazi tačka što simbolizuje celinu, potencijal i individualnost osobe. U svakom horoskopu planete kao i ostala nebeska tela imaju složene uloge, pa tako i Sunce zauzima veoma značajno mesto u horoskopu jer predstavlja suštinu ličnosti, individualnost, vitalnost, volju i želju za moći. Sunce simbolizuje muškarce uopšte. Kuća u kojoj se nalazi Sunce u vašem horoskopu opisuje oblast života u kojoj možete najbolje ispoljiti suštinu svoje ličnosti.

SUNCE U PRVOJ KUĆI

Sunce u prvoj kući natalne karte ukazuje na visoko postavljanje ciljeva, dostojanstvenost i hiperaktivnost. Ova osoba najčešće sopstvenim radom i naporima, predanošću i zalaganjem ostvaruje svoje zacrtane ciljeve. Ključ uspeha može biti afirmisanje sopstvene ličnosti. Takođe, prisutan je jak osećaj ponosa i viševrednosti kada osoba realizuje svoje planove i ostvaruje uspehe.

Pročitajte još: Sunce u prvoj kući - pobeda je moja

SUNCE U DRUGOJ KUĆI

Sunce u drugoj kući natalne karte neretko ukazuje na konstruktivnu i upornu osobu koja voli da se oslanja na sopstveno iskustvo. Ovo je osoba koja je više okrenuta praktičnoj strani života sa snažnim težnjama za dostizanje finansijske stabilnosti i materijalne sigurnosti. Ovaj položaj Sunca najčešće daje indicije da je reč o osobi koja ima jako dobru moć opažanja kao i dobru moć procenjivanja stvari oko sebe.

Pročitajte još: Sunce u drugoj kući - kako privući novac

SUNCE U TREĆOJ KUĆI

Sunce u trećoj kući natalne karte često ukazuje na izuzetnu retoričku sposobnost kao i na generalno dobru sposobnost izražavanja ove osobe i na druge načine (npr. pisanjem).Osoba poseduje i vrlo radoznao um i snažnu želju za što boljim upozavanjem sveta oko sebe. Osim toga, ovaj položaj ukazuje i na to da ovoj osobi porodica zauzima posebno mesto u životu.

Pročitajte još: Sunce u trećoj kući - gospodar komunikacionih veština

SUNCE U ČETVRTOJ KUĆI

Sunce u četvrtoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu kojoj porodica i dom zauzimaju centralno mesto u životu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na razvijeno intuitivno shvatanje stvari kao i na vrlo kreativan duh. Međutim, osoba neretko može biti i vrlo introvertna i ponekad nepristupačna za druge.

Pročitajte još: Sunce u četvrtoj kući - gazda domaćinstva

SUNCE U PETOJ KUĆI

Sunce u petoj kući natalne karte neretko daje indicije da je reč o osobi koja je filantrop i vrlo vesele i opuštene prirode. Ova osoba je stalno u potrazi za zadovoljstvima i ostvarenjem sreće u ljubavi. Romantična je, vrlo prefinjenog i istančanog ukusa i sa dobro razvijenim estetskim čulom.

Pročitajte još: Sunce u petoj kući - ljubav kao večno živa vatra

SUNCE U ŠESTOJ KUĆI

Sunce u šestoj kući natalne karte najčešće ukazuje na težnju za perfekcionizmom. Osoba je vrlo odana poslu naročito ukoliko je u potpunosti ispunjava posao kojim se bavi. Tada je u tolikoj meri predana poslu da sve podređuje tome. Osim toga, ovaj položaj Sunca neretko ukazuje na osobu koja ume dobro da stara o svom zdravlju.

Pročitajte još: Sunce u šestoj kući - gospodski posao

SUNCE U SEDMOJ KUĆI

Sunce u sedmoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu kojoj su brak ili bilo koje druge vrste partnerskih odnosa od suštinskog značaja u životu. Međutim, osobi može biti teško da uspostavlja ravnotežu između potajnog straha od vezivanja i snažne želje za ostvarenjem veće bliskosti i dublje povezanosti.

Pročitajte još: Sunce u sedmoj kući - brak poput kraljevskog

SUNCE U OSMOJ KUĆI

Sunce u osmoj kući natalne karte neretko ukazuje na vrlo senzitivnu, pronicljivu i mudru osobu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na potrebu za dubljim shvatanjem tajni sveta kao i tajni zaključanih unutar sopstvenog psihičkog života čije otkrivanje i rasvetljavanje ovoj osobi donosi olakšanje, oslobođenje i moć pozitivne transformacije ličnosti.

Pročitajte još: Sunce u osmoj kući - feniks u punom sjaju

SUNCE U DEVETOJ KUĆI

Sunce u devetoj kući natalne karte neretko ukazuje na uzvišen i radoznao um koji je stalno u potrazi za pronalaženjem pravog smisla kroz proširivanje sopstvenih granica saznanja i boljim upoznavanjem sebe, tajni sveta i međuljudskih odnosa.

Pročitajte još: Sunce u devetoj kući - uzdizanje

SUNCE U DESETOJ KUĆI

Sunce u desetoj kući natalne karte neretko ukazuje na veliku upornost i borbenost duha kojom osoba neretko uspeva da ostvaruje svoje ciljeve. Ovaj položaj daje indicije da je osobi veliki profesionalni uspeh gotovo predodređen, ali, to ipak zavisi i od ostalih činilaca u natalnoj karti pojedinca.

Pročitajte još: Sunce u desetoj kući - rođeni lider

SUNCE U JEDANAESTOJ KUĆI

Sunce u jedanaestoj kući natalne karte neretko ukazuje na velikog idealistu i nekoga kome je prijateljstvo od suštinskog značaja u životu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na izraženu sposobnost dobrog prilagođavanja i snalaženja u radu u grupama.

Pročitajte još: Sunce u jedanaestoj kući - kreativni altruizam

SUNCE U DVANAESTOJ KUĆI

Sunce u dvanaestoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu koja je okrenuta duhovnosti i pronalaženju metafizičkog smisla postojanja. Osoba može biti usamljenik u nekim razmišljanjima i stavovima. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na to da je osoba vrlo intuitivna i misteriozna dok na druge ljude oko sebe može ostavljati vrlo snažan i pozitivan utisak.

Pročitajte još: Sunce u dvanaestoj kući - iznad duge

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE