Idealnog partnera u ljubavi otkriva Vaš Descendent ili Zalazeći znak

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

U bilo kom trenutku jedan od zodijačkih znakova izlazi na istočnom horizontu dok drugi zalazi na zapadu. Znak na istočnom horizontu je podznak odnosno Ascendent dok se tačka koja se nalazi suprotno od podznaka, na zapadnom horizontu, naziva Descendent. Descendent se uvek nalazi na 180 stepeni u odnosu na Ascendent. Descendent je tačka u Vašoj natalnoj karti koja otkriva Vašeg idealnog partnera u ljubavi. Tumačenje Descendenta u Vašoj natalnoj karti predstavlja jedan od važnijih činilaca dok se prilikom detaljnije astrološke analize ljubavnog polja u obzir uzimaju i drugi relevantni pokazatelji koji se nalaze u Vašem natalnom horoskopu.

Descendent u Ovnu

Vaš idealan partner u ljubavi je vatrena, strastvena, dinamična i preduzimljiva osoba puna inicijative koja Vam može pomoći da u ljubavi ostvarite sklad i ravnotežu za kojom tragate. Ovaj ljubavni partner Vam svojom neustrašivom pojavom i svojim pustolovnim duhom može pomoći da prevaziđete Vašu povremeno naglašeniju neodlučnost i neodređenost i usmeriti Vaš entuzijazam kako biste lakše rešili svoje dileme.

Descendent u Biku

Vama bi u ljubavi najviše odgovarao neko ko je pouzdan, racionalan, osećajan i romantičan. Ovaj ljubavni partner je neko ko je umetnički nadaren s težnjom da svoje umetničke i kreativne sposobnosti upotrebi i u praktične svrhe u cilju dostizanja bolje materijalne sigurnosti. Pošto ste Vi tajnoviti i zainteresovani za izučavanje misterija života i za duhovnost, ovaj ljubavni partner Vam može pomoći da stojite čvršće svojim nogama na zemlji i da budete efikasniji, preduzetniji i praktičniji.

Descendent u Blizancima

U ljubavi Vam je potreban neko ko neće sputavati i ograničavati Vaše aktivnosti što znači da Vam najviše odgovara svestrana, tolerantna i podsticajna osoba raznolikih gledišta. Pošto ste filozofski nastrojeni, nemirnog, radoznalog i avanturističkog duha, Vaše potrebe u ljubavi bi zadovoljio neko ko je pun uzbuđenja, vesele prirode, komunikativan, duhovit i sa kojim Vam nikada ne bi bilo dosadno. Takođe, to je neko ko s istim žarom voli da putuje baš kao i Vi s željom da nadograđuje svoje znanje koje ima o svetu i da time usavršava svoju ličnost šireći sopstvene horizonte.

Descendent u Raku

Ljubavni partner koji bi bio idealan za Vas je topla, osećajna i verna osoba koja će zajedno sa Vama umeti da ceni tradicionalne i porodične vrednosti i sa kojom ćete moći da uživate u toplini porodičnog doma. Ovaj ljubavni partner može uspeti da svojom negovateljskom ljubavlju i svojom toplinom smekša Vaše srce i da Vam pruži emotivnu sigurnost za kojom tragate u ljubavi.

Descendent u Lavu

Vama bi u ljubavi najviše odgovarala često nasmejana, vedra, pozitivna, zabavna, odana i dostojanstvena osoba koja će svakodnevno unositi toplinu i svetlost u Vaš život. Ovo je osoba koja Vas zbog svoje vatrene strastvenosti i zbog optimizma kojim zrači nikada ne bi ostavljala ravnodušnim.

Descendent u Devici

Vama je u ljubavi potreban partner koji je praktičan, analitičan i organizovan i koji Vam može pomoći da Vaš kreativni i intuitivni pristup usmeravate u konstruktivnom pravcu. Ovaj ljubavni partner Vam može pomoći da realnije sagledavate životne situacije i može uneti red u vaš život.

Descendent u Vagi

Vaš idealan partner u ljubavi je prefinjena, sofisticirana, ljubazna i uravnotežena osoba stabilnog temperamenta koja ima snage da Vas tokom života usmerava da pravilno raspoređujete svoju energičnost kako biste lakše dostigli harmoniju koja Vam često nedostaje.

Descendent u Škorpiji

Ljubavni partner koji bi u potpunosti odgovarao Vašim potrebama je neko ko je šarmantan, magnetično privlačan, tajanstven, jako emocionalan sa snažnom seksualnom harizmom. To je neko ko bi bio spreman da se čitavim svojim bićem posveti samo Vama i da se upusti u dublju intimnost sa Vama.

Descendent u Strelcu

Osoba sa kojom biste lakše uspeli da stignete "do zvezda" u ljubavi je neko ko može da proširi Vaše vidike i da deluje podsticajno na Vas. To je neko ko je nezavisan i ko će umeti da ceni Vašu slobodu i ko neće želeti da Vas sputava i da ograničava Vaše aktivnosti. Ovaj ljubavni partner je i dosta pričljiv, duhovit i avanturističkog je duha tako da Vam zasigurno neće biti dosadno u njegovom društvu.

Descendent u Jarcu

Vama bi u ljubavi najviše odgovarao neko ko je ozbiljan, zreo, dobro situiran i spreman na trajno obavezivanje. Sa ovim ljubavnim partnerom biste mogli ostvariti svoje snove u ljubavi jer je ovo osoba sa sličnim pogledom na život poput Vašeg. Ovo je osoba kojoj isto kao i Vama porodica zauzima centralno mesto u životu i može Vam pružiti veću sigurnost za kojom u ljubavi žudite.

Descendent u Vodoliji

Osoba koja bi mogla biti vaš idealan partner u ljubavi je neko sa kim ćete moći da podelite sve svoje tajne tj. neko ko će Vam biti istovremeno i ljubavni partner i prijatelj. Ovo je zanimljiva i nekonvencionalna osoba modernih shvatanja i koja nije sklona predrasudama. Ovaj ljubavni partner Vam može pružiti ljubavni odnos pun razumevanja i tolerancije.

Descendent u Ribama

Vama je u ljubavi potrebna saosećajna i maštovita osoba sanjalačke prirode koja Vas može upoznati sa potpuno novim svetom - okeanom emocija i naučiti Vas da se u ljubavi opustite i prepustite kao nikada do tada. Ovaj ljubavni partner može na Vas delovati umirujuće tako što će Vas naučiti kako da prestanete toliko da brinete o svakoj sitnici u Vašem životu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE